Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

venison 

všechny recenze uživatele

Téma vypadalo velmi nadějně, ale celkové podání příběhu mě velmi zklamalo.. Příběh naprosto postrádá dynamiku.. Děj je naprosto plochý a obsahuje řadu hluchých míst, což by se u katastrofických true-story stávat nemělo.. Antonio Banderas a Juliette Binoche jsou jen zaplacená zvučná jména na plakát.. Herecky nevyčnívají ani nad no name herci, což je na jednu stranu dobře, ale bohužel si divák hlubšího herectví moc neužije.. Celé se to motá kolem záběrů na velkou "vrtačku" a filosofujícího špinavého Banderase.. Nuda bez špetky napětí.. Pokud nebyly peníze, neměli tvůrci točit.. Zajímavé béčko vhodné tak snad na televizní obrazovky :-( ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Film, který rekonstruuje hornickou událost z Chile. Za prvé mě dostalo, že už je to 9let, za druhé, krásná hudba v podání latiny od zesnulého Jamese Hornera a za třetí, proč to nenatočili jako nezávislý čistě chilský film pro Chilany a v původním znění ve španělštině, získalo by to mnohem větší autenticitu. Zřejmě studio zafinancovalo a také poroučelo včetně Antonia Banderase, který nic špatně neudělal, ale ani tam vlastně nemusel být. Skutečný příběh uvězněných obětí je samozřejmě silnou výpovědí především pro každého chlapa, co tam dole někdy dělal a film mě nakonec dokázal v určitých momentech dojmout, to ale není dost na víc. 65% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po cestě do Varů. Na jednu stranu mi vadí ten občasný patos a klišé (třeba dát na začátku důraz na postavu starého horníka, kterému zbývají dva dny do důchodu, je opravdu klišé jak sviňa, stejně tak ten mladík s jiným původem, kterému se díky tomu všichni smějí), chybějící hlubší prokreslení postav, které se pod povrch prostě nedostane, i když se o to místy marně snaží a stejně tak i chybějící hlubší popis všeho okolo záchrany, který jakoby skrýval přesah o chilské vládě a médiích, ale režisérka se ho tam bála dát. A tu podporu polygamie jsem nepobral už vůbec. Jenže na tu druhou stranu to bylo skvěle zahrané a natočené a na rozdíl od většiny uživatelů mě ta atmosféra naprosto pohltila, fakt jako bych tam byl s nimi a ani v druhé polovině to u mě nepolevilo - i když jsem věděl, jak to dopadne, protože ten incident znám. Ve výsledku to tedy mám na 3,5, na jednu stranu to bylo takové příliš hollywoodské (a co mi taky vadí je to, že v Chille všichni neustále mluví anglicky se španělským přízvukem...), na tu druhou mě žádný takhle hollywoodský film už dlouho nepohltil. Nakonec se asi přikloním k horšímu hodnocení, protože těch mínusů je přece jenom moc na čtyři hvězdy, ale nemění to nic na tom, že se mi to líbilo. Silné 3* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Za mě promarněná příležitost. Slušné obsazení, výborné téma a prostředí. Jenže... Až na pár momentů jsem prostě neměl pocit, že by pánům dole šlo o život. Nejsilnější pocity jsem prožíval při onom dělení mléka. Jinak žádný pocit stísněnosti, strachu, paniky. Prostě jsem chtěl daleko víc z pocitů, které prožívali pánové dole v dole. Prostě nějaké drama z obýváku. Celkově tedy dávám 70 procent za solidní, ale nevyužité zpracování skutečné události. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o začátek se samotným závalem a první chvíle po uvíznutí, tak nemám problém. Jenže pak to začalo haprovat. Tísnivá atmosféra, která v dole musela bezpochyby panovat, se tady projevila jen minimálně a různé klišoidní berličky, kterými si tvůrci vypomáhali, tomu také příliš neprospělo. Když pak horníci navázali kontakt s vrškem, tak už to bylo úplně o ničem. A tak bylo zajímavější sledovat dění na povrchu od zapojení politiků až po samotné vrtání. Tedy ne že by se jednalo o něco světoborného, ale alespoň se něco dělo. Doják na konci byl samozřejmě povinností. Herecky v pohodě, ale neskutečně mě iritovaly pokusy herců o španělský přízvuk. Hlavně v případě Byrnea mi to lezlo na nervy. Celkově to vidím na průměr, což mě docela zklamalo. 50% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama