Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoši si ten záver vychutnali ako rockové hviezdy... Dokonca v tých okuliaroch vypadali ako Bono! Totálna jeba! Práve kôli takýmto pár silným scénkam udeľujem štyri hviezdičky. P.S. Na konci filmu je vidieť nádherne ten rozdiel medzi pravým nefalšovaným robotníckym ksichtom a tým hereckým. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVDĚPODOBNOST JEJICH ZÁCHRANY JE 1%…“ /// Hornickej snímek. Seznamovací rychlovka (takže žádný srdceryvný plkání a vymejvání mozků sladkejma dětičkama…) a šup do autobusu směr důl San José. Pak už je to klasika – hamižnej vykořisťovatel, dobromyslnej politik a parta chlapů v díře. Tiky v ksichtech příbuzných, jihoamerickej smysl pro zodpovědnost, ale žádný hornický plačky a vykonstruovaný dramata. Stojí to zavidění, i když zrovna žádnýho horníka neznáte (Verbal se nebočítá!). Podmínkou není ani důl vlastnit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Knihu "Deep Down Dark: The Untold Stories of 33 Men Buried in a Chilean Mine, and the Miracle That Set Them Free", kterou v roce 2014 napsal Héctor Tobar, jsem nečetl. 3.) Zjistím, že když z vrchu padá bagr, je něco špatně. 4.) Nikdy jsem se neradoval z vrtáku. 5.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Je to asi můj první film, který se věnuje zavaleným horníkům. A je to natočeno velice dobře, prakticky nemám co vytknout. Pro ty horníky i jejich rodiny to muselo být hodně náročné, vlastně nějaké 3 týdny museli vydržet se zásobami na 3 dny. A když už se konečně k nim dostali, tak stejně nemohli ven. A teď další dlouhé čekání, jestli se je vůbec podaří vytáhnout. Opravdu bych nechtěl být v takové situaci. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Tuto událost jsem před lety sledoval v médiích. „33 životů“ není žádná filmová bomba, jsou to jen vrty do nitra dolu se spoustou lidí a emocí kolem. Nebudu hodnotit žádné výkony, režii, nic, jsem jen rád, že tento film vznikl. Snad přece jen maličkost; podmanivá panova flétna koprodučnímu filmu prospívá. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Téma vypadalo velmi nadějně, ale celkové podání příběhu mě velmi zklamalo.. Příběh naprosto postrádá dynamiku.. Děj je naprosto plochý a obsahuje řadu hluchých míst, což by se u katastrofických true-story stávat nemělo.. Antonio Banderas a Juliette Binoche jsou jen zaplacená zvučná jména na plakát.. Herecky nevyčnívají ani nad no name herci, což je na jednu stranu dobře, ale bohužel si divák hlubšího herectví moc neužije.. Celé se to motá kolem záběrů na velkou "vrtačku" a filosofujícího špinavého Banderase.. Nuda bez špetky napětí.. Pokud nebyly peníze, neměli tvůrci točit.. Zajímavé béčko vhodné tak snad na televizní obrazovky :-( ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama