Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je ten zmrd vinny alebo nie? To je otazka. Bohuzial kym sa dozvieme odpoved tak musime vytrpiet nie prilis vydareny mix scen ktore sa snazia o absurdny humor a zaroven o vazny pohlad na problematiku. To podla mna vôbec nefunguje. Vdaka tomu som sa aj pri sokujucej pointe smial na ucet tvorcov. Podla mna sa mali rozhodnut, ci to bude vazny film, alebo absurdna komedia akou je skvely korejsky film Save the Green Planet. 5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že thriller o prznění, mučení a uřezávání hlav malých holčiček a o následné tortuře kladivem a letlampou doma ve sklepě může být natočený s nadsázkou a humorem? Ano! Myslíte, že izraelský film může mít německy precizní kameru a vytříbené filmařské provedení? Ano! (srovnejte prosím s předchozím Kalevet od stejných tvůrců - vzestup kvality o sto procent!) Myslíte, že komorní béčko od jakýchsi vyšinutých obřezaných orientálců může být stokrát lepší než devadesát procent velkohubě namachrované produkce od jejich příbuzných z Hollywoodu? Třikrát ano! Obrovsky příjemné překvapení, v návalu nadšení dávám plný počet, protože mě nenapadá vůbec nic, co bych téhle černohumorné židovské anekdotě vytknul, zdá se, že ony "smějící se bestie" nejsou nakonec Češi, ale Židé. I když se vlastně není vůbec čemu smát... A v neposlední řadě bych rád vypíchl karikaturu "Araba" na koni - roztomilá vedlejší postava. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL JEDNOU JEDEN VLK, KTERÝ PŘEPADÁVAL MALÉ HOLČIČKY. ALE JEMU NESTAČILO, ŽE JE MŮŽE SPOLKNOUT. MĚL SVOJI METODU…“ /// Schovala se holčička. Dobře. Kamarádi ji nenašli. Ovšem, dalo by se říct, že i špatně, páč ji našel někdo jinej. A ten ji dokázal schovat ještě líp, takže ji nenašli ani policajti. Dokud se pak nenašla (ne vole, sama se fakt nenašla…) v parku. (jasně, to už ji pak našli i ti policajti…). Zvláštní krimi s ještě zvláštnějším smyslem pro humor, kterej zůstává, i když se z krimi hry na schovávanou stává hra na vymučenou (co je na tom slovu k nepochopení? Navíc se sem rýmuje!). Snažej se, pravda, vobčas dokonce změní nářadí, ale stejně je ta schovka v tom slepě celkem monotónní. Nebo možná jen chtěj, aby se čovek těšil na finále, neustále buděj dojem, že jako z tohohle zákonitě musí vzejít něco zajímavýho. Mělo by, mělo by… ale jsem na rozpacích. Nezdá se mi to totiž právě rozumný (i když říkali, že Izraelští policajti nejsou žádní Ajnštajni). Snad proto s tou 4* váhám… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy, kde mají roli kombinačky, kladivo, letlampa... (jasan, taky už mi ta vůně chyběla!). 2.) Seru na nářadí… stačej mi sklepy. 3.) Thx za titule ,,(mOnkey)“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film roka 2013 podľa Quentina Tarantina. Big Bad Wolves svojmu názvu aj prívlastku od majstra režiséra dostál. Surový a brutálny kriminálny thriller s koncentráciou čierneho humoru vyššou ako rádioaktivita vo Fukušime nás zavedie do súčasného Izraelu, v ktorom má polícia takmer rovnakú povesť ako notoricky známa tajná služba Mossad - a rozhodne to nebude slušným vychovaním a príkladným, vzorovým zaobchádzaním s podozrivými. Keď vám však unesú, nakŕmia tortičkou s tajnou prísadou, znásilnia, umučia a brutálne zavraždia dcéru, uvedomíte si, čoho všetkého ste vlastne schopný. Takže policajt, známy svojimi svojskými metódami a otec dievčatka spoja sily aby spolu porazili zlo... pardon, urobili jej vrahovi to isté, aby získali späť jej hlavu, ktorú kdesi zakopal. Teda až na to znásilnenie. Predsa nebudete pchať svoj kolík, kam nepatrí. Big Bad Wolves vynikajúco mixujú žánre a dávajú vzniknúť niečomu, čo každý deň nevidíme. A (ne)prekvapivo fungujú po každej stránke - ako vynikajúca komédia, strhujúca kriminálka aj atmosférický a drastický thriller. Pochvalu udeľujem (a že to príliš často nerobím) kamere, ktorá dodáva filmu šmrc a pocit skutočne do posledného haliera skvele využitých peňazí. Scenár a réžia sú prakticky bezchybné, asi pri žiadnom filme sa mi ešte nestalo, že by som sa zasmial skutočne na každom vtipe a gagu (situačná komika je tu ozaj skvele vypointovaná a posúva humor na úplne inú úroveň, akú by ste od takejto snímky očakávali), dej šliape ako hodinky a udržiava si stabilné tempo, nie je ochudobnený ani o pár prekvapivých zvratov a skvostné finále. Herci sú proste eňo ňuňo, už teraz si ich dokážem predstaviť v nejakom inteligentnom hollywoodskom spektákli, rovnako ako režísérko-scenáristickú dvojicu Keshales&Papushado. Tzahi Grad je jedným z najkvalitnejších bad-ass magorov roka. A aby som nezabudol, oceniť treba aj skvele dramatickú a atmosférickú mrazivú hlavnú hudobnú tému, ktorá, rovnako ako zvyšok hudby z filmu, pochádza od skladateľa Franka Ilfmana, a ktorú nahral Londýnsky metropolitný orchester - vypočuť si ju môžete tu. Verdikt: 85% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Když je hlava fuč, učitele zmuč!“ Žádné ‘In dubio pro reo‘. Drsné, (ne)milosrdné, (ne)očekávatelně zvrácené a s parádním unhappyendem. A tuhle slyšeli, pane Kohn? Židovský pedofil číhá u školy a láká školačky: Ahoj maličká, nechceš pár bonbónků? Prodám levně.“ „Tu neznám, pane Roubíček, ale znám jinou. Co je při mučení židovského pedofila nejdůležitější? Dodržovat plán a hlavně neztrácet hlavu! A nemlich kvůli ztracené hlavě.“ Njn, kdyby radši dali hlavy dohromady a hledali tu další holku, dokud má hlavu na krku. Zhodnocení filmu, aneb co jsem pomocí nářadí ZJISTIL ve sklepě: Nejen pár zfetovaných negrů, i  obstarožní žid si umí pěkně zablbnout s letlampou. Dortíky jsou sladké. Izraelští policajti taky, ale nemají rádi hru na schovávanou (protože vůbec neumí hledat). Čtyři nehty kombinačkami strhávám. Na pět by to muselo být víc rozverné a židovsky černohumorné nebo naopak úplně bez srandiček, jen čistokrevný, kufr zvedající thriller. Což taky  byl. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama