Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jen o malý kousek horší než druhý Michaelův film, který jsem hodnotil známkou nejvyyší. Neradostný a tak trošku odvrácený pohled do nejchudší části Kodaně, kde se rozhodně nevyplatí kývnout na nabídku zločinecké organizace. Skoro stejný rukopis a také konec, který hovoří úplně sám za sebe. Lepší čtyřka. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný a intezívny filmový zážitok. Thriller o zlodejíčkovi, ktorý sa dielom náhody vypracuje na mafiánského poskoka je totiž natočený silno autenticky, k čomu prispieva aj fakt, že je točený ručnou kamerou a nie je tu vôbec žiadna filmová hudba. V poslednej tretine film graduje to takých podôb, že som len zíral s otvorenou hubou a posledný záber filmu to všetko len potvrdil. Film je zároveň pôsobivou výpoveďou o kriminalite privandrovaleckých komunít v Dánsku. Bohužiaľ, znovu sa tu potvrdzuje, že Arabáči a Afričania, ktorí obývajú predmeststké ghettá, sú poväčšinou špinavá zgerba, ktorá vie len lúpiť a páchať trestnú činnosť. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Casper je sice chmaták, kterého by rádi viděli na šibenici všichni ti, kdo mají s bytaři osobní zkušenost, ale v jádru je to hodný kluk, který se stará o matku, malou sestru a neschopného bratra. Takže sympaťák, kterého navíc ještě odírají Arabáči, se kterými má "smlouvu". Když jí vypoví a dá se do holporut s pasáky z Balkánu, začnou zlaté časy, ale musulmani se nehodají svého zlatého hocha vzdát a tak se Casper ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny a z tohodle souboje může těžko vyjít jako vítěz. Brutálně syrová krimi z kodaňského podsvětí se silným sociálním podtextem, zběsilým střihem a civilním a tudíž i důvěryhodnými herci. To srovnání s Pusherem není od věci a v jistých momentech Nordvest Pushera překonává. Noer už svým předešlým filmem R dával tušit, že se na Severu zrodil nový talent a tady to jenom potvrdil. Jen tak dál. 85% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Michael Noer naservíroval divákům další syrový a nesmírně věrohodně působící příběh z dánského podsvětí. Podobně jako drama R je i Nordvest prodchnutý krajně znepokojivou atmosférou, ze které se nelze vymanit, stejně jako hlavní hrdina nemůže uniknout ze zapeklité situace, do níž se dostal díky své touze po penězích a vidině lepšího života. Každopádně režisérovi tleskám za to, že i bez potoků krve dokázal natočit drsný film, na který se vůbec nekouká dobře. (75%) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný sociálně laděný skandinávský krimi film s až dokumentárním vyzněním, tedy bez hudby, kamera snímaná z ruky, civilně působící, dobrá práce s herci, autenticky vyznívající prostředí i charaktery a motivace postav, trochu i z manifestu Dogma 95... Casperův příběh se sice vyvíjí podle předvídatelných linií a zákonitostí žánru, přesto je působivý a celý film maximálně sugestivní. Michael Noer, jehož vynikající vězeňské drama R z roku 2010 bylo ve své době celkem událostí, se vrací s dalším zžíravým pohledem na zločinecké podhoubí své rodné země (a vlastně i celé západní Evropy)...a není to příjemná zpráva... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama