Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Atheas 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto nádheru jsem se chtěl podívat roky. No a po dokoukání mám z toho hodně smíšené pocity. Je to poctivá gangster film ze vším všude, jen jsem asi tak nějak ale úplně nepronikl do té korejské mentality v gangsterském způsobu myšlení. Bylo mi to cizí, a dost často jsem nepobral proč postavy jednají tak jak jednají. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "What a twist."     Ukážkový príklad akčného krimi thrilleru, pri ktorom treba úplne vypnúť mozog, aby si ho divák dokázal aspoň trochu užiť. Nad nejakou logikou sa tu proste netreba príliš zamýšľať, pretože to, čo sa tu deje, veľký zmysel nedáva (skupinka gangstrov iba čumí, keď sa na nich rúti auto, viaceré postavy akoby ani nemali záujem sa zachrániť, keď im ide o život (agentka, detektív), nezmyselný útok v garáži bez strelných zbraní, nesmrteľný Číňan a mnohé ďalšie). Keď si ale človek odmyslí všetku tú kórejskú šialenosť, film je občas aj celkom pôsobivý. A hra na efekt je zrejme asi to jediné, na čo tvorcovia vsádzajú. Hrdinovia z kriminálneho prostredia sa snažia pôsobiť strašne husto, ale sú totálne prázdni, nevyvolávajú prakticky žiadne emócie. Na efekt sa snaží hrať i scenár, a to až tak okato, že je neskutočne prekombinovaný, s množstvom akože prekvapivých zvratov, ktoré väčšinou vyznievajú dosť prihlúplo. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejci mi vytreli zrak a bodujú na celej čiare. Bez prikrášľovania nám totiž ponúkajú jednu z najlepších novodobých gangsteriek. Je trošku cítiť inšpirácia trilógiou Infernal Affairs, ale The Godfather je tomuto filmu trošku vzdialený. Scenár bol bezchybný a tak trošku mi pripomínal ruskú matriošku, pod každou dejovou líniou so svojim zvratom bola ďalšia a ďalšia a dokopy tvorili jeden bezchybný celok. Najmä príbeh je svižný, napätie by sa v mnohých scénach dalo krájať a keď scenáru dochádza dych, tak struhnú nejakú tradičnú brutalitku, ktorú divák ešte dlho rozdycháva a ide sa ďalej. Réžia bezchybná, každá scéna má svoj význam. Stále sa za tie roky ešte neviem vcítiť do hereckých výkonov ázijských filmov, ale myslím, že sa na to dalo pozerať, aj keď miestami si mohli odpustiť tú teatrálnosť (apelujem najmä na Jeong-min Hwang-a). 85%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jestli máš rád kmotra a rákosky, tak je tohle tou pravou nefalšovanou volbou právě pro tebe :). Já teda rákosníky uplně nesleduju, ale podle různejch filtrů zde, sem si našel tenhle labůžák. Jo, tohle se fakt povedlo, i když sem čekal krapet víc akce, tak stejně mě film dokázal udržet při životě a nenechat vytuhnout, což je mým velkým problémem :o). Důkladně propletená honba za trůnem korejskýho podsvětí. Tajný cajti, mafiánský bosové, který spolupracujou s fízlama, jeden zkušenej detektiv a žádný velký přestřelky, ale regulerní fajty s nožema a bejsbolkama, no fakt že jo. Asi se film krapet inspiroval skutečným příběhem, takže o to víc peckový. No, písnička Dvojí život se sem přesně hodí. Jo, tohle se korejcům povedlo, tak snad mi z pár dalších filmů nezešikměj voči pičo! :o) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JENOM TŘI LIDÉ NA SVĚTĚ O TOBĚ VĚDÍ.....“ /// Operace NOVÝ SVĚT. Operace, která může Ja-Sungovi zdvojnásobit plat (u policie). Plán vypadá dobře, ale chlapec je po vosmi letech nějakej unavenej…. Krimi gangsterka, která drží poklidný tempo, snad abych líp vstřebal těch několik jmen a stihl se dokonce (nebo do konce?) zorientovat v ksichtech. Nepřekvapí akčníma scénama, ani několika mordama. Stojí na příběhu, kterej se rozbíhá pomalu, nechává nahlídnout do organizace (i tý policejní), trochu do hlavy ,,VOLAVKY“, ale nakonec si stejně nejvíc vychutnáte onu víc než solidní gangsterskou gradaci. Takovou tu asijskou. Ve který maj poslední slovo Yanbianští dělníci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Volali z Yanbianu. Prej nejsou lidi. 2.) Zjistím, že pojem ,,čínskej hacker“ není jen americká fantasmagorie. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama