Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (96)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUŽI Z NÁS MAJÍ STRACH, PROTOŽE MY ZNÁME PRAVDU. BŮH JE ŽENA A ONI SE S TÍM NEMOHOU SMÍŘIT...“ /// Nejdřív je to půlhodinová ukecaná po-loupežná prdel. Pak hororová hospoda. Pak barák, ve kterým jsou ženský jako pavouci (tkají sítě všude kolem, pavučiny jsou pohodlné, líbí se ti v nich a najednou, bum a bodnou ti jed…prostě ČARODĚJNICE!) a nakonec zbytečně přesmažená šílenost. Taky zamrzí, že na to, co se tady vodehrává, je to zbytečně dlouhý. Zákonitě tomu musí dojít ftipný nápady, který nemůže ujetá pompéznost nahradit. Ale jako pomsta ženskejm - dobrý! (nic, nic drahá… kravina to byla…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) To, že zásnubní prsteny jsou plný planejch slibů, ztracenejch iluzí, pohrdání, nenávisti, nezdarů, selhání, neštěstí a lží, mně nemusí nikdo vysvětlovat! 2.) Hledám pro starou film k MDŽ. 3.) Thx za titule ,,Hladass“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak divné, že ani nevím, co si o tom má myslet. Jak píšou ostatní, ty scény v jeskyni už byly dost přehnané, ale kupodivu to mělo atmosféru, herecké výkony byly fajn, nebyly tam hluché místa, efekty se také vydařily, tudíž relativní spokojenost. Pár nelogičností tam bylo. Taky mě potěšilo spousty známých tváří z Los hombres de Paco. Určitě nelituji, že jsem to viděl. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Álex de la Iglesia je po Balaguerovi druhý nejlepší současný Španělský režisér! Ten chlap je blázen! Kdo viděl Baladu o smutné trumpetě,tak Witching & Bitching se nese víceméně na stejné vlně,co se týče vizuálu a množství podivných a bizárních postav. Dokonce se mi i zdálo, že finále se zde odehrávalo ve stejném přostředí jako v Trumpetě. Kdo má rád anarchický,politicky nekorektní a černý humor, tak směle do toho,ale upozorňuji,že film nemá s hororem téměř nic společné, je to spíše ulítlá a bláznivá Fantasy Komedie se slušnou atmosférou. Za mě solidní zábava a čarodějnice byly perfektní ! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V baru po stropě se courá, na trumpetu hraje... Kdo je to, snad coura? A z jakého kraje?" Ba ne, žádná coura, je to pták Iglesia, (pro mě zatím) třikrát jinak, pokaždé divnější než ptakopysk a zábavnější než návštěva cirkusu plus obludária. Dobré vědět. Exmanželky (to nechceš, sám mám dvě :-)) jsou zvláštní živočišný druh. Třída: savci peněz, Řád: štěkny, Čeleď: čarodějnicovité. Zdroj informací - Učebnice zoologie pro samce středního věku. Další užitečné info pro rozvedené muže hledejte na nástěnce Obecního úřadu ve vesnici Zugarramurdi, popř. v brožurce pro náhodné turisty, například bankovní lupiče (doslova boží, viz Ježíš s brokovnicí). Brožury jsou k dispozici v místním Museo de las Brujas. Božská byla též pramáti všech bosorek, velmi kyprá VWV, neboli Věstonická Witch Venuše. Vzpomínka na ni (to taky nechceš) je jako studená sprcha na libido, tenhle večer už nic, ani s viagrou. Moje třetí manželka může potvrdit :-D. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Iglesia neměl očividně jasno co vlastně chce natočit a jak se chce popasovat s motivem čarodějnic (dlouho dobu šlo jen o jakousi mteraforu). Jinak není možný, abychom 60 minut sledovali velmi hůmorným způsobem podanou krizi středního věku a pak na posledních 20 minut spadli do naprosto nehůmorného a hrozného CGI výblitku se soubojem opravdových čarodějnic. Ani to že má jedna supr figuru a boži ko.. přednosti to nezachrání. Škoda...5-6/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama