Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot, natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (115)

Radko 

všechny recenze uživatele

Detailne zobrazený upotený, reálny a neartistný sex medzi samotárskym mužom a paničkou túžiacou po uspokojení sa odohráva vždy v stredu takmer bez slov, bez ďalšej snahy o komunikáciu. Muž sa však raz snaží dozvedieť viac, sleduje po odchode z prenajatého provizórneho kutlochu ukojenú dámu -zisťuje jej záľuby, zoznamuje sa s jej mužom a spoznáva viac jej život. Chladné a studené dielko, ukazujúce sex bez vzťahu a nemožnosť vytvoriť z takéhoto vzťahu niečo viac je zároveň pohľadom na tú časť citovo vykorenenej spoločnosti, túžiacej po cite, realizujúcej však len súlož (okrem iného aj scéna, keď si barman nabalí mladú dievčinu na jednu noc). Výborné herecké výkony predovšetkým hlavnej hrdinky a jej filmového manžela Timothy Spalla. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

No, moc originální to není... V komentářích tu několikrát zazněl název "Poslední tango v Paříži" a přesně na tento svůj oblíbený film jsem si vzpomněl při sledování "Intimity". Odcizení v mezilidských vztazích a neosobní sex jako jeho projev - v kolika filmech už jsem to viděl? Neříkám že tenhle je z nich nejhorší, ale nejlepší taky není... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi som rád chodil do art kina niekde v rači v Bratislave. Myslím, že sa volal 901. Jeden z filmov, ktoré som tam videl, bola aj Intimita. Natešený na ťažký art plný metafor a skrytej hľbky som bol z neho pomerne sklamaný. Áno, je to dajme tomu ako zo života, ale film mi až tak živeľný nepripadal. Možno časom, ak ho niekedy dajú v televízii, si ho zopakujem a ako už "dospelý, vyzretý" muž docením jeho kvality. Počas projekcie som si z neho odskočil raz na WC a nijako som sa z neho neponáhľal. Ak by som sa na ňom zasekol, nedopozeranie filmu by bol pre mňa ten najmenší problém. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na mňa zaujímavo umelecké a chladné ako Británia a chyby tzv. západného sveta, no stvárnenie podľa mňa viac než dobré. Ten záver je pochopiteľný vzhľadom k tomu, že ženy väčšinou sa pokúšajú staré vzťahy zachrániť. Je tu určitá prázdnota, no tá mi tam príde vhodná, no tá nuda už veľmi nie. Myslím, že sa z toho dalo takpovediac naškrábať viac a to ja už vážne začínam nemusieť smutné filmy, ktoré mi prípadný môj smútok v danej chvíli prehlbujú, no proste ten príbeh a dej nie je zlý a je v tom určité hľadanie sa, snaha o cit. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Éric Neveux; Skutečně intimní film, plný citu a lidských bolestí. Skvělé herecké výkony Kerry Fox a Timothyho Spalla s jemným zpracováním dělají z tohoto snímku vyjímečný film. Ale to pouze pro ty, kteří budou naslouchat a ne se pohoršovat nad otevřenými sexuálními scénami. Každopádně to není film pro každého. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se hned několikrát, konkrétně v časech 20:13, 30:35 a 31:38, objevuje české lahvové pivo Budějovický Budvar. (alambert)

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama