Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Chaotická, nesouměrná hovadina, která kompletně postrádala na smyslu. Že se tam pořád něco dělo a všem se vydala huba na nekonečný špacír nezachránilo absolutně nic. Ani vtipné to nebylo, tedy, pár situací možná, ale jinak trapnost na trapnosti. A zasazení do Francie alias Praha bylo jako pěst na oko. No, v půlce filmu jsem myslel, že to do konce nevydržím, ale nedalo se nic dělat a přetrpěl jsem to. Takový děs jsem ale nečekal. 17% ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zklamání to není, protože očekávání nebyla nijak velká. Do kina jsem na to šel z čiré nostalgie a s trochou naivní naděje, že to bude mít podobné kouzlo, jaké měly staré díly. Jenže nemá. Tenhle film se měl natočit před patnácti lety (tehdy by pravděpodobně vypadal úplně jinak a snad i lépe), k čemuž bohužel nedošlo, a tak tu teď je přestárlá a obézní dvojka Reno-Clavier, která se snaží, seč jí síly stačí, ale je to spíš taková křeč. Ze starých postav krom ústřední dvojice nikdo nezůstal a ty nové mě bez výjimky nezajímaly. Vlastně celá ta VFR anabáze s partičkou šlechticů budí dojem, že se dost vařilo z vody. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je zkrátka průser. Návštěvníci jsou moje srdcovka, zasměji se u jedničky i dvojky. Trojka byla sice tupý americký remake, ale některé recyklované vtipy tam i po čase fungovaly. Abych se u Návštěvníků 3 za celý film uchechtnul 3 - 4x je prostě málo. Celá ta rodina aristokratů byla zoufale zbytečná a nikam děj neposouvala. Sami hlavní dva protagonisté mají až překvapivě málo prostoru se předvést. Zklamání je, že tento film měl být natočen tak před deseti lety, kdy ještě většina postav z původních filmů žila. Zoufalé změny ve scénáři jsou patrné a některé vtipy už přestaly fungovat. Dvě hvězdičky dávám jen z nostalgie a za skvělou hudbu (která mimochodem vykrádá Zimmerovu skladbu "Jack Sparrow", ale to je jedno). I přesto doufám, že se Godefroy ještě jednou vrátí a konečně nalezne cestu domů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovník a výrazivo. To je vše, co zůstalo ze starých dobrých Návštěvníků. Plácání se v době VFR je zklamáním, příběh postrádá směr, možná pro samotné Francouze je tato doba pikantnější, mohou v tom zažít něco z vlastenčení, co rodák z českých luhů nezná. Nedostává se vtipů, humor se omezil na zápach bratrance Ybéra a jeho sluhy. Český dabing chválíme, až na Bohdana Tůmu, jehož hlasem mluví polovina vedlejších postav. Vtípek s rudým praporem se líbí a může být jediným důvodem pro natočení ještě jednoho dílu. Kutná Hora se na pozadí míhala, ale na pořádné zhodnocení to chce dvd a stopovat. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako nevím no. Ten trend točit pokračování po letech trvá již delší dobu, ale jen hrstce filmů se to podaří udělat s grácií. Většinou do dopadá takhle. Neříkám, že mě film u něčeho nerozesmál a že by se na revoluční "Paříž" a její kostýmy nedívalo dobře. Bohužel to je tak všechno. Jean Reno nemá moc co říci a Jacquouille chvílemi padá až do trapnosti. Díky zdejšímu hodnocení jsem se na to díval bez větších očekávání a tak mé zklamání bylo o to menší. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama