Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nebudu film podceňovat jenom proto, že většina českých komedií stojí za prd. Naopak jsem ráda, že se občas najde výjimka. A tahle je podle mě jednou z nich. Z postav mě asi nejvíc pobavil Jan Dolanský, kterému jsem jeho vyhulenou roli věřila. Perfektní byl i Donutil a Kuba Prachař. Hlavní hrdinka byla půvabná a víc se od ní asi ani nechtělo. Jen ten bambula, co nedokázal sbalit holku, nebyl nic moc. Když to shrnu, fajn scénář a v něm pár zábavných scén, pěkná kamera, nadprůměrný a neokoukaný herecký obsazení a hezký hudební doprovod. Ráda se kouknu znovu. 3,5* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale hej ušlo to. Karel Janák spravil dobre, že do hlavnej ženskej úlohy obsadil Kristínu Svarinskú, pretože ta dokáže upútať pozornosť nie len výzorom, ale aj sexi hlasom. Inak casting je v pohode (Miro Donutil s prehľadom najlepší) a aj keď herci občas nemajú čo hrať, nejaká vtipná hláška to zachráni a posunie vpred. Inak sa nejedena o žiadny zázrak a všetko čo sa tu vyskytuje sme už videli inde, ale tento štýl neomrzí a dokáže na tých sto minút zabaviť. 70% - 3* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ty škatulky, kterým by se asi mělo říkat "hrdinové", jsou svojí plochostí (ze které kdykoliv odskakují k jiné plochosti) otravné, napsané je to fakt strašně debilně a anglický soundtrack na pozadí kotlíkářské scény vypadá svou nepatřičnou snahou o světovost jako něco z tureckých hvězdných válek. A Janák naprosto nezvládá timing opotřebovaných gagů. 1 a 1/2 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„O čem se bavíte?“ – „No, o tenise…lžu.“ Od 10 pravidel jsem nečekal absolutně nic, a pokud přece něco, tak nekonečnou trapnost. Jenže film mě mile překvapil, jak svojí pohodovostí, tak tím, že byl kupodivu docela zábavný (nic „hláškoidního“, ale po většinu času jsem se u něho usmíval). Jinak to byla klasická teen (romantická) komedie, která byla předvídatelná od začátku až do konce, přesto jsem hlavnímu hrdinovi fandil, užíval si jeho „souboje“ s rivalem, střelených spolubydlících i otce (přesný Donutil). A upřímně nechápu nadávání na soundtrack, resp. jeho jazykovou stránku (to se jako musí v českém filmu zpívat jen česky a slovensky, aby si to na něco nehrálo?). Za mě to bude průměr. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Vlasy?" "Hnědý." "Oči?" "Dvě." Janákovy komedie mi nikdy nevadily, i když je pravda, že svým zpracováním dokázaly zaujmout a pobavit pouze a jedině cílovou skupinu, tedy teenagery. "10 pravidel" se od zábavy s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem poněkud liší. Vtipy nepůsobí tak prvoplánově, povedené herecké výkony najdeme jak v hlavních (sympatický Matouš "už ne Lexa", roztomilá Kristína), tak i ve vedlejších rolích (chvála pana Donutila je nošení dříví do lesa, skvělí ale byli i herci ztvárňující přátele hlavního hrdiny). Věřím, že se z této veskrze milé komedie stane na televizních obrazovkách stejný evergreen jako třeba z "Rafťáků". Po druhém zhlédnutí snižuji na průměrnější hodnocení, úplně mi nesedla doprovodná hudba, po několika hodinách si nevybavuji žádnou zapamatovatelnější scénu. Další repríze se ale bránit nebudu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Hlavní aktéři jedou v říjnu pozorovat k lomu Perseidy, ty se ale na noční obloze objevují začátkem srpna. Ten den navíc pršelo a bylo zataženo, takže by vůbec neviděli oblohu. (rakovnik)
  • Automobil, kterým jezdí Filip (Jakub Prachař), je Kia pro_cee'd GT zapůjčená českým zastoupením značky Kia sídlícím v Čestlicích u Prahy. Odpovídá tomu i registrační značka 2ST 1149, která je pravá a byla vydána Městským úřadem v Říčanech. Automobil Kia Optima, který používá Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil), také zapůjčilo české zastoupení značky Kia. Moravskoslezská registrační značka použitá ve filmu (1TA 1044) není pravá, neboť v době natáčení snímku nebylo takto vysoké číselné kombinace dosaženo. (Martin_L)
  • Svarinská chtěla původně hrát spíše roli rázné přítelkyně Marie, která se chová spíše jako kluk a nebere si servítky. Obvykle totiž hraje spíše milé holky a Marie by pro ni byla nová zkušenost. Režisér však rozhodl jinak. (Tonula)

Reklama

Reklama