Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenáročné milé rozptýlení po těžkém pracovním dnu. 1) 44letému Karlu Janákovi budiž čest za tento lehký pohodový snímek, který z nás snímá břemeno nutnosti posuzovat a přemýšlet. Stačí se jen s Erikem (roztomilý 36letý Jan Dolanský) kouknout do Malajsie a je vystaráno._____ 2) 29letý Matouš Ruml (hlavní postava Marek) se mi v rolích různých neschopných mimoňovitých bambulů už začíná pomalu zajídat. Daleko více sexy mi připadl v rozhovoru se svým otcem, kdy mu opilý říká, co si o něm a jeho charakteru myslí. To 31letý Jakub Prachař (Markův soupeř Filip) měl s rolí větší štěstí, i když ani on nehraje žádného debila, jenom poněkud zhýčkaného zbohatlického synka a klátiče. 63letý Miroslav Donutil (Markův otec) se úkolu zhostil se svým obvyklým šarmem. Role hloupé husičky tak zbyla na 25letou Kristínu Svarinskou (obletovaná dívka Stephanie)._____ 3) Pro pomoc případným zájemcům uvádím deset zmíněných zázračných pravidel, jak tedy získat holku. 1. znát svou kořist - 2. musí si všimnout - 3. ohromit - 4. prolomit tři strážce - použít osud, probudit touhu a dorazit - 5. nevolat jako první - 6. porazit soka - 7. pravidlo líbací a postelové (ve filmu vynecháno) - 8. nech to na přírodě - 9. zničit soka - 10. když se to nepovede, tak se nezbláznit. A je to doma. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Vlasy?" "Hnědý." "Oči?" "Dvě." Janákovy komedie mi nikdy nevadily, i když je pravda, že svým zpracováním dokázaly zaujmout a pobavit pouze a jedině cílovou skupinu, tedy teenagery. "10 pravidel" se od zábavy s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem poněkud liší. Vtipy nepůsobí tak prvoplánově, povedené herecké výkony najdeme jak v hlavních (sympatický Matouš "už ne Lexa", roztomilá Kristína), tak i ve vedlejších rolích (chvála pana Donutila je nošení dříví do lesa, skvělí ale byli i herci ztvárňující přátele hlavního hrdiny). Věřím, že se z této veskrze milé komedie stane na televizních obrazovkách stejný evergreen jako třeba z "Rafťáků". Po druhém zhlédnutí snižuji na průměrnější hodnocení, úplně mi nesedla doprovodná hudba, po několika hodinách si nevybavuji žádnou zapamatovatelnější scénu. Další repríze se ale bránit nebudu. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je záruka kvality, tam to bude vždy stejné, kde se prostě objeví on, tak se divák válí smíchy! A nejinak tomu bylo i u této české komedie :-) byl jsem až překvapený, protože jsem se ji dlouho snažil vyhnout, tak moc už nevěřím českým filmům! Nicméně je pravdou že mě film do děje okamžitě vtáhnul a já se bavil úplně po celou dobu. Určitě se asi nedá doslova řídit pravidly, které se ve filmu objevují, nicméně právě pro tenhle film to byla dokonalá dějová zápletka která z něj udělala zábavu o kterou asi šlo především. Film se pro mne stal právě tou zábavou relaxem a poutavou podívanou:-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jának je ten typ českého režiséra, ktorý si značne uvedomuje, čo súčasný divák chce a ponúka mu to. Jeho Rafťáci sú skvelou letnou komédiou s našlapaným tempom, ktorá funguje. 10 pravidiel je žánrovka ako vyšitá. Ide po určitej línií prvoplánovosti a akéhosi klišé, ktoré hravo využíva a priznáva a tým sa stáva na čsk pomery sympatickou. Ruml je skvelý ťahúň, Donutil po dlhom čase bez väčšej vady a Svarinská na spapanie aj keď bohužiaľ stále ukazuje len jednu polohu a nedá mi nemyslieť si, že mať tak film o 10 minút viacej a keby si Kikin prejav užíval trocha tichých miest a bol naťahovanejší v tých awkward dostali by sme sa jej tiež pod kobylku a fungovalo by to takmer dokonalo. Z koho som nevedel pustiť zrak bola ale Teraza Nvotová. To dievča má talent a je neuveriteľne krásne. Celkovo som spokojný. Zasmial som sa a kvôli už vyššie spomínanému nadhľadu som bol schopný vnímať veci, ktoré by mi inak vadili pozitívne. Nebyť zase konca a keby sa tam objavila snaha o väčšiu analýzu postáv - len za účelom vtipu, bolo by to možno aj na plný počet. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj točí kolem postavy Mirka Donutila je to zábavička, horší je to už pokud se děj vydá točit jinam. Zmatkovitost hlavní hrdinky mě připoměla některé gagy Pierra Richarda (scéna s vozíčkářem ) a příliš mě k té kočce neladila. Nebudu se pozastovat nad reálností hlavní holky je to komedie, ale některé scény byly fakt nudný (ambasáda ) a dialogy taky nic moc, ale pořád lepší než výkony hlavních představitelů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama