Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Víc Toma Hardyho, prosím, víc! Uhrančivý herecký výkon, kdy celá jeho role je odehrána jakoby v transu. Ten ještě zdůrazňuje magicky pomalé plynutí děje a neodvratnost přicházející katastrofy, čirá artová oldschoolově laděná gangsterka, která mi atmosférou připomněla předloňský hit Drive, stejně atmosférická rezonance původního žánru nezkalená nánosy akčních scén... ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

"Poklidná gangsterka" s minimem násilí - přesně typ role, díky které James Gandolfini proslavil ikonu žánru (a mou srdcovou záležitost) jménem Tony Soprano. V mých očích tentokrát trochu nezvykle na druhé koleji až za skvělým Hardym, ale když jsem to překousl já, vy můžete taky ;). Poklidné tempo v podobných dílech není pro každého a film sám o sobě vyloženě nevyčnívá z řad nadprůměrných, po všech směrech kvalitativně zvládnutých žánrovek, nicméně pocitově prostě musím jít do plných - 90%. R.I.P. Jamesi ! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prostredie malého mestečka, mafiánska zápletka a výborní herci. Nejde ani tak o akciu a násilie, ako o psychologické nátlaky, to ma bavilo. Pre mňa to stačilo na potiahnutie deja, hoci niektorí namietajú že sa nudili. Ono niektorým ľuďom vyhovuje dialogické vzduchoprázdno, hlavne nech sa tam bezbreho strieľa. Tento film to nemal a preto ma bavil. Hardy s Gandolfinim úplne super, ale hlavne prvý menovaný si zaslúži poctu. Komentáre na jeho osobu sú nepatričné. Tento človek je každým rokom viac a viac oceňovaným vo filmoch i na divadelných doskách, kde vystupuje hlavne v Londýne. Tak mi tu nehovorte, že tak oceňovaný divadelný herec nevie hrať. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tyhlety přízemní uhrančivé kriminálky ala Out of Furnace, či Blood Ties jsou nyní, zdá se, děsně in. A kupodivu i teď to docela funguje. Není to přesycené akčními sekvencemi a má to x vychytaných dialogů a skvěle nastříhaných/vygradovaných scén. Ta zdánlivě low-endová "za pár babek" tvorba druhé dekády nového milénia jednou bude mít vlastní subkategorii. Tady bohužel k vyššímu hodnocení chyběl sofistikovanější scénář a rychlejší plynutí děje. Ale i tak je to dobrý přírůstek. Hardy není tak cool jako v Lawless, ale pořád ruluje. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní "chlapácký film", kde nečekejte vystřílení tuny nábojnic a sadu kopanců do držky. Děj plyne pomalu, trpělivý fajnšmejkr si přijde na své, zhruba od 2/3 filmu už jsem to hltal jak tequila shots když přijde čas na to se bavit. Po letošním LOCKE mám Hardyho oficiálně za mistra minimalismu, Gandolfini ve své poslední roli také neměl chybičku, a vůbec, herecky top a nenapadá mě jeden jediný neduh. Závěr filmu? Bombový, včetně té message, jo... někdo má hold koule být lepší než ti ostatní. Hřeje mě to teď podobně jako třeba BRONX STORY. "At least I had something once. I was respected. I was feared. When I walked into a place, people sat up. They sat up straight. They noticed. What'd you ever have?" ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama