Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se vlastně celou dobu nic moc neděje a že by se tu konala nějaká exploze herecké kreativity, to se také říct nedá a to platí zejména o jménech, které táhly nejvíc, tedy Tom Hardy a Noomi Rapace. Přesto se sem ty jejich zdánlivě nezáživné projevy hodily a oba protagonisté z nich dokázali udělat přednost. A to platí i pro režii. Utahanost a nuda tady byly věcmi pozitvními, protože Roskam oboum neduhům dokázal vtisknout jakýsi svébytný druh uhrančivosti. Já vím, že to zní celé jako oxymoron, ale je to prostě tak . 75% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Hardy ani po megaúspěchu s jeho batmanovským Banem nezpičovatěl a i nadále si hledá hodně rozmanité scénáře. Protože po "klubovce" Locke tu je další zvláštní film, The Drop nasadil hodně pomalé tempo a přestože se jedná o film o mafiánech, vyděračích a podobných sympaťácích, moc akce tu nenajdete. Ta je nahrazena neortodoxními dialogy, ani přehnaně chlapáckými ani přehnaně intoušskými, prostě... dialogy. Film pravděpodobně ne pro každého, ale když už nic jiného, tak aspoň vám řekne, jak a kterak na výchovu pitbula ;-) ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si komentáře kritizující jednotvárnost mimického výrazu Hardyho. Myslím, že je to právě to nepřehrávání jako na divadle, ale prostě ta realita vsunutá do filmu, která mě ohromila, to, jak podal zdání nedrsného muže, který na závěr odhalí svou tvář. To, jak byl celý film, ušlápnutý, místy možná i trochu retardovaný, ale konstruktivní a bez zbytečných emocí. Tleskám nad zdánlivě nad podáním zdánlivě jednoduchého a obehraného scénáře. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Překvapení v podání Tom Hardyho, tahle role "nevinného" barmana mu sedla, jak ulitá. Gangsterské drama, které svým nádech a atmosférou ukáže své kvality. Důležité je nečekat žádnou akci, poněvadž tohle je čistě ukecaná záležitost, která žádnou nenabídne. Přesto se na to dobře kouká a to díky Hardymu, který táhne The Drop hodně vysoko .. 7/10 = 79% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe oddychová dráma s Tomom Hardym, ktorá nepôsobí zaujímavo a efektívne na každého, len na toho kto v tom nájde niečo viac. Nevadilo, mi že sa tam vystrelilo len dvakrát, ale na ten moment sa oplatilo čakať až takmer do konca a tak tiež nemožno zabudnúť pripomenúť silne emočné zapojenie šteňaťa. Hardy to zahral zas raz perfektne. 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)
  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama