Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - Season 3

(série)
Trailer 2
Japonsko, (2018–2019), 8 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Scénář:

Jasuko Kobajaši

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Marina Inoue, Júki Kadži, Jui Išikawa, Hiro Šimono, Daisuke Ono, Romi Paku, Kišó Tanijama, Hiroši Kamija, Jú Kobajaši, Šiori Mikami, Tomohisa Hašizume (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Pozornost přežívajícího lidstva byla celou dobu upřena směrem ke zdem a hrozbě v podobě titánů vyskytujících se za nimi. Díra ve zdi Maria u části Šinganšina stále nebyla zacelena a Erenova snaha o její zabarikádování nenese kýžené ovoce. Situace se o to více komplikuje, když Scoutům a hlavně jejich veliteli Levimu hrozí nové nečekané nebezpečí. Nepřátelé totiž tentokrát nejsou pouze titáni. (Scalpelexis)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

No napsal jsem do vyhledávání Attack on Titan a to hledá podle jakékoliv zmínky v diskuzi a jelikož jsou diskuze řazené podle vytvoření, tak mi to vyhodilo What Annoys You 2, koukl jsem dovnitř a někdo tam zrovna reagoval na tvůj příspěvek :)

No a mohl bych tu dál psát něco o nálepkování, ovcích a povýšenectví a nesmyslném házení do jednoho pytle atd., ale nějak se mi do toho momentálně fakt nechce.

Tak jen napíšu, že ty Kaye a Peeleho jsem nikdy neměl moc rád, jejich humor mi až na pár výjimek moc humorný nepřijde.

Diskutovat bych šel, ale popravdě se bojím pouštět do v angličtině vedených diskuzí. Rozumím prakticky všemu, ale psaní je problematické. Se slovníkem by to asi za cenu slabší gramatiky šlo, a asi bych si to tak hezky procvičil, ale stejně mám sotva čas psát tady. :)

na příspěvěk reagoval Starletka

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

Ale můžeš jít s námi diskutovat o nových dílech. Teď je tam mrtvo, tak bys to mohl rozproudit. :)

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jestli tě to uklidní, tak nejsi sám, takže tento konkrétní příspěvek nejde jen na tebe :D Např je tam jedna uživatelka, která jeden čas nemlela naprosto o ničem jiném a úplně na všech diskuzích chtěla řešit jen jak je SNK skvělé. Až pak viděla Banana Fish a celé se to opakovalo znovu. Spíš by mě zajímalo jak ses na něj dostal jestli ses šel podívat jen na diskuzi u SNK.

Jo a jab o Dark Knightovi ani tak nešel na tebe, protože to už jsme tam řešili několikrát, neb o něm melou všichni pořád, viz další reagující příspěvky a moje oblíbené video, které už jsem tam postovala asi 5x. :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Tak se jdu dneska kouknout na anime-planet forum na ty SnK názory a co tam skoro hned nevidím. Stěžující si Starletku. Tak se omlouvám, že tě tady tak vytáčím :P 

Jen bych se ohradil, že jsem nikde nepsal nic o tom, že je SnK filozofické dílo, pouze že má docela dobře artikulované myšlenky a postupně se rozvíjející hloubku. Ale chápu že to bylo v rámci hyperbolického příspěvku, který navíc měl dotyčného a jeho názor znevážit. 

A TDK není nejlepší film všech dob, ale jeden z nejlepších ano. 

na příspěvěk reagoval Starletka

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

No dobře. Já sice neviděl možná tolik anime, ale viděl jsem kupu filmů a seriálů a SnK je co se příběhu a worldbuildingu týče hodně vysoko. Tak se prostě neshodnem :)

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ale to je právě to o čem mluvím. Pro mě ten worldbuilding a příběh není zas až tak skvělý, protože už jsem v tomto ohledu viděla daleko lepší věci. Už i takové Sarazanmai co těch vychází má milionkrát větší hloubku a vrstevnatější postavy a to zatím máme jen 3 díly. SNK mi nepřijde jako nějaké hluboké filozofické dílo a ani to od něj nepotřebuji. Když budu chtít něco na přemýšlení, tak si pustím něco složitějšího. Stejně jako když říkáš, že máš z blockbusters/superhrdinských filmů rád The Dark Knight, tak já si třeba radši pustím Guardians of the Galaxy, protože to je jednoduché a zábavné, přesně to splňuje svůj účel a na nic víc si to nehraje.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jak vidím, problém byl, žes k tomu přistoupila jako k té jednohubce, o které jsem psal. A přitom je to mnohem mnohem víc.

Ale nebudu tě za to soudit, někomu vyhovují jednohubky, někomu zase šíleně hlubokomyslné záležitosti, někdo má rád ten prostředek :)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

Ok, no. Mě by právě donekonečna nebavilo jenom řezání titánů a jak jsem už psal, to, jak se ten děj rozvíjí a vyvíjí a jak to má vše autor promyšlené a jak staví další a další vrstvy worldbuildingu, to je to co je na SnK nejlepší. Pravda, že některé postavy jsou docela slabé, ale i tak se postupně (kromě Mikasy, ale..! No nic nebudu říkat) vyvíjejí.

na příspěvěk reagoval Starletka

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Protože se mi líbili. Druhá řada je imho nejlepší část mangy a taková Ymir je sama o sobě mnohem zajímavější než celé hlavní trio i s Levim dohromady. Ale pak přišel politický arc, který mě nudil k smrti a pak arc, který teď uvidíme animovaný, u kterého jsem si říkala, že by se to zase konečně mohlo zpravit, ale místo toho mě naštval a došla mi motivace pokračovat. Prostě mě to bavilo víc, když šlo o řezání titánů a na nic víc si to nehrálo a hlavně člověku ještě jakžtakž záleželo na postavách a nečekal, že budou umírat jak na běžícím páse (třeba Levi's squad byl celkem šok), ale pak zabili všechny ty dobré, případně z nich udělali jednodimenzionální postavy, které by člověk nejradši pleštil (viz Mikasa, která už jenom leda řve Erenovo jméno) nebo je úplně strčili do pozadí (Jean), zatímco ty nejhorší dostaly plot armor. Nevím, prostě mě to začalo nudit a zvědavost vypršela, protože to, co na tom bylo zajímavé a originální už je dlouho pryč.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

Nemusí to tak vidět všichni, ale nesouhlasím s tím, když někdo napíše něco jako "tohle je na úrovni Transformers nebo CoD", případně "názor je méněcenný, protože jsi viděl jen deset anime" a k tomu ještě přidáš samozřejmě rýpnutí "když si vzpomenu co se mi líbily kdysi za hovadiny".

A je to o to víc vtipné, že to jde od někoho, kdo dal prvním dvěma sezonám plný počet :D

na příspěvěk reagoval Starletka

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To není o tom, že má někdo lepší nebo horší vkus, ale o tom, že názory se mění a každý má jiné a taky tě ovlivňují předchozí zkušenosti. A jenom proto, že ty jsi ze SNK odvařený a považuješ jej za top ještě neznamená, že to tak uvidí všichni a kdo s tebou nesouhlasí je "elitář".

Na Anime-Planet se na hodnocení anime vůbec dívat nemůžeš, protože tam lidi většinou dávají 5* všemu, jen pokud je to CGI nebo gay tak odpad. Když už hodnocení a názory z AP, tak rozhodně fórum.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Jo, souhlasím prakticky se vším cos napsal. Možná to přirovnání k Nolanovi bylo trochu přes čáru. Ale podle mě se SnK těm kvalitám aspoň přibližuje.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

Tak já technicky nikoho neurazil. Někdo jako Larky by to mohl brát jako pochvalu :))

To zdůvodnění proč je FMA tak oblíbené mi nepřijde úplně neprůstřelné, ale tak třeba máš fakt lepší vkus než většina ostatních lidí, protože jsi viděla víc než oni. Třeba.

Jinak jen tak pro zajímavost na Anime-Planet SnK 4,5/5 od 80 tisíc lidí, kteří asi budou fanoušci anime, když už jsou na těch stránkách a dokonce hodnotí. Jen tak to tu hodím. Ale to asi nic neznamená.

na příspěvěk reagoval Starletka

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Starletka , TheDarKnig

No a ještě k tomu počtu viděných věcí a co to o čem vypovídá. Hele já už toho anime viděl! Možná už i víc než Larky :-) No a pravda je, že v hlavě mi nakonec stejně zůstanou jenom ty věci co za něco stáli, které jsem viděl jako první a nebo které byly tak strašně špatný (+ nějakou dobu i ta aktuálně dokoukaná)... A na někom se to podepíše, že začne být náročnější a kritičtější (srovnává s těmi svými top), někdo se zasekne u názoru, že v letech 80. či 90. bylo anime lepší (o tom, jestli to je pravda se hádat vážně nechci) a pak jsou tací co si pořád jedou to svoje a baví je to i po těch letech a jsou stejně nenároční a milují stejné kraviny jako kdysi. No a kde je pravda a kdo je odborník? Pravdu má každý jenom tu svojí a odborník je každý a zároveň nikdo, protože v té hlavě máme jenom tolik kousků, kolik nás jich doopravdy oslovilo ;-)

Toliko můj skromný názor.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Taky chápu. Všiml jsem si, že má Isajama promyšlenou stavbu celého světa, že má promyšlený i celý dějepis a má spoustu věcí pěkně poschovávaných na různých místech, než jen u Erena ve sklepě a že po stránce překvapení tam toho bude hodně (vždyť spoustu věcí už máme venku). Prostě jo, tohle není prvoplánová akční fantasy, toho si dá časem všimnout (pokud se teda třeba nepodívám jen na prvních pár dílů a podle toho si pak myslím, že jsem pochopil celý dlouhý seriál). Zajímají mě věci za zdí, na jejich odhalování mě navnadil slušně, zajímá mě sklep a víc detailů o titánech, než jen to co jsem zatím dostal - takže taky nejsem jen primárně na tu akci, ale jak jsem psal, první půlka třetí série mohla být mnohem zajímavější, převrat akčnější... Předchozí série jsem do toho tolik netahal, ty mám ohodnocený i okomentovaný a když si to shrnu - ze začátku mě titáni tolik nechytli, protože stejně jako třeba Starletka nejsem zas až tak velký fanoušek hlavní trojice a v první sérii, než jsem si na ně zvykl mi dost pili krev, ale druhá série se mi líbila hodně i když měla jenom 12 dílů a teď jsem čekal, že se pojede podobně dál a místo toho se "jen plánuje převrat", který se nějak udá a řeší se věci, které by měli být zajímavé, ale pro mě nějak extrémně nejsou - toť vše :-) 

No a jinak Nolana mám taky hodně rád, každý jeho film je něčím úplně novým, svěžím a přináší mi něco, co mi posouvá vnímání filmů obecně (a co všechno se dá udělat) někam dál - pro mě je to vizionář. Takže tady bych se já s příměry krotil, protože ano, SnK je promyšlené dílo, ale že bych tam viděl něco co posune můj náhled na filmovou/ seriálovou tvorbu někam dál, to tam zatím nevidím - i když ty znáš mangu, takže možná vidíš dál... Protože jak píšeš s těmi Avengers, je asi pravda (já Endgame zatím bohužel neviděl), že tahle série posouvá kinematografii někam dál a staví vysokou laťku (nebo možná vrchol) týmovkám a superhrdinským filmům vůbec...

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

A pak jsou lidé jako TheDarKnig, kteří nedokáží pochopit, že každému se líbí něco jiného a ne každému se bude líbit to co jemu, a proto je bude urážet.

Když už vytahuješ to FMA, tak mě se třeba taky zas až tak nelíbilo, protože to zdaleka nebylo jedno z prvních anime, které jsem viděla, ale pro hodně lidí ano, a proto jej považují za top, zatímco pro mě to byl průměr.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

Já jednotlivé nedostatky vidím, který film nebo seriál je nemá. Ale nadšení ze všech těch kladů, které SnK má, vše dalece převyšuje :)

Jinak uznávám, že jsem moc anime věcí neviděl. Ale chceš mi tím říct, že kdybych viděl třeba několik stovek anime seriálů všeho druhu, náhle bych prohlásil, že je např. Fullmetal Alchemist Brotherhood vlastně průměrná jednohubka, protože jsem viděl nějaké Mushishi? Chci tím říct, že mi je tento elitářský přístup fakt protivný a člověk si může užít 2001: Vesmírnou Odysseu i Avengers: Endgame (který dostává mimochodem od všech kritiků a diváků 8-10/10). Pak jsou tu lidé jako Larky který nedokáže pochopit, proč je něco, co se mu nelíbí, tak milované a tak to bude urážet. 

Jinak přímo z mého komentáře k SnK: "Neříkám, že bych si Shingeki no Kyojin užil stejně i tehdy, kdybych viděl předtím stovky anime, ale... je tu silná možnost, že ano." A teď po další sezoně a celé manze jsem si tím už stoprocentně jistý.

na příspěvěk reagoval Starletka, Jeoffrey

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Se zapáleným fanouškem, který odmítá vidět i nedostatky se špatně diskutuje. :D Já už jsem si hold růžové brýle sundala už hodně dávno. A jinak co se tak dívám na tvůj seznam hodnocených anime, tak tam toho moc nemáš, takže možná až jich budeš mít najetých víc, tak to budeš vidět jinak, stejně jako intelektuálně pokročilý Larky, který toho viděl asi 20x víc než ty a takové SNK už ho na prdel nedostane (protože, přiznejme si to na rovinu, kromě zasazení a titánů toho zas tolik nového nenabídne). Ale když si vzpomenu, co mě se dřív líbilo za hovadiny... Radši nevytahovat :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Jeoffrey

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Ano, politický arc je nejhorší. Následující arc není špatný a je daleko akčnější, ale je tam jedna událost, která mě úplně neskutečně nasrala (že to tak musím říct). No až to přijde i v anime tak podiskutujeme.

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Ale abych byl úplně transparentní, z třetí série jsem viděl stále jen první epizodu, která se mi docela nelíbila (proto ty dvě hvězdičky) a pár dalších důležitých scén, protože jsem se rozhodl že si počkám na tu druhou část série. A i když se mi Uprising arc v manze docela líbil, nějaké další výhrady k adaptaci bych klidně mít mohl. Tak uvidím až uvidím :))

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Chápu :) No ono se to napětí mezi Military Police a Survey Corps postupně budovalo už od konce 1. série, ale pravda je, že tam těch náznaků tolik nebylo. Ale jak se SC zmocnili toho kněze a dozvěděli se věci o Historii, tak se to celé muselo rozjet. To podle mě dává smysl. + Eren a jeho nová schopnost a další zdrcující bitva pro Corps na konci druhé série. Ale asi jo, mohlo to být zajímavější a ještě víc akční, ale jak říkám, Isayama rozhodně nepíše nějakou prvoplánovou akční pitomou jednohubku ala Transformers (k nimž SnK přirovnal zdejší kolega Larky, kterej je zřejmě strašně intelektuálně pokročilý a uznává jen filozofické blábolivé anime). Tím neříkám, že to není blockbuster, protože tím z podstaty věci SnK je, vzhledem k úspěchu, který má. Ale spíše bych to přirovnal k blockbusterům typu Temný rytíř. A to jde od někoho, kdo je Nolanův věčný fanoušek a považuje TDK za jeden z nejlepších filmů všech dob.

na příspěvěk reagoval Starletka, Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Za mě to přišlo ve špatnou chvíli a provedení bylo nudný, z politického převratu by se dalo vyždímat víc dramatu a Reissovic story mě taky nechytlo tak jak asi mělo, zkrátka mělo to být klidně tak o 20% víc cool a zajímavější, ale to je jenom můj názor a romantická představa. Jinak chápu, že jsme dostali nějaký ty odpovědi a informace o tom, jak to bylo bývalo, což je důležité pro ten worldbuilding, takže jsem politický arc neposlal do propadliště dějin, ani jsem až tak intenzivně nebrečel, nebo nenadával ;-)

Jinak vypadá to nadějně a těším se a jestli bude i sklep, tak konečně!

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Špatnej přístup ke klenotu kterým je SnK. Ten politický arc byl pro worldbuilding zásadně důležitý, ne všude musí být bezmyšlenkovitá akce a o tom SnK ani není. I když se to zpočátku mohlo zdát. Manga jde mnohem více do hloubky. Nicméně zrovna Return to Shiganshina tě v tomhle musí uspokojit, protože tam bude asi nejšílenější a nejepičtější bitva doposud. A do sklepa se dostanou, neboj se. Ale proč by něco takového dávali do traileru, že jo.

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Starletka

A já myslel, že nejhorší je "politický arc" a zatím rozhodně z toho co jsem viděl to tak bylo (moc keců o ničem co by mě zase až tak zajímalo, málo akce...) a ty mě takhle děsíš... Navíc ten trailer nevypadá špatně, ale Jägerův sklep tam nebyl, dozvím se ještě letos co v něm mají ?!?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Starletka

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Starletka

Abys ty nebyla vždycky v opozici. :D

Čtu si hojně diskuze po internetu a mezi lidmi je fakt tenhle arc považovaný za nejlepší, případně druhý nebo třetí nejlepší :)

možný mini SPOILER pro nečtenáře A myslím, že zcela zaslouženě. Ale následující části po Return změní prakticky všechno, co jsme znali.. a stále to funguje. A možná ještě víc než předtím. Jsem téměř každý měsíc překvapován, jak výborně to má Isayama vše promyšlené a jak výborně píše.

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama