Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - The Final Season

(série)
Trailer 5
Japonsko, (2020–2023), 13 h 9 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Hrají:

Masaja Macukaze, Júmi Kawašima, Ajumu Murase, Tošiki Masuda, Manami Numakura, Ajane Sakura, Nacuki Hanae, Takehito Kojasu, Hiroši Kamija, Romi Paku (více)
(další profese)

Epizody(30)

Obsahy(1)

Finále oceňovaného anime Shingeki no Kyojin podle předlohy Hadžime Isajamy. Před několika lety se národ Marley pokusil jednou provždy odstranit nebezpečí, které představuje pro budoucnost světa ostrov Paradis a jeho titáni. Mise, na kterou byli posláni vybraní válečníci – nositelé Síly titánů, však nešla podle plánu a nakonec zcela selhala. V důsledku těchto událostí byla těžce poškozena reputace Marley jako přední vojenské a politické mocnosti na kontinentu.
Falco je mladý Eldian, který byl vybrán do programu, jehož úkolem je vytvořit novou generaci válečníků. Jeho křest ohněm přichází dříve než čekal, když musí bojovat na straně Marley ve válce. Na základě projevených schopností v boji má být on nebo někdo z dalších kandidátů vybrán pro čestnou pozici nového nositele Síly titánů. Jeho kamarádka Gabi je sebevědomá, ctižádostivá Eldianka, jejímž jediným přáním je být tou, kterou na tuto pozici vyberou. Chce tak ukázat všem Marleyanům i celému světu, že ne všichni Eldiani jsou stejní jako nebezpeční ďáblové, kteří žijí na Paradis. Poté, co se Falco při jedné příležitosti seznámí s tajemným mužem, jsou však oba dva i všichni ostatní v Marley vrženi do víru událostí, které nikdo nemohl předvídat. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Já teda osobně doufám, že se má předpověď nevyplní a Jean to přežije, jelikož je od začátku třetí série jeden z mých oblíbenců. Ten vývoj, kterým on prošel je neskutečný, nemyslím si, že je tam postava, která se posunula tak moc jako on. Sashu bych taky oplakal, přijde mi jako taková nevinná dušička, která se do celého toho konfliktu dostala úplně náhodou (i když ostrostřelectví má vymakané). Pokud bych měl teda někomu přát tu smrt, tak to bude Connie, ten mi tam připadá tak nějak navíc. Jasně, tvoří takovou tu sekundární (či terciální?) partu Sasha-Connie-Jean, ale přijde mi z nich naprosto nejzbytečnější.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Z toho co se tu teď rozebírá - mě osobně by dost naštvala, mrzela, nebo bolela asi jen smrt jedné z jmenovaných postav, kterou mám z celého anime od první série vlastně nejradši, nebo spíš - je mi tak nějak nejblíž...

O to horší je, že mi stejně jako jednomu z vás pánové taky přijde, že zrovna teď má na sobě ta moje oblíbená postava ten pomyslný terč asi nejvíc.

Zkrátka - I have a bad feeling about this! 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Free_player

Sasha je takové srdce tě skupiny, milá pohodarka v tom krutém světě, Connie možná její nejbližší kamarád vzhledem k jeho nervóznímu.ale jumornemu naladění, no. Osobně by mě bolela smrt ať už jednoho nebo druhého. Jean je pak schopný a talentovaný skaut, možná i potenciální vůdce, ale chybí mu asi stále sebedůvěra a rozhodnost, i když se zdá, že se někam posunul. Taky je u něho zajímavý ten "vztah", který má s Mikasou. Jedno je jisté, pokud umře kdokoliv z nich, bude to pro zbytek původní party těžká rána... a fanoušci to taky nebudou rozdychavat lehce, trochu se dokonce v případě nekterych silenejsich bojím, ať studio zase není pod palbou. No uvidíme, Isayama se nebojí drsných rozhodnutí, ale takovýto zvrat ještě v ději neudělal, nejblíže k tomu měla ta věc s Arminem a víme, jak to dopadlo.

Free_player

Free_player (hodnocení, recenze)

fallanga

Jestli Sasha měla umřít už dávno tak v tom případě bych jí uvítal asi nejvíc z celé skupiny Paradis. Přínos jako takový od začátku neměla spíš jen takové vtipné scénky (což mi nevadilo, protože vtipných postav tam mnoho nenajdeme) jak byla nenažraná nebo myslím, že o ní byli 2 díly z její minulosti ... Každopádně je to ''přeživší' z celé jejich grupy z akademie takže smrt kohokoliv zabolí. Podobně jako Connie - radši oni než Jean. Ale, abychom se nedivili mám takový neblahý pocit, že nás  7. dílem nechali pěkně namlsat a teď budeme čučet :D 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Free_player

Není podle mě příliš reálné, že umře někdo z hlavních postav. Osobně si tipuju nějakou vedlejší postavu, se kterou ovšem už máme nějaký vztah. A ta smrt samozřejmě musí být provázena emocemi, takže to bude buď Sasha, která, jak říkáš, odstřelila ty stráže, nebo Jean, který může za brutální ponížení Pieck. Do tohoto musíme přidat tu informaci, že Sasha měla umřít už dávno, ale vydavatel přemluvil Isayamu ať ji nechá žít. Z toho plyne, že buď má Sasha pořád ochranu vydavatele a umře Jean (na to si vsázím), nebo Isayama akorát posunul její smrt do příští episody.

na příspěvěk reagoval Free_player

Free_player

Free_player (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To jsem si taky říkal, že se ta další epizoda mohla týkat Marley, ale fakt je ten, že střelba je teď jejich jediná obrana a i předešlí díly to byla hlavně jejich parketa ... Ale možná o to to bude větší překvápko uvidíme no :)

Free_player

Free_player (hodnocení, recenze)

fallanga

No ten název epizody je imho dost jednoznačný a jelikož si myslím, že tu ''vražednou kulku'' bude mít na starosti Gabi ... a o 2 díly zpátky si Gabi všimla právě Sashi na střeše a dlouho si ji měřila pohledem tak jsem si taky říkal, že jí  asi odstřelí. Ale zas na druhou stranu zabití Sashi, Jeana nebo Connieho by jim v tomhle okamžiku asi moc vaz nezlomilo (krom psychiky), ale taková MIkasa nebo Levi ? To by byl konec výletu ... No nevím docela se toho 8. dílu bojím lidi :D 

na příspěvěk reagoval fallanga

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Tak nevím, zda jde stoprocentně z toho názvu usuzovat, že nás někdo opustí. Hlavně pokud nevíme, kam nás ta další epizoda dějově zavede. Případně se to může týkat i Marley strany, která dostává i během tohoto boje snad více prostoru než naši kamarádi z Paradis. No každopádně se těším, nejvíce možná na to, jak to bylo s tím vzájemným informováním a pochopením mezi Erenem a zbytkem party. K tomu snad dostaneme už i více informací.

Konec přetvářky. :D

na příspěvěk reagoval Free_player

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Free_player

Přemýšlel jsem teď ty 2 dny o tom kdo nás opustí. Eliminační metodou jsem došel k Jeanovi, ale nevylučuji ani Sashu a Connieho. Ale pokud ten název znamená, že umře někdo důležitý, tak má sázka je na Jeana.

na příspěvěk reagoval Free_player

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Scalpelexis

Jo, v okamžiku kdy jsem ten příspěvek odeslal, jsem začal litovat to užití toho slova, haha. Rozumím, že někomu to mmůže přijít už někdy přehnané a otravné, a možná i trochu zjednodušující. Ale mnohdy si nemůžu pomoct a přijde mi to v kontextu této série zcela opodstatněné. Opravdu si myslím, a jsem taky rád, že v tomto pocitu nejsem zdaleka jediný, že SnK se nejpozději od té druhé poloviny třetí série začal utvářet v novou moderní klasiku.a kultovku. I když třeba u první série to sice bylo hodně úspěšné anime, které pomohlo popularitě anime na západě (po nějakých letech stagnace), ale málokdo očekával něco víc, co s tím dokáže Isayama udělat a jaké grandiózní plány do budoucna má. Ovšem, kdo se díval už tehdy pozorněji, nějaké náznaky vypozorovat asi mohl. Ale Isayama překonal nakonec i ty nejdivocejsi představy, heh :-) Jinak určitě bych na anime našel chyby a některé chyby má i samotná předloha, uznávám do jisté míry taky to, že největší slabinou série jsou trochu menší důraz na postavy, a některé by určitě mohly být prokresleny když ne lépe, tak výrazněji, aby je člověk mohl lépe pochopit. Ale zase, to se podstatně zlepší už od Clash of titans arcu 2. série, anime taky např. nedělá dobrou práci s Mikasou, v manze měla více prostoru než prakticky jen "Ereh".Asi bych mohl psát ještě i další příklady, ale jedno je jisté - Isayama měl velmi zajímavou počáteční vizi a dokázal ji od začátku bez zastavení neustále rozšiřovat a zlepšovat a též vedle toho.krásně naruby obracet celý žánr.. no a anime tohle jen kopíruje, někdy zdatněji, někdy méně zdatně (jako např. Uprising arc v první polovině třetí série). Nic není úplně dokonalé, ale když vidím opravdu úžasně vymyšlenou fikci, vždy se cítím jako malé dítě, které dostalo k narozeninám vysnenou hračku a začnou trochu převládat emoce nad klidnou rozvahou. Tak za to se asi trochu i dlouhodobě zpětně omlouvám :-)) Ale jiný asi nebudu. A ten Eren, však jasně :-) Můžeš uznat, že je postava brilantní, skvěle nebo velmi zajímavě rozvijena, ale nemusí se ti líbit ani ti být sympatická či cokoliv jiného. Jako nemůžu říct, že fallanga např. nemá pravdu... Erenův čin byl morálně velmi zlý a byl to válečný zločin, když ne přímo terorismus. Ale taky je pravda, že Marley sklízí teď to, co zaseli, Tybur to vystihl v 4. epizodě přesně, že Marley pokračovalo v sebedestruktivni cestě Eldie. Zdá se, že válka a nenávist je nakažlivá stejně jako hloupost. Bojím se, že tohle bude opravdu depresivní podívaná. Ale uvidíme, nechci to nijak moc rozvíjet.

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Já vím, že ty považuješ v celém Shingeki snad všechno za geniální, ale Eren pro mě ani zdaleka není geniální :-) Jo, je rozepsaný jistým směrem dobře, promyšleně, není to ofláklá postava s povrchními motivy a dokážu si takovou postavu představit. Rád ho ale mít nikdy nebudu.

na příspěvěk reagoval fallanga, TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Hloubková analýza Erena Yeagera a jeho vývoje od začátku příběhu víceméně po konec 3. Série. Nemusíte se bát spoileru ani v diskuzi pod příspěvkem, anime už je dále. Eren byl podle mě vždy úžasně realisticky napsaná postava, ale od Marley arcu, přiznám se, jsem konečně plně docenil jeho genialitu (jako postavy). Ale Marley arc a pak i ten následující to udělal téměř se vším a všemi v této sérii :-) https://www.reddit.com/r/ShingekiNoKyojin/comments/7544m8/manga_spoilers_character_breakdown_eren_jaeger/

na příspěvěk reagoval Scalpelexis

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnocení, recenze)

!!SPOILERY!! - 7. epizoda byla cool, už nebyla tak prosekaná jako předchozí a byla plynulá. Furt se někde něco dělo. Říct, že do toho Armin hodil vidle by bylo hodě slabý přirovnání, i příjezd vzducholodě byl velkolepý.

 

Je vlastně takový symbolický a ironický, že je tohle převrácený začátek celého AoT, kdy se seje hrůza pro změnu na území Marley. Já jsem nikdy Erena nebral a ani teď ho neberu, nicméně pokud chtěli ukořistit nějaký další titany, tak přepadnout je asi nejlepší možnost. Využití Jaw titána k otevření skořápky byl vrchol neznaděje.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Tak já to řeknu na plno. Eren je terorista, stejně jako Reiner, Bert, a Annie.

Ostatní scouti vypadali, že zabíjeli jenom vojáky (snad kromě Flocha), což je pochopitelné, jsou ve válce. Ale Eren, který bez milosti obětoval civilisty je jenom terorista. Jestli měl na výběr nebo ne je těžká otázka. Asi neměl na výběru v tom, že prostě musel zaútočit, ale rozhodně měl na výběru ve způsobu toho útoku, takže všechny ty civilní ztráty jdou na jeho účet. A na rozdíl od Reinera se nemůže vymlouvat na propagandu, protože měl vzpomínky svého otce, moc dobře věděl, že ti lidi, které zabil jsou obyčejní lidi, žádní ďáblové.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

SPOILERY Jako musím říct, že je to zatím hodně silná záležitost, která ve mě vyvolává nejrůznější otázky a podněty k zamyšlení... Na jednu stranu chápu, proč se děje co se děje, je mi jasné, že snaha oslabit nepřítele a zasadit mu ránu na jeho vlastním území a trochu vyrovnat síly má ze strategického hlediska velký význam. Na druhou stranu si říkám, že je to ale může solidně "kousnout do zadnice" protože po tomhle masakru se asi ostatní národy hodně rychle rozhodnou na jakou stranu se přidat, pokud to tedy neměli už dávno jasné. Taky nejsem zrovna fanoušek odplaty stylem "oko za oko, zub za zub" a tak si říkám, jestli má Eren pravdu v tom, že vlastně stejně jako Reiner teď neměl moc na výběr. Vlastně se to hezky otáčí, ti co byly oběti jsou teď na straně útočníků, jejich pomsta jim bere jakoukoli morální výhodu, ale je to válka, tam se na morálku nehraje. A s tím vším skvěle ladí třeba právě ten openning, to byla dobrá volba! Stejně tak se není moc čemu divit, to je takové to "kdo seje vítr sklízí bouři...". Co se animace týká, tak je podle mě MAPPA o kousek slabší jak WIT, ale pořád je to na vše na velmi dobré úrovni... Zatím hodně dobrá podívaná, jen z těch nových postav z druhé strany mě zase víc jak půlka nijak extra neoslovila, ale to mám u téhle série tak nějak pořád.

na příspěvěk reagoval fallanga

Free_player

Free_player (hodnocení, recenze)

fallanga

Co si tak pamatuji tak ano 13 let ... nevím kolik let měla za sebou uživatelka Kladivového, ale ta myšlenka byla čistě hypotetická :D  smysl by to, ale trochu dávalo, kdyby mu to přihodilo buď její zbývající věk  nebo prostě něco na víc ...  

Jinak název příští epizody mě docela děsí s kým se rozloučíme ..?

na příspěvěk reagoval fallanga

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Free_player

Za prvé bych rád řekl, že ty české názvy jsou příšerné.

Za druhé, ohledně toho času, tak pochybuji. Předpokládám, že ten atribut je: Aspoň 1 titán = smrt za 13 let.

na příspěvěk reagoval Free_player

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

S04E07: Souhlasím, naprosto brutus episoda, a ten build up se skutečně vyplatil. Musím se přiznat, že jsem udělal obří chybu... během episody jsem párkrát mrknul a mám tedy pocit, že mi něco málo uniklo, protože tohle bylo nabušené nejen dějem, ale i emocemi. Nečekal jsem, že po takové chvilce budu mít tak silný citový vztah k Pieck, Gabi, ale třeba i k Zophii a Udovi, kteří to už mají teda za sebou z minulé episody. No, a Reiner v těžké depresi mi teda vůbec nepomohl. Proč mám pocit, že po celou dobu této série budu mít ještě větší depresi, než po konci té minulé?

Free_player

Free_player (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

S04E07 - musel jsem si ho dát hned ještě jednou ... ultimátní jízda :D 
!!!SPOILER!!! ... Solidní revenge za Shingashinu, totální beznaděj Armin tam pěkně uklidil ... Kladivový titán pozřen a škoda, že nepřidal ještě Čelistního. Nicméně Čelistní, Zvířecí a Vozový nedoraženi a Obrněný z5 na nohách a připravený na Erena - i když to teď vypadá, že je mají v hrsti čekám ještě velký špatný tohle šlo až moc hladce :D

Btw. po pozření Kladivového - přidá to Erenovi nějaký věk navíc  ? :D 

na příspěvěk reagoval fallanga

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SPOILER E07 absolutní masakr, brutalita a peklo.. Isayama věděl, proč takhle změnit perspektivu, dívá se na to strašně těžce. Reiner na konci má nejblíže ke klasickému shonen protagonistovi, který vyslyšel volání zoufalých hrdinů o pomoc a jde se pokusit zastavit padouchy.. ale celé je to postavené na hlavu, geniální dekonstrukce. I proto byl potřebný ten buildup v první sezóně.

na příspěvěk reagoval Free_player, fallanga

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Free_player

Minimálně v traileru jsme viděli jak se proti sobě ženou Armored a Attack. Sice tam bylo denní světlo, a mohlo to být pouze velice šikovně pospojováno dohromady, ale i tak očekávám, že Reiner se za chvíli objeví v plné síle.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Nejsem čtenář mangy, ale myslím si, že loďstvo nebude problém. Ještě jsme totiž neviděli Armina, if you know what I mean :D

Reklama

Reklama