Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

prome 

všechny recenze uživatele

Nebýt hlavní postavy (Eren), na kterou jsem byl v prvních cca deseti dílech naprosto alergický, tak bych hodnotil lépe. Svoji otravností mi připomínal postavu Rekiho z Claymore. Divím se, že jsem pokračoval a sledoval to dál. Ještěže jsem to udělal. Příběh poté upoutá a člověk se baví u akčních scén, které jsou sice udělané hlavně na efekt a občas moc logiky nepoberou, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Na postavu Erena jsem si stejně nezvykl, ale najdou se jiné postavy, kterým divák začne fandit. Další řada bude až za dlouho, tak je načase číst mangu. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Velice krásně zpracovaná animace. Za posledních období toho moc nebylo, snad jen SAO, nicméně to bylo celkově trochu uhnané. Líbí se mi, jak každým dílem roste napětí a lidé na anime listech postupně zvyšují hodnocení. Opravdu je na co se těšit. Po 6. epizodě hodnotilo 40.3 % diváků z anime listu hodnocením 10/10. Stále hype stoupá a teď v době psaní tohoto komentáře (po 9. epizodě) se tato hodnota zvýšila na 42.4 %. Ještě to poleze nahoru, tvrdí čtenáři původní mangy. ;) Snad jediné mínus z mého pohledu jsou elitní vojáci se začerněnýma očima brečící v koutě, že nechtějí zemřít. [--11.ep.--] Mírné zklamání za celý díl strávený žvástěním. [--13.ep.--] Nadprůměrný díl, úroveň seriálu se zas dostala zpátky. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasloužený fenomén, který svého času rozbořil lehce stojaté vody a zamířil si to do všech koutů světa. Nevídané tempo, šokující zvraty a láska k ústřední trojici Eren-Mikasa-Armin, stejně jako k parádním postavám vedlejším (Levi, Sasha a postupem času další a další) měly za následek, že než jsem se nadál, namířili si to Titáni mezi moje nejoblíbenější anime světy vůbec. Takhle dravý střih, soundtrack i efekty se zkrátka jen tak nevidí a i s přibývajícími epizodami a sezónami (jakkoli je čekání na ně mnohdy vražedně dlouhé) se nestačím divit, jak odvážně racionální odpovědi jsou řečeny na ty nejtroufalejší dějové otázky. Od jisté chvíle tkvělo největší kouzlo v otazníku největším, tedy otázce "Jak jen tohle může skončit?" A odpovědi předčily veškerá očekávání a rozehrály nejednu etickou hru idejí a strachu. Nejraději bych se pídil po každé stopě ještě pěkných pár let a tuze mě mrzí, že to není možné a že konec vážně přijít musel. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl fakt pořádnej nářez. Neříkám, že bych takové chtěl všude, protože bych byl asi pěkně posahanej, ale ta působivost a vtažení do děje byly opravdu vzorové. A je úžasné, že i po padesáti překousaných lidech to na mě účinkuje pořád tak brutálně. Prostě kdykoli se něco děje, je to nadupaná a odjištěná bomba. Jen se tam bohužel vkrádá až moc povídání o lidské morálce a o lidskosti... brrr. Každopádně doporučuju každému, kdo nemá slabý žaludek. ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Opravdu by mě zajímalo, jak se vždy někdo rozhodne a zrovna z jednoho anime je světový hit a přitom je úplně stejné jak všechno ostatní. Jako nechápejte mě špatně, mně se to líbilo, ale rozhodně to nebylo něco extra. Bylo to moje první anime po asi 5 letech, tak s notnou dávkou nostalgie se to vyšplhalo na 4 hvězdičky, ale kdokoliv, co viděl víc jak 10 anime, může potvrdit, že to bylo v podstatě dosti průměrné, ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (52)

  • Existují dva druhy vybavení pro prostorové manévrování. Jeden je používán pro boj proti titánům, druhý proti lidem. Hlavními rozdíly jsou umístění vystřelovacích háků a výzbroj. U zařízení pro boj proti titánům jsou háky vystřelovány od boku (mohou být vystřeleny dopředu i dozadu) a výzbroj je tvořena meči z ultratvrdé oceli, zatímco u druhého jsou háky vystřelovány z odpalovačů umístěných na rukou (což umožňuje přesnější míření, ale není možné je jednoduše vystřelit za sebe, uživatel je tedy velmi zranitelný útoky zezadu) a výzbroj je tvořena palnými zbraněmi (nejdříve vyměnitelnými válci fungujícími jako jednoranné brokovnice, později samonabíjecími pistolemi). V případě nouze mohou být u obou typů použity jako zbraň i vystřelovací háky, byť jen při boji proti lidem. Oba druhy mohou být používány s hromovými kopími (zbraně proti obrněným cílům fungující podobně jako nenaváděné raketomety). (vojtaruzek)
  • Annie Leonhardt je 153 cm vysoká a váží 54 kg. (Tunheber)
  • Ve znělce první série se objevila scéna, ve které Eren zkušeně skolil titána pomocí svého 3DMG při bitvě o Šiganšinu. Nicméně tato scéna se v seriálu vůbec neobjevila (Eren tímto způsobem titána skolil až mnohem později). Účelem pravděpodobně bylo vzbudit v audienci očekávání, že se boj s titány bude dařit hned od začátku a ještě prohloubit šok, který „skutečná“ scéna prvního Erenova útoku na titány přinášela. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama