Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (256)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to nie je taká tragédia, je fajn, že tvorcovia nekopírujú okato Twilight. Len je otázne, nakoľko môže zase nejaká nová young adult upíria mytológia zaujať aj niekoho iného, než dievčatá od 10 do cca 18 rokov. Asi už nikoho. Čo tu robia Olga Kurylenko, Joely Richardson a predovšetkým Gabriel Byrne, je vskutku záhadou... ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Zoey Deutch me jako 150cm vysoky a 40kg lehky bodyguard az tak nevadi, jako obcasny fanda Anime sem vysoce tolerantni. Dokonce obcas padne naky ten vtipek, i kdyz je to spis ze slabsiho soudku. Mozny Spoiler: Problem je, ze si po skonceni filmu nedokazu vybavit o cem to vlastne bylo a jestli to melo nejakou pointu, krome celkem banalni snahy jednoho vekem sesleho tupira si udelat prolong. Mam akorat nejasty pocit deja-vu oscilujici mezi Beverly Hills 90210: The Movie a nakou odlehcenou upirinou kterych je posledni dobou nejak hodne. Tusim ze sem neusnul, za to ale muze spis Cola.. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslela, že na tenhle film snad ani do kina jít nestihnu, ale nakonec jsem dočetla knížku dřív než jsem čekala a do kina jsem vyrazila. A knížka byla sice lepší, to ano, ale i tak se mi ten film líbil. Sice se mi asi až na dvě osoby vůbec nelíbil cast hlavních postav, ale jak ten film pokračoval, tak se to něják ztratilo a já vžila jsem se do příběhu. Občas jsem se slušně pobavila nad některýma hláškama. Za mě 4* a nejlepší věc na filmu byly vlasy Zoe Deutch. ()

rosscrock odpad!

všechny recenze uživatele

V rámci zpříjemnění pracovního dopoledne jsem měl v úmyslu zabít čas jakoukoliv parodií. Stmíváním, svítáním a všemi ostaními částmi dne více méně pohrdám, takže jsem očekával docela průměrnou zábavu a upíry co vypadají jako Black Eyed Peas. Přiznám se, že dokonce prvních 15 min jsem se občas i hloupě pousmál, ale vtípky teda jako nic moc. Pak mi to pomalu začalo docházet...Tohle parodie opravdu není. Protrpěl jsem to až do konce, každopádně můžu říct, že si nepamatuju, kdy naposledy jsem měl takové nutkání pracovat, jako v průběhu Vampire Academy. Jinak ten původní snímek, na který jsem měl plánu kouknout byl http://www.csfd.cz/film/280402-tupiri/ ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Z tim ze posrali co mohly.. a i to v co ani nikdo nedoufal ze to da jeste vic dokurvit. Jako serial pod kridli Disney, by to bylo mozna dobre.. bohuzel jako plnohodnotny celovecerak to dopadlo velice velice spatne... po vsech strankach, z tim ze ta trikova je ten nejmensi problem. kdyz uz nic, tak bylo aspon vtipne.... dejme tomu. Bohuzel ty pohadky okolo, uplne prekopana Mythlogie a podobne... sladsi nez Twilight, lepsi nez Inmortal:Cob ... kazdopadne jsem velmy sklaman vyslednym dojmen... dle meho ocekavani co jsem do toho vkladal ... velke velke zklamani. :/ Ale za tu investici... tedy rozpocet.. kdo vi, treba se uz mozna brzo dockame jeste sladsiho a stupidnejisiho pokracovani a nebo ze by ne? 8) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • V knizeDimitrij Belikov pochází z Ruska. Jeho představitel Danila Kozlovskij pochází z Ruska také. (Anez99)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno