Reklama

Reklama

Baahubali: The Beginning

  • Indie బాహుబలి (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

První díl velkolepé ságy o mocném indickém království Mahishmati. Tomu vládne tvrdou rukou neohrožený válečník Bhallaladeva (Rana Daggubati). Na hlavním nádvoří dlouhá léta vězní v okovech Devasenu (Anushka Shetty), sesazenou bývalou královnu, kterou se její věrní přívrženci marně snaží osvobodit. Ve stejný čas u řeky pod vysokým vodopádem žije chlapec jménem Shiva, který roste v silného a odvážného muže (Prabhas). Celý život upírá oči k vodopádu a touží zjistit, co je nad ním, protože nikdo z jeho rodu na tuto otázku nedokáže odpovědět. Zatím se mu ale nikdy nepodařilo vyšplhat proti proudu vody až nahoru. Když mu z vodopádu k nohám spadne tajemná dřevěná maska, je odhodlán konečně vylézt nahoru a naplnit svůj osud... (Dont)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Štýlovo podanými scénami vyšperkovaný spektákel, ktorý ale pôsobí veľmi účelovo. Myslím tým jeho prednes, ale zrejme o tom je celá Bollywoodska produkcia. Tanečky mi nevadili, a ani silne ´´coolové´´ zábery na hlavného bijcu ( ale vlastne na každého ), ide skôr o tú strojenosť, akúsi zaujatosť formálnou stránkou, bez švihu a nápadu ( akčné scény, to je kapitola sama o sebe ). Tešil som sa. Na pokračovanie, po tomto, už tak veľmi nie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní indická haluz, která je tentokrát navíc velevýpravná a veleepická a veletriková a... no, ty triky měly sice trochu kolísavou kvalitu, nicméně z těch nemnoha bollywoodských šíleností které jsem viděl, je Baahubali určitě trikově na vrcholu. Chápu, že tenhle spektákl někdo může zmiňovat v souvislosti s Pánem prstenů nebo 300, protože ta závěrečná bitevní půlhodinka s krásně odpornými negroidy je na stoprocentních pět hvězd. Naopak mě tentokrát trochu zklamaly filmové songy, nepříliš nápadité, nepříliš chytlavé. A odulý kníratý prdeláč v hlavní roli mě taky nenadchnul. Každopádně se teď ale budu zatraceně těšit na dvojku. A všem osvícenějším zájemcům o tenhle film samozřejmě doporučuju jeho originální drávidskou verzi a ne hindský dabing, který je fakt prasárna, to už si to klidně můžete pustit třeba česky. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nerozumím zdejším pochvalným ohlasům. Byl pro mě zcela nadlidský úkol u této píčoviny udržet jakoukoli pozornost. Děj se táhl jako sopel a hlavní postavy byly tak strašně nezajímavé, že jsem po celou stopáž extrémně trpěl. Přitom S.S. Rajamouli už mě jednou přesvědčil, že mu podobný žánr sedí a umí udělat i hodně povedený film, jako byl například Rise Roar Revolt. Tahle sračka však postrádala naprosto všechny prvky, které mě při sledování Rise Roar Revolt držely myšlenkami ve filmu. Jediné, co si zde zaslouží vůbec nějakou zmínku byly ty šílené efekty a pak epická závěrečná bitva, která zřejmě spolykala veškerý rozpočet, a proto se ve zbylém čase jen bezobsažně žvaní a děj přešlapuje na místě. V pozdější fázi už jsem to nevydržel a bylo nezbytné film sledovat ve zvýšené rychlosti. Film je možná noblesní na první pohled, ale úplně hloupoučký uvnitř. Zkrátka něco podobného, jako naše první dáma. [10 %] ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Film s nejdelším flashbackem v dějinách a guilty pleasure jako prase. Díky stopáži jsem se už dlouho takhle dlouho nesmál. Některé scény (romanticko-tetovací nebo použití obřího válečného "křovinořezu") mi málem způsobily roztržení bránice. Baahubali vypadá jako vážně myšlená indická verze Kung Fury. Už se těším na dvojku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina a pol je kupodivu svieža a plná panoramatických záberov. Čo na tom, že mnohé z nich sú nakomponované vďaka nedobrému CGI. Druhá hodina je už rozvláčna, nudná a prehnane heroická. Indické filmy v tomto nikdy nepoznali mieru. Ich hrdinovia sú takmer Avangeri. Lenže aj napriek vysokému rozpočtu vidíte, že rekvizity sú z lepenky, že akčné scény si dopomáhajú zlou grafikou a hrdinovia ignorujú elementárne fyzikálne zákony a idú si to svoje. Zábavné to je. Dokonca to má aj nejakú hĺbku, hoci príbeh je stokrát prevarená polievka. Pozriem asi aj druhú časť, hoci o tom nie som veľmi presvedčený. Jediný dôvod prečo nad tým uvažujem, je určitá zábavnosť, aká funguje len u Indov. A tá ma aj napriek všetkým chybám ( a že ich je) baví. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Baahubali (Prabhas) vychází ze sanskrtu a je používané i v indických jazycích. „Baahu“ je paže a „bal“ je síla. Spojení „Baahubal“ tak znamená sílu paží. Z tohoto základu pochází Baahubali, tedy ten, který má sílu v pažích. Uvedená síla nemusí být nutně jen fyzická, ale může vyjadřovat i moc. (Muffino)
  • Natáčanie prebiehalo v štúdiách Ramoji, v indickom meste Hajdarabád. (ambron)
  • S rozpočtom 40 miliónov amerických dolárov je Baahubali najdrahším indickým filmom. (ambron)

Reklama

Reklama