Reklama

Reklama

První podzim

(festivalový název)
  • Česko Podzimní listí (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Francie, 2013, 11 min

Obsahy(1)

Abel žije v zimě, Apolline v létě, jednoho obklopují sněhové jazyky a chlad, druhého halí slunce a pod nohama mu rozkvétají květiny. Léto a zima se nikdy nesetkají,  stejně jako Abel a Apolline, kteří jsou svým přesným opakem. Jednoho dne se nemožné setkání stane skutečností. Abel a Apolline musejí najít rovnováhu mezi svými protiklady. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (12)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Snímek mě zaujal především animací. To byla slast pro mé oči - krásná, zvláštní a detailní. Přidán byl adekvátní hudební doprovod, který podtrhnul celý příběh a samozřejmě to dramatické vyvrcholení, kdy "léto" utíkalo před "zimou" a zničehonic ten výkřik. Prostě nádherné. No a příběh ten ani nekomentuju. Pátou hvězdu tomu ovšem nedám, protože mi tam něco chybělo. Nechytilo mě to tak úplně, jak by asi mělo. Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=zjO7fs8Ap-k ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoduché podobenství o střídání ročních období převedené poetickou formou do nádherné animace. Škoda, že nebyl položen i větší důraz na jaro a podzim, střídá se tak léto se zimou, kdy hranice mezi nimi je opravdu malá. Při pohledu na kostřičky psíků se mi zákonitě vybavila Mrtvá nevěsta. Burton by z toho asi udělal horror, takže je možná lepší tenhle křehký příběh o věčném koloběhu na zemi, nejen.... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký, romantický příběh o dvou lidech, který je podáván trochu fantastickou formou, ale jen natolik, aby to celé bylo trochu jiné. Tady se mi 3D animace zamlouvala, myslím, že správně sedla, a to i díky zajímavému barevnému ladění. Jde to beze slov a stejně toho film řekne víc než jiné ukecané kusy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poetické podobenství o střídání ročních období, porozumění neznámému a hlavně lásce. Bylo mi však líto nevinného stromu,který odnesl bezhlavé poblouznění zimochlapce a létodívky a jistojistě nakonec uschnul , protože nepoznal jaro ani podzim, nikdy nerozkvetl, nikdy neopadal a zemřel ve zmatku s otázkou na kůře : Proč zrovna já ? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, gentlemani, proč tolik oslavných ryků? Jistě, má to jistý potenciál a hlavní výtvarník dokazuje, že to má v oku, jenže 3D forma zabíjí většinu momentů, které by ve dvou rozměrech působili magicky a vizuálně vypiplaně (ala brendan a tajemství kellsu, např, dohnáno do krajnosti), jenže tady.. Neschopno vytvořit správnou atmosféru, možná kdyby byl rozpočet vyšší, cgi animace by vypadala dobře, ale prostě a jednoduše nevypadá. A ten příběh taky není žádná úžasná záležitost přetvářející z masových vrahů nové členy armády spásy a pointa příběhu by se dala spáchat lépe, navíc z hlediska animačního je tu souboj "led vs jaro" nezvládnutý, zabrat na výtvarné stránce, vykašlat se na modeláž, na kterou není rozpočet a snížit stopáž na půlku, pak možná, teď ne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama