Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 1

Recenze (138)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že už dlouho jsem tak moc měl co dělat, abych u filmu neusnul. Byla to částečně chyba únavy, ale z velké části i začátku této Disneyho klasiky. Dialogy byly hlavně zpočátku dost otravné, nezaujala mě tentokrát ani hudební složka, animace sice plná nápadů, ale nějak extra mě taky nenadchla. Film je tentokrát naprosto 100% adresován nejmenším divákům a dospělým nemá po dějové stránce vůbec co nabídnout. Naštěstí jsem ten začátek nějak přežil a druhá půlka už se mi líbila více. Posledních 15 minut s královnou mě už pak opravdu bavilo, musím říct, že to bylo docela vtipné. Co se týče konečného hodnocení, vezmu to tentokrát spíše z objektivního hlediska a dám vyšší hodnocení, než na jaké byl subejktivní pocit z viděného. Musím ocenit nápaditost tvůrců Alenky, nesmyslná slova a různé příšerky byly originální. Dítěti bych tenhle film pustil s naprosto čistým svědomím. Subejktivně 2, objektivně 4 - výsledek 3 hvězdičky. (HD, orig.) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V rámci možností ako ponechať bláznivosť predlohy a prispôsobiť ju dobovému detskému publiku to dopadlo asi najlepšie, ako mohlo. Celý film je v podstate nepretržitá halucinogénna akcia a na Disney pomery je Alica nevídane drzá a aktívna (klasické disneyovské princezné sú v príbehu pasívne, majú byť len krásne, robotné a "nemindžovať"). Len tá animácia bola priveľké sústo. Je tu kopec kreativity, ale zároveň niektoré postavy (napr. pasáž o ustricách), či pozadia (napr. záver s kráľovnou) sú pomerne nevábne. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další mezera filmového vzdělání zaplněna. Alenka se mi velmi líbila, i když podobné filmy vůbec nevyhledávám a nechávají mě chladným. Imaginace a představivost tvůrců je nevídaná (alespoň v dnešních filmech americké produkce). Klasický příběh je zpracován v milé animaci a neustále se měnícím, překvapivém a správně "pomateném" příběhu. Podobně jak funguje dětská fantazie a sny. Ke shlédnutí doporučuji již jen proto, že na Alenku odkazuje velké množství dalších filmů. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by fajn na chvíľu vypadnúť z tohto sveta a zablúdiť do ríše plnej divov a bizarností. Tak trochu Alici závidím. Čo sa týka konkrétne tohto počinu, pesničky sa mi vôbec nepáčili ale vyvažovalo sa to vtipnými scénami, ktorých tu bolo naozaj veľa. Nebolo to perfektné ako iné disneyovky ale Alica v krajine zázrakov je proste taká klasika a ten príbeh mám jednoducho rada. A nedá mi nespomenúť jednu vec z tohto filmu, ktorá síce s originálom nesúvisí ale zabila ma hláška, že: "Ešte aby sa nám tu vysemenila!". Ruku na srdce, koho by nenapadlo to čo práve mňa?! Slabé 4* ()

werus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je krásná pohádka s disneyovskou, velmi vysokou kvalitou s velkým množstvím naprosto skvělých postaviček a nádherně (myslím že líp to ani nešlo) převedená z knižní podoby na filmové plátno. Tak si říkám, kolik bezvadných pohádek by nám bez Walta Disneyho uteklo a to by byla veliká škoda. A "Dnes je čas nenarozenin, těch mých? Těch tvých! Tak sfoukni svíčky na dortu..." je hit, který jsem si díky hodnocení připoměla a dneska si ho zpívám celý den a nejde mi z hlavy :). Díky tomuhle animáku taky už hodně let vím, co je to kriket :). Jooo, kde jsou ty doby těhle krásnejch pohádek.. Pro mě je Alenka v říši divů daleko lepší a hezčí pohádkou než třeba Ratatouille. Jak už napsal fantoci - tohle je prostě klasika. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama