Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 3

Recenze (182)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Popelka je napříč filmem asi nejskloňovanější princeznou, vtaženou již i do moderních podob či skrytých významů v romantických komediích. Ta, která ale samosebou navždy zůstane tou nejvěrnější své legendární předloze, je ta nejjednodušší a díky tomu nejkrásnější. Pár let nazpátek by mě hrozivě odrazovala znalost faktu, že jsou všechny ty původní animáky staré jako žánr sám, dneska ale můžu tvůrce jedině obdivovat za to, jak si s kreslenými filmy dokázali vyhrát již v době, kdy to bylo téměř nemožné. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Keby sa celý film držal tej klasickej príbehovej premisy, ktorú už všetci poznáme, nemal by som s obsahom žiaden problém. Lenže zhruba tretinu filmu zaberá nejaký myšačinec a ich trampoty, ktoré možno pobavia deti, ale opäť, dospelý divák sa pri týchto scénach skôr nudí. A to aj napriek relatívne skromnej stopáži. 60%. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Walt Disney opět nezklamal a dokázal celému světu své pohádkové umění. Popelka je nádherně animačně zpracovaná pohádka s příjemně sladkým příběhem. Jak je u filmů od Disneyho zvykem, tak ani tentokrát nechybí roztomilá mluvící zvířátka. Tentokrát to jsou ptáčci se šátky na hlavě, dva krysáci Gus a Jacques a tlustej kocour Lucifer. Oproti nám známým Třem oříškům pro Popelku, je to rozhodně něco jiného. Popelka je tu na rozdíl od Šafránkové blondýna. Tři oříšku tu žádné nejsou a Popelka zavítá na ples jen jednou, jedinkrát. Oříšky tu nahradí hodná čarodějnice, která jí vykouzlí z obrovské dýně kočár, z krysáků koně, z koně kočího, ze psa lokaje a k tomu dostane obrovské šaty. A jak jsou ty šaty obrovské a honosné, tak i dům, kde bydlela Popelka a převážně zámek se svými sály, je takový monstrózně honosný až gigantický, což je podle mě na škodu. Vypadá to velice snobsky vyumělkované. [7784. hodnocení, 161. komentář, 85%, 376. nejlepší film] ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Main Title/Cinderella [2:51] ,2. Dream Is a Wish Your Heart Makes [4:34] ,3. Visitor/Caught in a Trap/Lucifer/Feed [2:10] ,4. King's Plan [1:22] ,5. Music Lesson/Oh, Sing Sweet... [2:06] ,6. Little Dressmakers/The Work... [9:24] ,7. Where Did I Put That... [4:47] ,8. Reception at the Palace/So This Is... [5:44] ,9. The Stroke of Midnight/Thank You... [2:05] ,10. Locked in the Tower [7:42] ,11. I'm in the Middle of a Muddle [1:55], ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to velice příjemná a milá pohádka, ještě z dob, kdy Disney dělalo pohádky co byly opravdu pohádky a rozhodně jsem u ní rád strávil čas, ale na druhou stranu musím přiznat, že mě to spíš nudilo. A to i vzhledem k té velmi příjemné stopáži. On je hlavně problém v tom, že je tu vše strašně roztahané a než to začne o něčem být, je už půlka filmu pomalu v háji. Chybí tomu něco pořádného, tohle je místy takové dost unylé a z toho důvodu nemůžu dát víc, jak průměrné hodnocení. I když mi to asi i sedlo víc jak prapůvodní Pinocchio... 3* ()

Galerie (138)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 1950 v Bostonu. (Varan)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama