Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 7
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 7

Recenze (331)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Až na naléhání mého okolí jsem konečně pustila tento seriál. A jsem ráda, že je to za mnou. Ty 4 díly, co jsem shlédla mi bohatě stačily a více nepotřebuji :) Nejsem zastánce "zeleného plátna" všude, kam se podíváš a tudíž toto není pro mě. Více mě zajímala situace na "lodi", na které byli přeživší, kteří na planetu Zemi nikdy nevstoupili, než Ti, kteří dostali to "privilegium" a byli posláni na Zemi. Pro mě nic moc, hodně hodně špatných digiálních efektů, stejně příšerné herecké výkony a vlastně mi je jedno, co se bude dít dál :D :D ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Po rozpačitém začátku se seriál dokázal docela slušně rozjet. K postavám (alespoň k některým) si jde i vybudovat vztah. Funguje i příběh, a to jak na Zemi na na Arše. Dost se navíc povedlo dvoudílné finále a docela slušný cliffhanger. Docela s těším na pokračování Série 1 - 73 % ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto seriálu se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Lidé žijí po jaderné válce na vesmírné stanici. Protože jim dochází zásoby, po 97 letech pošlou 100 mladých zpátky na Zem. No a ti se tam pomalu začínají rozkoukávat. Samozřejmě naráží na různé problémy. Postupně objevují různé nástrahy Země. Po chvíli narazí na Pozemšťany. Ti samozřejmě moc přátelští nejsou. Postupně dojde k různým sporům a potyčkám. Pozemšťani nechtějí přijít o své území. Na Arše ve vesmíru taky mají své problémy. Celé to vyvrcholí poškozením stanice. Spoiler: Nakonec přistanou na Zemi. Konec je opravdu hodně překvapivý a otevřený. 2. série přináší spoustu nových odhalení. Pozemšťané se spojují s lidmi z Archy proti lidem z Mount Weather. Takový konec jsem vážně nečekal. Je to síla. Těším se na další sérii. :) Je docela zajímavé, jak velkým vývojem prošly některé postavy, i když se to odehrává pouze během několika měsíců... Hraje tam i Desmond ze Ztracených. ;) 3. série je tu a s ní i nové koalice a problémy. Jako hlavní nepřítel zde vystupuje A.L.I.E. jako umělá inteligence. Postupně přebírá kontrolu nad lidmi a její moc roste. Naši hrdinové si musí projít mnohými traumaty, aby ji porazili. Ve 4. sérii se řeší hlavně záchrana světa. Mnoho postav děj opustí. Dojde k pár zajímavých zvratům a na konci je velký časová skok. 5. série je tu a s ní osídlování nové Země. Tenhle seriál mě prostě nepřestane udivovat. 6. série je tu a ní nová planeta a spousta nových možností. 7. a poslední sére vše konečně uzavřela. Možná to není, co jsme čekali, ale je to jistě slušné zakončení. "We are Grounders!" ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o skvelý seriál, s dobrým "tvúrčím tímom. Kto z nás si neprial aspoň chvíľu byť v postapokaliptickom svete ? Seriál ponúka pestrú paletu vharaktoerov ktoré si vás raz získajú a inokedy zasa stratia vašu priazeň. Každopádne je to seriál ktorý ma neskutočne baví. Po 1.a 2. Sérii 90% 1.Séria - 80% - je mi jasné, že prvá séria mala za úlohu upútať diváka. Každý diel končí akýmsi menším cliffhangerom alebo ako to nazvať. Každopádne rodí sa nám skvelý seriál. 2. Séria - 100% Vynikajúca séria, ktorá mení všetko, čo sme o seriáli vedeli. Všetko je zrazu iné, konflikty sa šíria jeden za druhým. Riešenia jednotlivých konfliktov sú však často ešte zvláštnejšie a o to zaujímavejšie. Vynikajúca zápletka, vynikajúce Mid Season finale a posledné 4 časti boli všetky dych berúce. Ešte som nevidel aby 4 epizódy pripravovali v rovnakom tempe (akoby) predposlednej časti diváka na finále. Je to tým, že nie je všetko ružové. Stále sa objaví sebemenšia chyba ktorá mení celý dej. Predposledná časť, ale hlavne GRANDFINALE ma odrovnali. Knocking on Heavens door úžasné! ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V žádném případě nebrat vážně komentáře zdejších dementů..nejedná se o žádné Beverly Hills v lese. Umírá se tu hodně, moc, až bych řekl příliš. Bohužel jen jedna jediná smrt ve mě vyvoala nějaké emoce. Celý seriál je totiž založenej na logice zabiju vás 3 abych zachránil jednoho :( Je tu plno nelogických míst, scén a všeho, ale nemá smysl se tím zaobírat...Seriál, ale naprosto přesně vystihuje podstatu lidského uvažování, chut přežít za každou cenu, neschopnost se domluvit atd...Nejvíc na seriálu zamrzí viditelnost nižšího rozpočtu na efekty atd.. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Alors On Danse“ od Stromae. (Duoscop)
  • Seriál byl natočen podle knižní předlohy s názvem "Prvních sto" od Kass Morgan. Zatímco v knize se děj soustředí na postavy a jejich vztahy, v seriálu je hlavní myšlenkou apokalyptická planeta. (Mr.nachos)

Reklama

Reklama