Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Nautila 

všechny recenze uživatele

I když se nejedná o nic extra, mám tenhle film ráda. I když je to plné blbostí (tak ho už konečně pifni, kruci) a divných dialogů, i když nesnáším tyhle konce typu - záporák je živej, mrtvej, živej, mrtvej - a i když je chování psychopata zcela neodůvodněno.....mám tohle ráda. Hlavně kvůli nehybné a těžké atmosféře, prosycené osamělostí a bezmocností. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

Reklama

Besyn 

všechny recenze uživatele

Velmi prostá zápletka,kde jsou jen 2 muži,1 žena,2 lodě a jinak jen moře,dala vzniknout výbornému a napínavému thrilleru,u kterého se divák nenudí ani sekundu.Ale pět bych tomu nadával,nato je to až příliš "jednoduché".A Nicole Kidman zde opravdu vypadá trochu jinak,řekl bych tak trošku "přirozeněji" (na té dnešní podobě určitě nejaká plastika bude). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač panuje úplné bezvětří, Noyce dovedně zadul do plachet napětí a kdyby manželský pár věděl, co ví námořníci už od roku 1912 (že Billy Zane na palubě přináší neštěstí), mohl si ušetřit kupu starostí.. „Když ti vítr, napne plachtu / když ti plachta, popožene jachtu / pak Sam a Nicole snad budou mít klid..“ ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Přemíra drastičnosti(vraždění neviňátek a pejsků), kýčovitá kamera a výprava(voskové figuriny na každém rohu polorzpadlé kocápky, poťouchlé vrahovy tanečky) a nadbytečnost příběhové linie manžela(Nicol všechno zmákla sama), ubírá snímku na brutální kráse. Scénáristé zřejmě vědomi si zbytečnosti Sama Neila mu pak nuceně dávají do rukou světlici, aby svým způsobem sympatického zvrhlíka sprovodil ze světa dost nevybraným způsobem, což mě také zklamalo. Kdyby se jen ,,ztratil" ve vlnách s kapkou naděje.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Film je založen na stejnojmeném románu od Charlese Williamse. (Chatterer)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama