Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Když nic jiného, tak minimálně krásná příroda se tomu v žádném případě upřít nedá. Taky bych si zaplaval v tom skvostně průzračném moři. Děj je vcelku přímočarý, ale ničím zvláštní. Vyrůstání dítek, jejich seznamování, a nakonec zjištění, že asi nezůstanou jen u toho kamarádství, je přeslazené. Vyloženě na efekt, pro zamilované páry nebo přehnaně romanitcké ženy. Typický příběh z červené knihovny. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Krásná kamera z prostředí, které je snem pro každého, kdo je beznadějný romantik, nebo pro ty, co by celý den rádi běhali po ostrově s prokrvenými pohlavními orgány a i pro naivky, kteří se domnívají, že nikdy nebudou potřebovat pomoc - třeba zubaře nebo acylpyrin. Výlet ve snu , ale i na dovolenou parádní. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Velkokýč z červené knihovny, který u nás svého času zabodoval v posametové době VHSkové. Randal Kleiser svému dílu nedokázal vtisknout nic osobitého, a už vůbec ne divácky hodnotného. Napříč celým hereckým ansámblem vidíme v přímém přenosu epidemii křečovitosti. Nejhodnotnějším vizuálním zážitkem se tak pro mě stala mladičká Brooke Shields. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek, pamatuju se, jak nám ho pančelka pouštěla jako osvětu v rámci sexuální výchovy v sedmé třídě na ZŠ :-) Docela originální námět s krásnými scenériemi fauny a flóry Tichomořského ostrova, které se povedly krásně nasnímat kameramanovi. No na dvoču a s mladou, polonahou Brooke ráchat se do lagunyto bych tam hnedle zajel - 45 % ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Film o sexuálním dospívání mladých lidí na téměř pustém ostrově. Neskutečná utopie. Zde bychom si měli hlavně uvědomit, že všechno to, co nás dělá takovými jakými jsme, se všemi klady i zápory, je západní/východní nejčastěji technicky založená společnost a náboženství, které se nám snaží propůjčovat morálku a určují vzorce a směrnice našeho chování...Psychologové a sociologové by to jistě zvládli popsat mnohem lépe než já... Verdikt: 2* a 50 %. Jako "malý" a mladší bych jistě žádné námitky proti tomuto filmu neměl :-) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)
  • Ve všech scénách obsahujících nahotu hrála místo Brooke Shields dablérka. V ostatních scénách měla Brooke přilepené vlasy k hrudníku, aby nebylo nic vidět. (HappySmile)

Reklama

Reklama