Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky - Série 2

(série)
Česko, 2014, 5 h 13 min (Minutáž: 51–53 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze (15)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Bukowského je sice přímým následovníkem první, a jde do větší hloubky samotného případu, ale v mnoha ohledech spíš dějově působí jako samostatný celek. Už tu nemáme takový ten wow efekt toho, že je to v našich končinách něco nového, takže už víme, co čeho z hlediska audiovizuální kvality jdeme. Čistě z hlediska scénáře je druhá řada o něco slabší, jelikož sice pořád přináší zajímavý atmosféricky zážítek, ale řekl bych, že zbytečně nabourává některé závěry první řady a překrucuje složitě některé momenty tak, aby z nich tvůrci mohli vyvodit důsledky do druhé řady. Víc prostoru dostává i Kuneš, asi s vědomím toho, že se pro něj už tehdy připravoval samostatný seriál, což určitě není na škodu, takže se díky tomu více ponoříme i do samostatné krimi linky. Postavy umírají jak na běžícím páse a jeden zvrat střídá druhý, až to divák skoro přestává pobírat, ale nakonec se z toho všeho podaří tvůrcům velmi šikovně vybruslit a jednotlivé dějové linky uzavřít. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela nečekané pokračování původního případu. Určitě potěší, že série netrpí takovou sterilitou a je více živelnější, akčnější. Pořád zůstává neduh předvidatelnosti a asi od druhého dílu je přesně jasné, kdo za vším stojí. Finále bizarní, ale budiž. Aspoň, že to rozjelo povedenějšího Rapla.......6/10 ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla zpočátku poněkud natahovaná a celkově působila až moc překombinovaně. Věčné mudrování Nestora Bukowského nad svým životem postupně ztrácelo vtip a zavánělo stále víc klišé, samotné závěrečné vyústění zase kýčem.  Nicméně i tak si to zachovalo vcelku nadprůměrnou úroveň v rámci české televizní tvorby. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý Cirkus Bukowsky je stejný jako první řada, což naštěstí znamená i stejně dobrý. Včetně drobných vad na kráse, k nimž opět patří přemnožené vnitřní monology i dlouhé, byť povinné shrnutí minulých událostí. Jenže cesta za pravdou naopak teprve začíná, posílená souběžnou linií čisté krimi. Hynek Čermák coby vyléčený pijan, abstinující, tudíž ještě otrávenější policista musí zároveň s původní záhadou pátrat po přízraku, jenž shazuje lidi pod metro. A mimochodem vražda dívky v první či zásah jednotky v druhé epizodě jsou natočeny opravdu velkoryse.Hlavní opora se však nemění. Vedle úspornosti výrazu, náznakovosti a nedopovězenosti ji zastupuje nálada sychravé šedi, kde i sníh odráží lidskou špínu, odromantizovaný čas Vánoc, kdy dárky balí sekretářka, kapra nahradí langoše u stánku a štědrovečerní sestřih vytěsní vyděračské dojímání – postačí drobné úseky samoty, smutku, vyděděnosti, sexu, nové naděje a nového úderu.Cirkus Bukowsky II zkrátka drží fazonu filmu noir, odlehčenou věcným humorem společné pánské domácnosti dvou ztracenců, kde zazní mimo jiné půvabná sentence o souboji papírové éry s internetem. Má to atmosféru, styl, umění detailu, napětí i klíčové mistrovství každé dobré detektivky na pokračování: probouzí totiž zvědavost na každý další díl. Což se o většině českých seriálů opravdu říci nedá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala mnohem zajímavěji než tak první, ale nakonec ani ona nevybočila z obyčejného průměru. Navíc tu bylo více nelogických kopanců a zvláštních scenáristických nápadů – které by v reálu neuspěli ani náhodou. Kuneš i Lébl dostali mnohem více prostoru, takže vše nezbylo jen na Bukowskym, který mi coby hlavní postava nebyl zrovna dvakrát sympatický. Jo ojel, co se dalo, ale jinak měl z prdele kliku, že to vůbec přežil až do závěrečných titulků…Prostě průměr ()

Galerie (87)

Zajímavosti (21)

  • Advokát (Bohumil Klepl) říká: „Dávejte na sebe pozor, nerad bych vás zastupoval In memoriam.“ Jako právník studoval latinu a měl by vědět, že to znamená „na paměť“ nebo „na památku“, a používá se při udělování vyznamenání a řádů již zemřelým osobám. Správně by to mohlo znít „post mortem“, tedy posmrtně. (sator)
  • Natáčelo se v Praze (Vršovice, Vinohrady, Nové Měst o- Štěpánská ulice, Vodičkova ulice, Žižkov, Holešovice Bubeneč), zámek Bon Repos u Lysé nad Labem, silnice Čihadla - Předměřice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama