Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Klišé na entou. Dialogy jakoby opsané z amerických moderních krimi seriálů, rádoby umělecké, zazrněné záběry, rychlý střih a pod .... celé dost mimo. Přitom Kryštof Hádek podle mého pojal roli hodně dobře a asi jako jedinému jsem mu jeho postavu i věřil, totéž platí o Medvecké. Vica Kerekes je alespoň hezká, ale zbytek ubohost. No dobrá, pár záběrů dobrých (nohy ve sprše), jedním okem se to dalo sledovat a občas i celkem fajn hudba. I když po případech 1. oddělení totální propadák, přesto dvě hvězdy dávám (hlavně za Hádka). ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí do komentáře zkopírovat ten od Geminiho. Naprostý souhlas. Moho povyku pro nic. Příběh nula. Žádné napětí ani očekávání či další náznaky na případné zvraty v dějové lince. Postavy plochý. Namísto věnování prostoru příběhu a postavám, se setkáváme jen s kameramanskou onanií, která po pěti minutách ztrácí na zajímavosti. Atraktivitou se tento pilot snaží hýřit vskutku vrchovatě a kdyby vám to po prvních třech minutách, ve kterých se vystřídá asi 50 záběrů, nebylo jasný, brzy se na scéně objeví fun fatál Československé kinematografie číslo dva. Jediná postava, která mě zajímala v první půlce zahyne a nastupuje naprosto nepochopitelné dějové bláto.... u kterého jenom kroutím ovladačem. Řehořek stále nedozrál. Estein nejspíš trpí syndomem vyhoření. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo nadějně, ovšem vyloupl se z toho nevýrazný a zcela průměrný krimi seriál. I když na druhou stranu budiž tvůrcům připsáno ke cti, že zůstali u sedmi epizod a scénáristickou fantazii udrželi v jakž takž reálné rovině. Z herců vyčnívá snad jen Viktor Preiss, jenž svému náčelníkovi propůjčil svůj charakteristický šarm a charisma. 50%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tomáš Řehořek se sice snaží o českou "cool" kriminálku, ale trošku to s tou "cool" snahou přehání (není potřeba se v každém druhém záběru předvádět, co všechno jsem se naučil a jak dovedu být kreativní). Pro takovýhle seriál ještě filmařsky nedospěl .... A kupodivu (i když jsem mu věřil) pro takhle rozsáhlý seriál ještě nedorostl ani Marek Epstein. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

53%? ... Jako proč? ... Příběh naprosto úžasný, scénář vynikající, herecké výkony bombastické! Je sice pravda, že kamera byla trošičku slabší, ale celkový dojem to rozhodně nekazí. Taky je pravdou, že je příběh od reality docela daleko, ale to se mě právě naopak hodně líbí. Dát menší hodnocení než to nejvyšší je prostě blbost. Velkým překvapením pro mě byl někdy až opravdu hodně vtipný scénář, podle pilotního dílu jsem čekala spíš něco smutného a depresivního. Dalším, a možná taky největším, plusem tohoto seriálu je jednoznačně Kryštof Hádek ... Jeho výkon je prostě ohromný!! Tímto seriálem u mě snad překonal i Ivana Trojana, který se u mě už od mala drží na samém vrcholu žebříčku ... Takže za Kryštofa přidávám onu pomyslnou šestou hvězdičku a řadím seriál do mé TOP desítky a to rovnou na vrchol, co se týče české scény ... Česká televize by mohla dostat rozum a místo sra*ek jako je První republika natočit druhou řadu tohoto vynikajícího seriálu ... ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)
  • Na prvním videu, které kriminalisté dostanou, je jasně čitelná SPZ auta. Nikdo z vyšetřovatelů však neověřuje, komu auto patří. (Brain)
  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama