Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se moc bál! Hned jak jsem viděl hlavní dvojici, měl jsem tak neuvěřitelný strach, že tu bude nějaká kravina! Celých dvacet minut jsem umíral nudou, ale pak se to stalo! Nejenom, že jsem viděl podivína, který byl čím dál tím divnější a divnější, ale hlavně jsem poznal nový rozměr nudy! Chcete ho poznat taky? Tak si pusťte tento film! SPOILER! Proč musí v každým dílu Paranormal Activity všichni umřít? Nemohl by to aspoň jeden přežít? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénárista Christopher Landon se tentokráte posadil na režisérskou stoličku a jal se pokračovat v Paranormálních aktivitách, které mě již mimochodem začínají připadat vlastně už jen normální, protože jsem se smířil s faktem, že Amerika je prostě posedlá a basta. Zpočátku, přestože stopáž je přímo ubíjející (viděl jsem 101 minutovou verzi), sledujeme vyšetřování nepodobné REC a zcela určitě se jedná o ty nejzvládnutější scény. Postupem času, kterak se dopředu začíná drát opět jakási posedlá sekta pro mě začíná být děj zcela o ničem. Tedy ne že by se do té doby jednalo o jakkoliv senzační film. Herci jsou fajn. Kamera v případě selhání jakékoliv elektroniky běží dál a závěrečná scéna nás prakticky vrací do událostí prvního filmu. Obdivuju scénaristickou odvahu jak stále děj zahušťují a moc se těším na slibovaný 20. díl, ve kterém se dozvím zase trošku více. 40% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Hoci ide "len" o rip-off, bol som príjemne prekvapený, ako hladko zapadá do série. Občas je to príjemne strašidelné a akčný záver je super. Celé to hodnotím pomerne pozitívne a nenudil som sa a to napriek tomu, že film trvá takmer dve hodiny, čo je na takýto jednoduchý horor „moc“. Našlo by sa tiež zopár prekvapivo originálnych nápadov (vlasy v očiach, pes na stene). Každopádne, v seriálovej zamotanosti sa úspešne v päťke pokračuje. Vo finále sa preživší hrdina dostane tajomnými dvermi do... a teraz sa držte... do domu Micaha a Katie, hrdinov jednotky (oboch znova/stále hrajú Katie Featherston a Micah Sloat). Ja osobne som to vôbec nepochopil. Cestovanie v čase a priestore? Alternatívne dimenzie? ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Cigáň si kúpi kameru a kameruje a kameruje... kameruje aj také veci čo by normálny človek nekameroval... a kameruje a kameruje.... potom sa začne pomaly niečo diať a cigáň to samozrejme zase len kameruje... potom vidí kadejaké veci, kde by normálny človek zavolal políciu, ale cigáň kameruje... potom cigáňovi prepne nadobro a kameru zdedí druhý cigáň (najlepší kamarát nášho kamerujúceho cigáňa) no a neuveríte čo robí ten... kameruje a kameruje... kameruje ako prvý cigáň týra psa, zabije babičku, urobí implóziu, kameruje gangstrov, kameruje vraždy gangstrov a nakoniec kameruje ako ho naháňajú čarodejnice... keď im ujde tak kameruje a kameruje až nakameruje nejakú piču z predchádzajúcich dielov (ktorú neviem, stratil som pri toľkých "faund futidž houm invejžn posešn goust eksorcizm" prehľad) a zomrie... no a potom sa konečne tá blbá kamera zo záložne vypne a táto kokotina na piatu či šiestu končí...konečne. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně koukatelný spin-off Paranormal Activity, který je v lecčems jiný, než ostatní "regulérní" PA díly. Hlavními hrdiny jsou dva mladí lidé latinskoamerického původu, kteří se po chvíli poflakování dostávají do kontaktu s nadpřirozenem, jenž je s nimi schopno komunikovat pomocí "ouija-style" hračky. Následně se dějí stále podivnější věci, až... Jako osvěžující a vůbec ne rušivý mi přišel nápad s využitím prvků z předloňského filmu Chronicle. Snaha o něco nového, nebo minimálně o PA film s více nápady, je chvályhodná a upřímně, nevadilo mi, že to nebylo téměř vůbec strašidelné (i když některé lekačky jsou povedené). Je to celkově slušná zábava, zvláště (jenom?) pro fandy PA, a to propojení s hlavní sérií je opravdu povedené. V kině bylo úplně prázdno, až na dvojici holek zakrývajících si oči v poslední řadě - není divu, není Halloween, tak se na PA nikomu nechce. 7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)

Reklama

Reklama