Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 549)

Psema 

všechny recenze uživatele

Fajn závan staré školy, ve kterém špína, drť a krev nejsou jen slovy házenými do větru. Jen škoda, že Ayerovu zručnost za kamerou obklopuje ryze generický scenáristický produkt, který nepřináší absolutně nic nového a nikdy nevystřihne prvoligovou scénu, na kterou by se dalo opravdu vzpomínat. Skopčácký oběd k tomu má nejblíž. Škoda, že to jeho druhá půlka totálně zazdí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek mojej zásade, "opovrhovať" so snímkami v ktorých je potlačená veškerá logika, nemôžem inak, iba Ayer-ovi pogratulovať. Podarilo sa mu ako jednému z mála, ma ojeb*ť. "Fury" ma totiž vďaka pár silným, emocionálnym pasážam dostal. Najmä úvodná hodina 20´ bola ako vystrihnutá z dokonalej drámy. Následnou záverečnou poľ-hodinkou síce priškripol môj mozog, ale tak - nejak som to podobne, ako naši hrdinovia, so zaťatými zubami, predsa len "prežil". Po celú dobu som sa obával omšových dristov, ktoré sa takmer po celú stopáž filmu vyslovene "pýtali", no chvála "Bohu", aj tomuto sa Ayer nejak zázrakom vyhol. Samozrejme, všetko nemôže byť dokonalé, takže sa nepozabudlo poukázať aspoň na česť a statočnosť americkým vojakov, s mierovými úmyslami, či vybojovaním slobody pre všetkých. Tak Vám teda kur*a opäť raz ďakujeme, že ste nás "zachránili". ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizoda 1945 - Návrat Aldo Raina. Jenže Ayer není Tarantino. Při pohledu na zdejší hodnocení se mě zase jednou chce plakat. Proboha vždyť ten film neměl příběh. V Ryanovi šlo o záchranu jednoho vojáka. Tady nejde prakticky o nic. Tank jezdí, v něm nejstatečnější Američani všech dob a Němci, jsou zde dobří tak leda na to, aby skočili do dráhy kulce. S filmem jsem měl povětšinu stopáže hodně solidní problém. 55% s bídou. PS: Podruhé to bylo docela v pohodě, film jsem si užil ale nejlepší scénou pro mě stejně zůstane, taková obyčejná návštěva jedné německé rodiny. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to v žádném ohledu vyloženě špatné, ale mohlo to být o tolik lepší, kdyby se to dokázalo rozhodnout, zda to chce být nekompromisní špinavou (proti)válečnou ukázkou hrůz a nesmyslnosti válečného bytí i bití se, tankové porno poplatné desítkám miliónů hráčů World of Tanks či stylizovanou akčňárnou "nás málo, jich mnógo", která je někde na pomezí Třístovky a sovětských propagandistických válečných snímků let padesátých. A aby té rozháranosti nebylo málo, tak to v polovině předěluje tarantinovská patnáctiminutovka, která působí jak nepoužitá scéna z Hanebných panchartů. A v každém z těch stylů to tu více tu méně funguje, ale dohromady to jako jeden celek neštymuje ani na chvíli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $85,817,906Tržby Celosvetovo $211,817,906Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,493,533Tržby za predaj DVD v USA $17,318,340║ tak toto režisér David Ayer zvládol a náramne, opäť si našiel svoju pravú šálku kávy, je to drsné, kruté, nadmieru akčné, výbušné a v rámci danej doby a tankových súbojov to má silný atmosferický nádych, je veru na čo pozerať, má to dobré postavy dokonca aj taký herecký mišung ako Logan Lerman si tu našiel svoje miesto a prvý krát ma svojou hereckou akvizíciou nezhnusil a tak si odbil asi životnú úlohu,... záver mierne prehnane hrdinský ale dobre, beriem, bol to zážitok /90%/ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Scott Eastwood, který ztvárnil seržanta Milese, velitele pěchotního družstva, střílejícího během útoku z kulometu na věži tanku, vytvořil zajímavou filmovou paralelu. V totožné pozici u kulometu na věži Shermanu se v roce 1970 ocitl jeho otec - herec a režisér Clint Eastwood, ve filmu Kellyho hrdinové. (Martensson35)
  • Bible (Shia LaBeouf) používá jako osobní zbraň M1911. V závěrečné bitvě střílí že samopalu M1 Thompson. (Gordy34)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama