Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda třetí řady mě oslovila víc než předchozí díl. Faktem zůstává, že mi až nečekaně mocně schází major Václav Plíšek, ale to není důvodem pro snižování hodnocení, to jsem si jen tak posteskl. Případ jako takový mě zaujal, scénář byl pěkně vymazlený a dialogy byla radost poslouchat. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době jsem viděl Oldřicha Navrátila v roli, pro kterou jsem netrpěl pocitem zoufalé trapnosti. No, na to, že se všechno neslo spíše v komorním duchu, jsem se velmi dobře bavil a tento díl mi prostě sedl. / Poučení: Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se oknem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmařsky skvělé řemeslo. Obsazením a prosazováním nových tváří na úkor tradičních je toto téměř jiný seriál. Seriál, kde se mi nové osoby nelíbí a těším se na ty původní. Ale i z nich zbývá pouhý stín. Případ je jinak zajímavý, byť závěrečná konfrontace zaváněla naivitou. Oldřich Navrátil byl fajn a těším se alespoň na návrat Korejse. Barbora Bočková mluví jako opilá a Juraj Loj ať raději nemluví vůbec. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak krásně a jednoduše zabít člověka pomocí metanolu a "normálního" pití... Je neskutečné, že tuto šílenost někoho mohlo napadnout a zavraždit tím tolik lidí... 😢😢😢 Naopak se moc nedivím tomu, že zabil tu svojí bývalou manželku, protože to soužití muselo být šílené 😀😀😀 Klobouk dolů jestli to s tím přiznáním tak bylo.. Njn i náhoda a štěstí k policejní práci patří.. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentni Navrátil. Jiank hruza. Z pana Vladyky zde udelali postavu z veselohry. Pokus o artovku a hru se svetlem je zde uplne mimo...Pražák s Andělem zde hraji posledni housle (ti kteri tuto detektivku tvoří...) vysetrovatelka je neslana nemastna a namachrovany vyšetrovatel s absolutne odhodlaným výrazem mně zde uplne toci. kdyby to byla jina detektiva tak by dostala vic, ale protoze jde o PPO tak je to hnus. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No  nějak  to  není  ono .  Jo  případ  je  spletitý  ,  všichni  vyšetřují  ,  ale  něco  tomu  chybí .  Sršenˇ  je  tam  nějak  divně  vykreslen , trochu  jako  jelito . Juraj  rovněž . A  mladá  vyšetřovatelka  takový  omyl  scénaristů . I  ten  patolog  nebo  koho  hraje  Malý  ,  nemá  nějak  tu  svou bývalou  jiskru . SNAD  se  to  jěště  rozjede  příchodem  Hanuše ,  kterého  Kozák  nemusí  .  A  řekněme  si  kdo  jo ? To  usvědčení  bývalého  manžele  ,  dost   dobrý . Zatím  dám  ** a půl * . ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě se mluví o obsahu metanolu 5-6 g/l a že v kauze „Metanol“ byl poměr metanol/etanol asi 1:1 a ve flašce asi 1:2,5 - 1:3, což by ale odpovídalo množství metanolu 286-300 g u 40% alkoholu. Tolerované množství metanolu dle EU směrníce je 15-18 g metanolu ve 100% etanolu, což odpovídá asi 7 g metanolu ve 40% kořalce. (Syky78)
  • Vyšetřovatelka má na ruce hodinky typu Apple Watch. Nicméně děj epizody se odehrává v roce 2012 a první hodinky tohoto typu se začaly vyrábět v roce 2014. (fiuda)
  • Policie zajišťuje předměty doličné, v tomto případě lahve, bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama