Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá manželka vietnamského podnikatele a matka dvou malých dětí je vážně zraněna při výbuchu auta na pražském sídlišti. Bomba vybuchla v manželově voze, který se výjimečně chystala použít. Byl důvodem bombového útoku konkurenční boj ve vietnamské komunitě? K vyřešení případu je třeba nejprve překonat hradbu mlčení a uzavřenost uvnitř komunity. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Korejs bodoval a stačilo, že v poslední chvíli dostal nápad. Prostě ještě nepatří do starého železa. Ono se přece, ne nadarmo říká, že starý kolo nejlíp šlape. A nejlepší byli ti dva maníci z večerky. To mě rozsekalo. A ještě by mě zajímalo, jestli se někde dá koupit ten kalendář. Ten musím mít, i kdybych si pro něj musel zajet do Dánska :-))) ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja nevim, ale mam takovy pocit, ze se herecky nedari uz ani panu Stachovi. Jako mozna se ukaze, ze vseobecna otupelost, unavenost a topornost, co vladne v kanclu, je nejakym dlouhodobym rezijnim ci scenaristickym  zamerem a bude to v budoucnu vypointovane. Mozna. Ale herecky to drží nad vodou jenom pan Hanus, jehoz postava jakozto jedinna je vicerozmerna a on ma co hrat. A to je proste malo. A ne, ten Srsen tam vskutku neni prvni den. 60 pro. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázka toho, že i Korejs může být užitečný, tedy že nikdo nejsme černobílý. Ovšem ráda ho stejně nemám, ačkoliv kalendáříček se mu povedl skutečně úžasný:-)  Pokud by byl na prodej, visí mi celý příští rok na záchodě. To by byl marketingový tah - myslím, by se po něm zaprášilo. Jinak velmi zajímavý a poučný vhled do asijské komunity a jejich tradic. Z pohledu pachatele na konci doslova mrazilo. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabší diel tretej série, ale vôbec nie zlý. Pekne vykreslené prostredie vietnamskej komunity, kde vládne patriarchát, muž robí biznis a drží si status alfasamca, ak prejaví slabosť alebo zakopne, tak v očiach obchodných partnerov padá o priečku nižšie.  Vozí sa zásadne na mercedese, aby hrali formu. To vidím denno denne aj v realite. Vozia sa zásadne na SUVčkach alebo nadupaných audinách. Držia spolu a medzi seba si niekoho iného okrem Vietnamcov len tak ľahko nepustia. Aj vietnamskí herci tu zahrali dobre, hlavne páchateľ na výsluchoch vedel čo chce a čo nechce povedať.... Linka s Korejsom super, chlapík sa začína zase drať na popredné pozície hrdinov... Zjebanie Pražáka s Andělom od Tomáša Kozáka bolo špičkové, sedeli tam ako zmoknuté myši... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vietnamci si dlouhodobě s přehledem drží status mé nejoblíbenější místní menšiny. Proč? Jsou až neskutečně pracovití, při pohledu na jejich tváře se nelekám, jsou učenliví, a ti z nich, kteří se u nás už narodili, ovládají češtinu často lépe než mnozí našinci. Jasně, netěší mě, že jsou někteří z nich pilní i na drogové scéně, ale co už nadělám. Celý tento úvod jsem napsal jen proto, abych vysvětlil, proč mě čtvrtá epizoda tak bavila. Neměl jsem dokonce problém ani s tím, abych pochopil takzvané asijské myšlení, protože mě vždycky fascinovalo Japonsko, takže v tomto ohledu jsem byl před kriminalisty o krok napřed. Stále více mě baví pracovní postupy kapitána Petra Anděla, zatímco kapitán Martin Pražák mě už svým namachrovaným chováním začíná silně otravovat. A znovu mě naprosto dostala nová korejsovina; tahle se jejímu autorovi fakt povedla:-) / Poučení: Vietnamci jsou sice menšího vzrůstu, ale o to víc vydrží. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Cao Hoang Yen a Hoang Anh Doan, kteří hrají manžele, mají část jména stejnou, přestože nejsou příbuzní. Hoàng znamená ve vietnamštině král. (sator)
  • Skutečný případ se stal na Měcholupském sídlišti na konci dubna 2015. Za vražedný projev žárlivosti si muž vysloužil osm a po odvolání žalobce dvanáct let vězení. Nepomohlo ani to, že se ho zastala jeho o 15 let mladší manželka. (sator)
  • Kalendář, který zrealizuje Josef Korejs (Miroslav Hanuš), ihned po odvysílání dílu požadovalo na sociálních sítích velké množství fanoušků. Česká televize o něj nejdříve uspořádala soutěž a po jejím skončení nabídla kalendář k běžnému prodeji ve svém e-shopu. Vyprodal se za 2 hodiny a ČT musela zorganizovat dotisk. (Šéfik)

Reklama

Reklama