Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět fotbalových fanoušků a nelegálních bitek hooligans patří z hlediska policejní práce k těm obtížně zmapovatelným. Poslední epizoda Případů 1. oddělení to ukazuje na příběhu pobodaného mladíka, který byl nalezen na autobusové zastávce na okraji Prahy. Nejenže bylo obtížné dokázat, že opravdu šlo o zranění v bitce, ale ještě složitější bylo usvědčit útočníka, jenž byl potrestán osmi lety vězení. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych řekl, že mám k fotbalu velmi vlažný vztah, ani zdaleka by to nevystihovalo míru mého nezájmu. Pravda, bývalo to jinak, ale to ještě hráli fotbal sportovci a ne herci. Dnešní fotbalové zápasy na mě působí jen jako prostředek k tomu, aby ti "nejlepší" hráči mohli zabojovat o cenu za nejlepší herecký výkon. A nezbývá mi, než uznat, že mnozí by si takové ocenění skutečně zasloužili. No, a takzvaní fanoušci (nemám na mysli fanoušky skutečné), to už je příběh z úplně jiného soudku. Mohl bych předstírat, že mi záleží na tom, jestli takový kkt přijde k úrazu, nebo se rovnou nechá zabít, ale sprostě bych lhal. Emoce šly tedy tentokrát stranou a já jsem si tak mohl nerušeně vychutnat morální vítězství poručíka Vítězslava Sršně i skvělé herectví Martina Hofmanna. Velká role to sice nebyla, mně ale jeho přístup k rolím tak sedí, že ve mně vlastně zanechal nejsilnější dojem z celé čtrnácté epizody. / Poučení: Stejně může za všechno vždycky rozhodčí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....tomu fanúšikovstvu som nikdy nerozumel....nemyslím tento diel,ale všeobecne - až tak prežívať či vyhrá môj klub-favorit....načo...čo z toho? ....tu chlapec zo slušnej rodiny so sympatiami k fašizmu hľadá nejakú náhražku svojich komplexov (ktoré nebudú nám objasnené....a možno mu len trtlo v hlave ....)  časť slušná hlavne Víťa Sršeň sa tu ukázal....major Korejs - bolo ho málo,ale vie vyťažiť aj z pár minút...také hovädo karieristické,vypočítavé ....až začína byť svojim spôsobom sympatický :) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda z fotbalového prostředí pro mě byla velmi příjemným zpestřením. Dalším zpestřením byla účast Martina Hofmann, který se do tohoto prostředí naprosto skvěle hodil. Celkově řadím tuto epizodu rozhodně k těm nevydařenějším. Docela se mi zamlouval děj, který zpracovával v rámci tohoto seriálu poměrně neokoukané téma. Zajímavé bylo, že v této epizodě bylo více loserů na metru čtverečním, než je nyní v poslanecké sněmovně při projednávání důchodové reformy. [80 %] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Měla to bejt férovka, beze zbraní, dvacet na dvacet, padneš k zemi - konec." Když si Jablonečtí a Bohemáčtí fans dají třetí poločas mimo hřiště, tak tomu mohou rowdies, hooligans i tifosi jen závistivě přihlížet. V tomto případě k zápasu ani nedošlo a přesto se našla mrtvola, takže závidím všem, kteří museli vyšetřovat, která ruka z davu bodla. Bohužel mě to řvaní na fanoušky i podezřelé moc nebavilo, ale předvádění skinů z hospody nemělo chybu. Jen si nejsem jistý, že to tomu namachrovanému detektivovi tak jednoduše prošlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky mám rád fotbal, fandím ostravskému Baníku a občas zavítám i do kotle. Na tyhle ty bitky ale z vysoka seru, páč to nemá s fotbalem nic společného. Vymaštěné hlavy co si dávají do držky a pak to tak dopadá, že někdo vytáhne i kudlu…Výslech Sršně pobavil a naopak setrvání Korejse ve funkci zarmoutilo. Musel jsem se pousmát i přítomnosti Jiřího Ployhara (trenéra Žloutka z Vyšehradu – ten drsňák nikdy nebude…). Škoda, že tam Martin Hofmann nehraje častěji, jeho vyvádění rádoby fandů Bohemky z hospody patřilo k tomu nejlepšímu co nám tento díl nabídl… ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Sršeň (Miroslav Vladyka) při dojezdu na místo, kde leží mrtvý, nenápadně na chvilku sundává čepici. Vychází to z tradice, která pravý: „Před mrtvým se smeká.“ Všeobecně lze říci, že u muže je smeknutí/snětí pokrývky hlavy výrazem úcty. (sator)
  • "Strašnej klub, ta Bohemka," pronese major Tomáš Kozák (Ondřej Vetchý) při výslechu fanoušků Bohemians Praha. Sám Vetchý je totiž známý fanoušek Sparty. (melica)
  • Když poručík Vítězslav Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitán Petr Anděl (Petr Stach) zkoumají v kanceláři fotografie tetování neznámé mrtvoly chuligána, na počítači je vidět, že fotografie jsou uloženy ve složce „FOTO Kábrt tattoo“. V té době však ještě neznají totožnost mrtvého. (azcr)

Reklama

Reklama