Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý spisovatel a režisér Justin Kerrigan na základě své vlastní zkušenosti natočil film, který nepostrádá humor, svěžest a bezstarostnost mládí. Film se odehrává během jednoho víkendu. Hlavními hrdiny hudebního filmového příběhu je parta šesti kamarádů (tří chlapců, tří dívek), která má před sebou vidinu zábavného a vzrušujícího tanečního víkendu na velkolepé taneční party - po ubíjejícím pracovním týdnu. Film začíná pátečním odpolednem, kdy se kamarádi ve spěchu připravují na velkou taneční událost, a končí nedělní kocovinou, kdy se všichni po skvělém víkendu rozcházejí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

kozina 

všechny recenze uživatele

Nice one bruvaaaa!! The milkybars are on me!!! The weekend has landed. All that exists now is clubs, drugs, pubs and parties. I've got 48 hours off from the world, man. I'm gonna blow steam out my head like a screaming kettle, I'm gonna talk cod shit to strangers all night, I'm gonna lose the plot on the dancefloor. The free radicals inside me are freakin', man! Tonight I'm Jip Travolta, I'm Peter Popper, I'm going to never-never land with my chosen family, man. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nakoľko veľa užívateľov film porovnáva s Trainspotting, prevláda u mňa sklamanie. Jeho parametre nedosahuje ani zďaleka. Na rozdiel od spomínanej kultovky v Human Traffic chýba poriadna nosná línia. Všetko sa tu točí okolo blbých dialógov, často zbytočne vulgárnych, užívaní drog a tancovaní na nekonečných diskotékach. Samozrejmosťou je obsadenie typických britských držiek, čiže žiadny festival spanilosti sa nekoná. Humor zabral len v určitých chvíľach a tak jediným zapamätateľným momentom ostáva originálne zaspievanie britskej hymny. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Justin Kerrigan | Hudba: Viacero autorov jednotlivých pesníčiek | Produkcia: Allan Niblo | Distribúcia: Renaissance Films, Metrodome Distribution, VC, Miramax | Štúdio: Fruit Salad Films, Irish Screen | Rozpočet: 2,2 miliónov £ | Tržby: 4,7 miliónov $ || Pre všedného človeka až príliž veľká filmová pocta onému hudobnému žánru a hlavne "psychotropnej kultúre". Hovorím to tak, že bola doba, keď som mal rád každý piatočný večer na ulici a v podnikoch otázneho renomé. Zdá sa, že nie dostatočne. Tým pádom nepresvečene a s neschopnosťou obdivovania. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem byl z tohohle filmu napoprvé nadšený, ze scénáře a hlavně ze způsobu režie, z té smršti vtipu, gagů, výborných scén a obrazů... Nikdy jsem neinklinoval ke stylu života a ke způsobu zábavy hlavních postav, já se v jejich věku radši ožíral v rockových klubech, ale tohle dílo mi bylo hodně sympatické. Po letech už ale při poslechu všech těch stupidních dialogů všech těch duchoprázdných vymaštěnců nekřivím ústa k úsměvu, ale spíš k úšklebku a otráveně zvedám oči. Nicméně nebudu v tomhle případě subjektivní, nýbrž objektivní, natočené je to fakt perfektně, a já jsem se v osmnácti ve dvaceti taky choval jako duchoprázdný vymaštěnec, takže silné čtyři. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

...a je tu víkend. Pařba začíná! Zajisté kultovní snímek o britské mládeži, který mi je (i přes odpor k jistému druhu hudby, který ve filmu převažuje) velice sympatický. Vcelku originálně pojatý film vás staví do pozorovatele nekončících víkendových party, kde se utratí všechny peníze během týdne vydělané...hned bych se přidal :-) Pro někoho poučení, pro jiného pobavení či poznaní nového, každopádně svězí vtipný snímek, který by neměl chybět v Nočním filmovém klubu na ČT2... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Malé cameo má ve filmu i legendární pašerák marihuany Howard Marx. Objevuje se jako postava s kázáním o "špekové politice". (Terva)
  • Když Jip (John Simm) telefonuje v kanceláři manažera klubu, je vidět v záběru na stole zavěšený telefon. (Fenk)
  • Majitele klubu Azyl (Asylum) Pablo Hassana si zahrál legendární britský Dj Carl Cox, který spolupracoval také na tvorbě soundtracku. (maxXxic)

Reklama

Reklama