Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (436)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takové komediální Gran Torino a odvažuji se tvrdit, že Murrayův protivný dědek přehrává toho Eastwoodova a to byl Eastwood vynikající. Jinak účel téhle komedie není o tom vyvolat smích, ale jen úsměv a ten udržet na divákově tváři po co nejdelší dobu. A to se filmu, až na drobné výkyvy, poměrně daří. A podařil se i závěrečný prvoplánový doják, jakkoliv tyhle konce nemám rád. Ale tady mě to vzalo. Herci parádní a vedle zmíněného a hlavně nepřekonatelného Murrayho příjemně překvapila civilní a neuřvaná Melissa McCarthy. Tuhle herečku nemusím, ale tady tleskám. Chris O´Dowd jako kněz a Naomi Watts coby těhotná šlapka byli už jen tou třešinkou na dortu povedeného castingu. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bill is back. A opäť skvelý. Akoby kompletoval trilógiu postáv z Lost in Translation a Broken Flowers. Ale hoci sa jeho príbeh a príbehy jeho susedov či lady-of-the-night nesie v pohodičkovej nálade a obsahuje za hrsť úsmevných epizódiek, trpí neoriginalitu, sentimentom a nemá čím utkvieť v pamati. Všetky tie komické grimasy, brnkanie na nôtu mentor/chlapec či Naominine výstredné kreácie čoby ruskej štetky vyznievajú tak trochu samoúčelné. [San Diego Film Festival] ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte že to malo Billyho, však? Nie že by bol jediný, ktorého si v tejto roli viem predstaviť, zvládlo by to aj pár ďalších pánov hercov. Ale len pár. Také je to hrubé zrno, že až takú jemnú a presnú prácu s prejavom si to od hlavného predstaviteľa žiadalo. Ešte že tí najlepší nie sú vždy najdrahší, však pán Melfi? ;-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Murray v jedné ze svých typických rolí, obyčejných chlapů s flegmatickým výrazem ve tváři. Naomi Watts coby ruská prostitutka má fakt ránu:) Chris O'Dowd coby učitel přináší do svých hodin svérázný humor a Jaeden Lieberher se mi začíná moc líbit. Má v sobě stejný potenciál, jaký jsem viděla u Tye Simpkinse, když začínal. Miluj souseda svého v sobě vyváženě spojuje kombinaci letní komedie s přiměřenou dávkou dramatu. Závěrečná scéna sice možná hraje na city, ale činí tak dobře, že u mně se slzy v očích objevily. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Murrayuv Vincent se může směle zařadit mezi takový zevlácký persony jako je Dude Lebowski nebo Tommy Basilio. V lecčems je vlastně i převyšuje. Pravda, že cyničtější divák musí zvláště ke konci lecos překousnout, přesto ten pohodovej pocit z dobře vykoukaného filmu (umocněný geniální improvizací na samém závěru) zůstane pod kůží zasraně dlouho. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)
  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)

Reklama

Reklama