Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

H34D 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jakým přerodem si tato filmová série počínaje pátým dílem prošla, myslím, že nebudu jediný, kdo Rychle a zběsile nyní vnímá spíše jako trilogii. Není třeba opakovat, že film je vystavěn na nadsázce, neuvěřitelných, resp. nepravděpodobných akčních scénách a všudypřítomné coolovosti. Vážně, nepamatuju film (sérii), kde by všechno bylo tak cool, tak povznášející, nabíjející, tak stylové... Této lehkomyslné odreagovačce tedy nemá smysl vytýkat nějaké křečovité zvraty a zásahy ve stylu deus ex machina. Paradoxně a zároveň bohužel jediným velkým nedostatkem je příliš rychlý střih v akčních scénách, toto James Wan rozhodně nezvládl tak dobře jako Justin Lin. 8/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: akce je fakt hodně a keců o rodině relativně málo. Rock si i na malém prostoru krade celý film. Kurt Russell!!! Citlivé rozloučení s Walkerem. Negativa: Chybí skutečně wow scény typu únosu sejfu v pětce nebo tank a letadlo v šestce. Rock stráví většinu stopáže mimo plátno! Na druhou stranu to chápu. Alfa může být jen jeden. Ale až vyrostu, tak chci být stejně radši Rock než Vin Diesel. :) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka akčnej filmovej série "Rýchlo a zbesilo", tak môžem vyhlásiť, že rozhodne nepatrím medzi jej obdivovateľov. Voľakedy hodne dávno som videl prvý, pôvodný snímok a pomerne nedávno som si pozrel zatiaľ posledný diel s poradovým číslom desať. Oba som ohodnotil iba dvoma hviezdičkami. Tuning ide úplne mimo mňa, takže je pochopiteľné, že filmy o ňom ma nezaujímajú. Nemám rád ani herca Vin Diesla, ktorý je hlavnou tvárou tejto série. Predsa však som si povedal, že si pozriem ešte aspoň jednu časť. Moja voľba padla na titul "Rýchlo a zbesilo 7", ktorý mal premiéru v roku 2015. Zasa hučali motory, pišťali pneumatiky a do toho brblala rapová muzika, ktorú z duše neznášam. Zasa sa tam prsil nesympatický Vin Diesel a popri ňom trapošila odutá Michelle Rodriguezová. A ja som len čakal, kedy to konečne skončí. Tieto americké multikulti tuningové jazdy naozaj nie sú nič pre mňa. ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že pre mňa táto séria začala byť zaujímavá až 5. dielom nakoniec sklamanie . Bohužiaľ sa to štýlovo vracia pred Fast five. Príliš klipové, veľa áut, málo The Rocka a roztomilú debilitu 5. a 6. najhradilo machrovanie autíčkarov, ktorí robia hrozné hovadiny a myslia si, že to cool. Na druhej strane Statham je výborný záporák, Kurt Russell potešil, akčná scéna v horách je fantastická a ako jediná sa vyrovná predchádzajúcim dielom, rozlúčka s Walkrom pekná. Výborný blockbuster ale po predošlých dieloch som čakal viac. Ale ako sequel slušnej jednotky a shitovej 2, 3, 4 je to úplná bomba. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nešlo by si to nezamilovat, kdyby se to mnohem (ale mnohem!) více neslo na sebeuvědomělé vlně jako ve scénách s Rockem či Stathamem. Takto je to nevídaně "over the guilty pleasure top" přestřelený "dějem" telenovoloidní akčňák, kde je sice ultimátní testosteronové obsazení, ale nic z toho, protože místo aby si tito borci dávali nonstop pěkně postaru přes držky, tak za ně nonstop úřadují počítače animující jejich CGI dvojníky v létajících autech na tisíc a jeden způsob. A zaznamenané to je rozklepanou kamerou, kde je celkový nepřehledný chaos ještě umocněn epilepsii vyvolávajícím střihem. Takové mrhání potenciálem/obsazením tu naposledy bylo u... No, vlastně u šestého Rychle a zběsile. PS: Diesel variaci na "jsme/byl rodina" pronese snad ještě častěji než "Já jsem Groot" ve Strážcích Galaxie. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (90)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 353 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1515,3 mil. (NIRO)
  • V choreografii bitky medzi Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson) a Deckardom Shawom (Jason Statham) použil Dwayne "The Rock" Johnson svoj wrestlingový zakončovací chvat zvaný "Rock Bottom". (AdamesWWE)
  • Skutečný Lykan Hypersport byl vyroben v počtu sedmi kusů v SAE. Jeho exkluzivní cenovka je dána 440 diamanty, které jsou umístěny v předních světlometech. (xisp)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama