Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ultradrahý, sakra úspěšný videoklip bez jakékoliv pořádné struktury děje, jen zcela základně vykreslenými motivacemi postav a kupou přepálené akce. Akční film bez jakýchkoliv snah podat divákovi něco aspoň trochu chytřejšího nebo výraznějšího, ale díky tomu, že ta akce většinou funguje výborně, je sice šílená, ale nápaditá a využívá správně auta, je z ní cítit poctivost (stačí si na youtube vyhledat nějaké video z natáčení) a adrenalin, díky anglickému přízvuku Jasona Stathama a Nathalie - u ní jsou i jiné nezanedbatelné klady, a samozřejmě díky závěru, do kterého dal Vin viditelně celé své srdce, na tři půjdu. Ale nelíbí se mi, že série nedokázala po pětce zůstat na takové skvěle rozjeté pozici. 6/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bohatí, nesoudní rodiče nakoupili svému vzornému dítěti všechny hračky, o které si řeklo. A když je mělo v ruce, bez jakékoliv soudnosti a smyslu s nimi začalo mlátit kolem sebe, autíčka lítala, hodní kluci v nich taky, těch zlých na ně bylo moc, a všichni žvatlali přesně tak, jak si malé dítě usmyslí. Ze začátku vám to přišlo roztomilé, pak prudící a nebýt těch několika opravdu zásadních momentů (třeba, když si Alfa s hlavím zlounem dali do huby, nebo když se zjeví deus ex machina s opravdu pořádným rotačákem v ruce), asi byste to vzdali. Takže po tom všem hlučném a nesmyslném řádění zůstane v obýváku na zemi akorát pořádný bordel, k jehož úklidu se evidentně nikdo moc nemá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $353,007,020 Tržby Celosvetovo $1,516,045,911(Čína sa utrhla z rekordnou tržbou $390,910,000 ktorej nestíha ani USA)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,906,723Tržby za predaj DVD v USA $31,458,536║ výmena režiséra je citeľná, prospela a sérii to moc pomohlo, James Wan to drží pevne v rukách, podľa mňa najlepší diel série, je to o moc kompaktnejšie a hluchých miest je minimum, otravných tu už ani nenájdeme narozdiel od šiesteho dielu, dialógy nenudia a strihová zložka je kľudná, samozrejme niektoré akčné scény sú prehnané aj nad mieru únosnosti ako skoky z jedného mrakodrapu do druhého ale za to prevažne ponúknu moc efektnú akciu, ktorá má čosi do seba, má grády, je to až miestami elektrizujúce, bonusom sú súboje Statham vs Dwayne Johnson a Statham vs Diesel, obidva súboje sú delikatesou, majú slušnú razanciu a sú efektne testosterónovo natočené, Tony Jaa tiež nie je na zahodenie aj keď ostal miene v tieni spomínaných, obsadenie vyšperkované a fungujúce pre dej, dokonca aj prestarnutý Kurt Russell sa tu celkom našiel, záver podaný s úctou k Walkerovi je dojemný a silný a aj preto dávam o niečo vyššie hodnotenie, krásna rozlučka, sériu to vytiahlo do tých lepších sfér /videl v kine: 90%/ __moja recenzia ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jakým přerodem si tato filmová série počínaje pátým dílem prošla, myslím, že nebudu jediný, kdo Rychle a zběsile nyní vnímá spíše jako trilogii. Není třeba opakovat, že film je vystavěn na nadsázce, neuvěřitelných, resp. nepravděpodobných akčních scénách a všudypřítomné coolovosti. Vážně, nepamatuju film (sérii), kde by všechno bylo tak cool, tak povznášející, nabíjející, tak stylové... Této lehkomyslné odreagovačce tedy nemá smysl vytýkat nějaké křečovité zvraty a zásahy ve stylu deus ex machina. Paradoxně a zároveň bohužel jediným velkým nedostatkem je příliš rychlý střih v akčních scénách, toto James Wan rozhodně nezvládl tak dobře jako Justin Lin. 8/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hlad je tentokrát za civalovskýho tvrďáka, ale já s imfem jsme teda zuřivě utírali slzy. Rychle a zběsile 7 ždíme rozlučku s Paulem Walkerem na maximum, vzhledem k tónu minulých dílů to ale vůbec nepůsobí nepatřičně. Naopak jde o poctivý návrat do světa, ve kterém se likvidují auta po desítkách a vždycky to vypadá náramně. Sedmička je v tomhle směru ještě šílenější a nadupanější než předchozí díly (nepřekvapivě). A i když postrádá balanc stále nepřekonané pětky, z fleku bych ji pasoval na druhý nejlepší díl. Akce jsou totiž vážně tuny, osobní souboje mají patřičný drajv (jen to chtělo lepší koncovky) a geniální stathamovský úvod vám hned zkraje vysvětlí, že se Wan při natáčení bavil snad víc než my v kině. Ano, je to zcela tradiční "more of the same". Výjimečně to ale bohatě stačí. (8/10) ()

Galerie (150)

Zajímavosti (90)

  • Pozorný divák si může všimnout, že ještě před setkáním Dominica (Vin Diesel) a Briana (Paul Walker) v závěrečné scéně u křižovatky, je možné na krátký okamžik vidět v přecházející scéně oba vozy představitelů, jak jedou za sebou. (dickens)
  • Postava Deckarda Shawa (Jason Statham) používá československý samopal vz. 61 Škorpion, který je oblíbený u speciálních jednotek a teroristů. Agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) má zbraně Smith & Wesson Model 629 ráže .44 Magnum a M134 Minigun ráže 7.62x51mm NATO. (Maila87)
  • Při projekci 4DX se ozývají zvuky odfouknutí turba (sepnutí POV ventilu) i u aut, která turbo ve skutečnosti nemají. (Maila87)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama