Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (422)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další vepřový xicht z Tvajlajtu potřeboval hauptku, tak se paní Majerová chopila péra a na světě jsou nové blahoslavené láskyplné trampoty pro všechny ty vyzrálé fanynky, co přes obří pírsink v jazyku nazývají nejslavnější antický epos Homeův Ischias, v nichž se sveřepý ovarový krk Persy Homokles a jeho věrný druh Spartakus Buzniris vydávají bez bázně a hany na neohroženou výpravu, aby ze spárů fuj, fuj zlého krále Bukvotryona a jeho ještě zlejšího zlosyna Rektomnona vyrvali anál kreténské princezny Gáji. Divím se, že po tomhle zvěrstvu ještě Cojs nepřikoval Rennyho někde na Kavkaze, kde by mu ta najatá banda nehereckých polen musela každý den olizovat játro. Chybělo už jen rozhalené Lautnerovo fiži a smutný krvesaj s rozšlápnutým xichtem a růžovým boa kolem krku. BRAVO! Nezbývá než doufat, že se pan Dvejn Skála od podobně bezkrevné pubescentní buzniády oprostí a přiblíží slavného antického hrdinu i dospělému heterodivákovi, jenž si nemusí zakrývat oči, když rány krvácejí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Daniel Giat, Giulio Steve, Renny Harlin, Sean Hood | Hudba: Tuomas Kantelinen | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Millenium Films | Rozpočet: 70 miliónov $ | Tržby: 44,448,538 $ || Nakoľko si občas doprajem tupé záležitosti, akým bol napríklad seriál Spartacus, tak som sa celkom tešil i na nového Hercula, aj napriek tomu, že čsfd predpoveď hlásila modré pozadie. A urobil som dobre. Je to lacne, ale vypyplane vyzerajúca, z 50% zpomalená béčkovyna, u ktorej som sa však párkrát pristihol, že mi vôbec nevadí. Naviac sa tu objavil Liam McIntyre zo spomenutého Sparaca, ktorý by si zaslúžil viac možností vo velkoprojektoch, nakoľko v tomto filme je jednoznačne najlepším hercom a najsvetleším momentom celého projektu. Vlastne, nechápem, prečo nehral Hercula práve on. Nový Hercules mi nevadil až tak, jak to tu väčšina prednastavila, ale je tiež pravda, že v dnešnej konkurencii scenáristicky a psychologicky vypracovaných dobrodružných akčňákov toto naozaj divákovy nesmie stačiť. Raz, a basta. 40% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSI AMFITRYÓŮV SYN. PŘÍSAHÁM NA SVOU LÁSKU K TOBĚ. JSI HERKULES. DAR OD HÉRY. DIŮV SYN.“… /// Tak i Renny Harlinů už viděl 300. A taky Spartacuse – nakonec, ten mu mohl i radit. Když prej byl Hercules malej… kecám, to tady není. Začneme až ve dvaceti, kdy má vypracovaný tělo a mužnou tvář, takže digitální Nemejskej lev proti němu vypadá jako čurák. Vážně. To CGI je tragický…, ale co, na jednom čurákovi – soráč, lvovi, film nestojí. Je to prostě BÉČKO! Hnusně digitální, se spoustou akce, která je slaboduchá, stejně jako příběh, což se neuvěřitelně projeví v neuvěřitelným závěru. Taková sranda (fraška) ve stylu výše zmíněnejch, a třeba i Conana, či pokračování Třech kil, a kterou nejvíc srážej herecký (ne)výkony a (ne)charismatickej Zeusův výplodek. Ovšem kousnout se to dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když někdo přizpůsobuje mytologii k obrazu svýmu. 2.) Vždycky mě zajímalo, jak vypadá taková šukačka se Zeusem. (no co. Prostě ó Dio, ó Dio…) 3.) Z filmů mám nejradši intra k PC hrám. 4.) Thx za titule ,,Bac“ a ,,Clear“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na báj o Héraklovi. Tohle má s řeckou mytologií společného asi tolik, co Xena. Ale zatímco dřív jsem podobné prznění nemohl přenést přes srdce, postupem času jsem to dokázal skousnout. Tady jde prostě o to, že si královna upletla bastarda s Diem, což její mažel nemůže vydýchat a tak pošle nevlastního synka na sebevražednou misi, aby se ho zbavil. Dle očekávání Hérakles komplot přežije a vrátí se, aby to otčímovi spočítal i s úrokama. Má to spartakusovský look, což mi docela sedělo a tak mi nevadila ani ta místy laciná výprava či nedokonalé triky. Problém byl v tom, že v zájmu přístupnosti se divák nedočká jediné kapky krve, což je třeba při souboji v aréně docela faux pas. Cákance kečupu a nějaká ta odpadlá končetina by film posunuli přece jenom někam jinam. To samé platí i pro sex. A samozřejmě nejhorším krokem filmařů bylo obsazení Kellana Lutze, což je neskutečné poleno, ale chápu, že spousta puberťaček odkojených Twiglightem z něho teče a to nejspíš rozhodovalo. Suma sumárum není to tak špatné, jak jsem čekal a občas to bylo i koukatelné, takže si myslím, že těch 50% si tahle znásilněná legenda v pohodě zaslouží. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento film se hodně inspiroval 300: Bitva u Thermopyl a Gladiátorem. První polovina filmu hodně připomíná 300 a druhá polovina zase Gladiátora. Ovšem ty triky a digitální efekty se jim moc nepovedli, byly špatný. Navíc Kellan Lutz jako Herkules je obrovský fail. Po tom začátku jsem myslel, že na to ani nedokoukám, ale pak mě to i docela začalo bavit a vydržel jsem až do konce. Kde na mě čekalo další překvapení a to takové, že Hébé vrazila nůž do svého těla a probodla i toho co stál za ní. A ten dotyčný umřel, ale ona normálně přežila. WTF? A ta Herkulesova matka, dyt ta vypadala stejně mladě jak Herkules, tak jak mohla být jeho matka. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)
  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama