Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (420)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji řecké mýty a tohle s nimi nemá nic společného. Je to historicky jakási směs řeckých, římských a možná i trochu egyptských dějin. Pokud se týká příběhu, tak z mytologie si bere jen jména některých postav, ale jejich příběh je vyprávěn naprosto jinak. Primárně je to prostě jenom akční podívaná, která mě v některých místech docela nadchla. Jenže celkově je to prostě strašné. Proč to nemohlo být o nějakém fiktivním hrdinovi? Pořád by to byl špatný film, ale aspoň by neprznil mnou milovanou postavu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dá se to přežít. Harlinův HERKULES je sice tupý (a místy opravdu hodně), zkratkovitý a snad polovinu stopáže zpomalený, ale díky pravidelnému přísunu akce jakž takž sledovatelný (ačkoliv souboj s největším potenciálem je odbytý snad v každém směru). Spíš než antickou báji připomíná GLADIÁTORA s prvky fantasy a vizuálem (mého oblíbeného) seriálového SPARTAKA - a propos, jeho představitel (Liam McIntyre) zde dokonce hraje jednu z hlavních rolí! A je ze všech nejlepší a nejsympatičtější. Těsně za ním je Scott Adkins. A pokud je v nějakém filmu Adkins druhým nejlepším hercem, asi musí být jasné, že daný snímek z hlediska hereckých výkonů patrně nebude žádná hitparáda. A nejhorší "herectví" bohužel předvadí ten titulní necharismatický svalnatý tupoun (když začne pateticky promlouvat ke svému otci, je to peklo). Nepotěší ani fakt, že film je přístupný, takže se pochopitelně nekoná žádná nahota ani krvavé či brutální záběry (ty by přitom občas vyloženě sedly). Naštěstí jsem nic nečekal, tudíž ani nemám být z čeho zklamaný. Nicméně onen 70-ti milionový rozpočet mohl být využit mnohem lépe (mohli ho dát třeba mně :D). 50 % ()

Reklama

DH3Factor odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec si nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl horší akční film, protože tohle s jistotou přebilo i nanicovatého Johna Cartra. Fuj. Autoři při tom asi hulili slušný šméčko, protože Hercules je hloupý a ještě ke všemu špatně udělaný výplach. V akčních scénách je zřetelný choreografický rukopis Vlasty Harapese. Triky nejspíš upravoval režisérův synáček v Moviemakeru, nasvícený je to jako čistokrevný porno a emocemi nabité dialogy způsobují žaludeční nevolnost nejen těhotným matkám. K tomu si připočtěte správňáka v podání dozlatova vypečeného opičáka Lutze a bledého záporáka s ksichtem nataženým víc, než má partička ze Stmívání. Ostatní postavy jsou jen nudící loutky. Není zde prostě nic, co by stálo za pochvalu. Naopak, zasloužilo by se to celý poslat do sedmého kruhu pekelného, kde to bude navěky trpět za újmu divákovi. Doporučuji nekoukat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin měl úraz hlavy. Buď proto, že si nepohlídal základní stavební kameny svého dítka, nebo proto, že to ještě zkouší. Většinou neúspěšně. Koukáme na televizní výpravu, sledujeme herecká dřeva, musíme vytrpět i mizerné triky a mdlou mytologii. Choreografie působí jak z devadesátých let, film měl navíc známku PG-13, takže se něčeho ostřejšího nedočkáme. Navíc měl tenhle omyl v tuzemských kinech „potěšit“ hrstku diváků, kteří zřejmě chtěli vědět, kam se posunul někdejší akční specialista. Nechápu. Tvůrci si prostě jen půjčili známou značku, nabalili na ní nějaký příběh a bylo. Nicméně to kompletně bolelo, a to místy dost. Harlin padá opakovaně na bradu a měl by toho nechat. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Twilightovská hvězda s sebou přináší twilightovské kvality. Kellan Lutz neviděl herectví ani zdálky a měl by se spíš dát na dráhu kaskadéra, aby nás již déle nerušil svým neherectvím. Hloupé dialogy jsou zde pronášeny s takovým zápalem, jako kdyby osazenstvo skutečně hrálo v antické tragédii (přičemž výraz tragédie je vhodný leda tak v pejorativním významu k zhodnocení filmu), ale chybí jim k tomu talent i pořádný text. Do toho si přidejte ještě přetaženou bromance, v níž je Liam "Spartacus" McIntyre zachraňován každých deset minut filmu. Hercules se může vyspat, s kolika princeznami chce, stejně nikomu neujde, kdo je v tomhle filmu jeho skutečná pravá láska. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama