Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (146)

Morien 

všechny recenze uživatele

Sice se z těch quirky komedií o krizi středního věku bílého privilegovaného duševně neprobuzeného Američana stává poměrně rozpoznatelné klišé, ale tahle konkrétní byla aspoň vcelku zábavná, respektive poměrně zábavně obsazená, respektive Adam Driver je bůh a taky začínám mít trochu slabost pro Coreyho Stolla. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Název filmu pokládá teoretickou otázku, co ale teoretické není je kvalita výsledného snímku, který je zástupcem žánru dramedy v té nejryzejší formě a umně kombinuje humor a vážnéjší polohu. Vtipy nejsou příliš časté a třeskuté a místo toho je vážnější příběh protkám decentními poznámkami a pošťuchováním mezi postavami příjemně zlehčujícími celkové vyznění příběhu. Díky tomu i v srdceryvných momentech nemusíte propadat přílišné depresi, neboť film má v rukávu zaručený recept, jak vás zase postavit na nohy. Tato symbióza působí velmi přirozeně, za což mohou také herci a sympatické postavy, které ztvárňují, k nimž si najdete vztah a budete s radostí sledovat výsek z jejich životů. Co by kdyby je nenápadným, ale velmi výživným filmem, který dodá vše, co slibuje. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně klasická rodinná komedie, kde se dysfunkční rodina dospělých kvůli něčemu sejde a na základě toho vznikají komický situace. Ale ať se děje co děje, člověk z má filmu dobrej pocit a působí americky šťastně. Takže kromě pár fórů žádnej zázrak. Ale mně moc zaujalo, jak řeší dost zásadní životní situace, ve kterých bych asi dost tápal, a proto si tenhle kousek cením. Mimo herců, kteří si vzájemně i do svých rolí skvěle sedli. [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A tohle mě bavilo. Jedná se sice námětem o tuctovou komedii, ve které se po pohřbu sejde celá rodina pohromadě a na světlo začnou vylézat vzájemné rozdíly a tahá se špinavé prádlo, ale je to natočeno s nadhledem, lehkonohým vtipem a ty dramatické sekvence, kterých tu zase tolik není, nehrají účelově na city. Alespoň většina z nich ne. Proti hercům také nemůžu říct ani popel, takže velká spokojenost a 80% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zachytenie osudov členov jednej veľkej rodiny, ktorých dohromady dostane strata ich otcov. Celkom prijateľne natočené, miestami však obsahuje príliš zbytočných scén. Z hereckej stránky priemer. PS: Aj som sa zastavil (ako všetci) pri „lesbickej scény“ J. Fonda. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)
  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)

Reklama

Reklama