Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Vonter 

všechny recenze uživatele

Dvojka a křovácký maratón má u mě první místo mezi všemi díly této série. Film od prvního počinu dospěl, nemá slabá místa a je to jízda od začátku do konce. Nutno pochválit všechny zůčastněné křováky a to jak za herecké, tak i sportovní a kaskadérské výkony. Někdy válí tak, že by záviděl i Laufr. Xixao si v honbě za potomstvem málem prošoupal dřeváky a má u mě zaslouženou pěťajznu. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl známé série o kalhárské rodině křováka Xi (opět N!ixau). Tentokrát se však na cestu vydávají hned tři členové rodiny. A každý svou cestu zvládá po svém. Již ne tak originální, ale stale humorně koncipovaný příběh, nás nejen provede nádhernou a zárověň dravou přírodou Afriky, ale dá nám opět nahlédnout pod pokličku rodinného štěstí bez jakéhokoliv materiálna, které obklopuje “civilizovaného” člověka. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Efekt překvapení trochu vymizel, hromada vtipných situací a skvělých postav však zůstává. Dvojka už nemá zase tak povedený příběh jako jednička, ale když upustíme od subjektivní konfrontace, tak není moc co vytknout. Příroda je stále čarokrásná a neokoukaná, soundtrack geniální, zrychleně nasnímané scény fungují snad ještě lépe než dřív a mezi ústřední dvojicí to jiskří výrazněji než mezi Dicapriem a Kate Winslet. Do zblbnutí koukatelná komedie, byť hlavní hvězdou opět není plakátová dominanta N!Xau. :-) 85% ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Třebaže se základní mustr oproti prvnímu dílu změnil jen minimálně, opět se Jamie Uys zaobírá několika globálními problémy. Nejsměšněji vyznívající je pak ten politický, poukazující na tehdejší bipolaritu světa. A opět očima člověka, který, ač už měl možnost čichnout k civilizovanému životu, považuje jej za naprosté bláznovství. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Paradoxne to je u mna presne naopak. Druhy diel serie sa mi zdal kvalitnejsi, vtipnejsi a celkovo lepsi ako diel prvy. V tomto pripade ojedinele trapne vtipky sa daju prepacit pretoze ich s prehladom valcuju sceny s ktorych som vazne nemohol. Dost dobra komedia ktora samozrejme nie je zalozena na slovnom humore ale na vybornej situacnej komike. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)

Reklama

Reklama