Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Víceméně kopie svého předchůce, v mých očích o chloupek lepší než první Božské šílenství díky větší porci humoru, hlavně díky komickým situacím mezi hlavní dvojicí ( reportérka a pilot ), hyeně, ted nevím co o bylo za zvíře, co se Stephenovi zakouslo do boty, dvěma zatýkajícím se vojáků a samozřejmě křovácké rodince - 80 %. ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal vybrať kultový film svojich detských časov, určite by som vybral práve dvojku bohov. Znovu sa tu stretáva viac dejových línií v prostredí africkej Kalahari ale tentokrát je to od jednotky ešte zábavnejšie. Nezapomenuteľné gagy Ann a Stephena, ktorí nedobrovoľne musia pristáť uprostred púšte a ich egá sú vystavené konfrontácii na dlhé dni sú proste super. Kto by si nespomenul na scény s hyjenou, nosorožcom alebo opicami? Rovnako výborná línia je aj príbeh tých dvoch vojakov zo znepriatelených táborov a ich večné handrkovanie, prvotriedne hlášky ("Kuba Libre, Afrika Libre, ani kompas mně nenaučili...) a ustavičné boje. Bohovia musia byť šialení sú proste all time classic a jedna výborná komédia s uvolnenými hereckými výkonmi a doplnená peknými zábermi na nehostinnú, suchú ale krásnu africkú prírodu. A kto nemá srde z kameňa možno aj na konci uroní slzy šťastia. ()

Reklama

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Druhý díl známé série o kalhárské rodině křováka Xi (opět N!ixau). Tentokrát se však na cestu vydávají hned tři členové rodiny. A každý svou cestu zvládá po svém. Již ne tak originální, ale stale humorně koncipovaný příběh, nás nejen provede nádhernou a zárověň dravou přírodou Afriky, ale dá nám opět nahlédnout pod pokličku rodinného štěstí bez jakéhokoliv materiálna, které obklopuje “civilizovaného” člověka. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem poprvé viděl s tátou v kině jako malé dítě a dodnes si vzpomínám, jak mě smíchy bolelo břicho. Po letech jsem jej viděl ještě několikrát a kupodivu ani v dospělosti to nebylo jiné a já se smál pořád hodně. Netuším, jak se to tvůrcům povedlo, ale dokázali do filmu dostat úžasnou atmosféru, která mě nepřestává uchvacovat a bavit. Přes jednoduchý příběh, svoji naivitu a neznámé herce patří k jedněm z mých nejoblíbenějších. Pamatuji si jej téměř dokonale a kdykoli si jej rád znovu připomenu. Mimochodem jsem jej viděl dříve než první díl a myslím si, že je i o kousek lepší než jednička. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Ještě o třídu lepší než první díl. Když budu chtít vidět film u kterého nemusím přemýšlet a jen tak si odpočinout, tak tohle je ta nejlepší volba. Krásně natočené, skvěle vybraní herci, úžasné prostředí. Strašně milej a pohodovej film. Opravdu co scéna, to perla. Navíc náš oblíbenec Xixao má konečně dostatek prostoru, který si zaslouží. Režisér Jamie Uys natočil jeden z nepříjemnějších filmů. Určitě palec nahoru. [100%] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)

Reklama

Reklama