Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní film. Od začátku jsem tušila, že Angelika je tak trochu bláznivá... Oceňuji nápad, natočit film o ženě se sexuální úchylkou, což vůbec není typické. Po dokoukání filmu přemýšlíte, co Vám ten film dal - napadne Vás jen jedno: "Nic"... A pak si uvědomíte, že se Vám tento film... vlastně... ani nelíbil. Pak si ovšem sednete k ČSFD a dumáte, jak film ohodnotit a bohužel, nemůžete mu dát jen jednu nebo dvě hvězdičky... ;o) 65% ... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem do čeho jdu, proto jsem byla velmi mile překvapena, že se z filmu vyklubal celkem dobrý stalkerský psychothriller ;-) Film je rozseknut na dvě části - první nám ukazuje verzi "má mě rád", druhá tu "nemá mě rád" - a obě byly velmi působivě pojaté :-) Na francouzský film, hodně dobrý! :-) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Romantický psychothriller, přinejhorším jeden z těch lepších. Nebýt Audrey, asi by o něm nevědělo tolik lidí. Nebýt Audrey, fungovala by druhá, temnější část příběhu o chlup spolehlivěji. Když je jenom roztomilou „servírkou odnaproti“, je radost ji sledovat, protože svou roli z Amélie obohacuje o nové, živelnější aspekty. Bohužel právě její roztomilost do druhé poloviny filmu vůbec nesedí. A se stále novými, na povrch vyplouvajícími zrůdnostmi stále méně a méně věříte v její vinu. Možná to byl úmysl režisérky, snaha podtrhnou dvojznačnost filmu, kdy věci zdánlivě krásné nabývají děsivých proporcí. Potenciál „zlomového“ filmu dvou tváří mohl být každopádně využit lépe. 70% Zajímavé komentáře: Lima, Rex Mundi ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ona byla možná až příliš sladká ... on byl možná až moc nevýrazný ... nebo mně ke spokojenosti chybělo seriózní a důkladné policejní vyšetřování ... a třeba jsem jenom neměla tu správnou náladu - zkrátka si mě ta historka až tak nepodmanila. Přesto se jedná o příběh po všech stránkách zajímavý a především poučný. Je vyprávěný nadvakrát - a to z diametrálně odlišných úhlů pohledu. Začíná jako banální melodramatický příběh zhrzené lásky - aby vás posléze dovedl k VELICE nečekanému a překvapivému poznání. A poučení ? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Milí chlapci a chlapi všeho věku, buďte vždy ve střehu ! Nikdy nevěřte krásným, osamělým, miloučkým a zdánlivě bezbranným dívkám s nevinným a oddaným pohledem. Jak sami uvidíte, za určitých okolností jsou schopné absolutně všeho ... 3,5* ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Docela neotřelý příběh, který ale spíše škodí mezilidským vztahům. Sice mezi námi skutečně jsou lidi s psychopatickými a šílenými sklony, ale je jich podle odhadů třeba 1%. Ovšem lidská nátura je taková, že nás nejvíce zajímají extrémní případy. Proto se koukáme na takovéhle filmy anebo na televizní zprávy, ze kterých si můžeme udělat velmi zkreslený obrázek o skutečnosti. A určitě by byla škoda se kvůli nějakému strachu uzavřít vnějšímu světu a cizím lidem. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama