Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 1
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Whoossain

Whoossain (hodnocení, recenze)

Nevim, jestli to tu už nepadlo, ale asi nebudu jedinej, komu by se téma filmu zdálo ideálním pro Kathryn Bigelow...

Folky

Folky (hodnocení, recenze)

Dantte..

Souhlasím. V posledních filmech (kromě Tintina) jde jen po oscarech. Škoda že to nejspíš nevyjde s Robocalypse.

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Dantte..

Dantte.. (hodnocení, recenze)

Jsem rád, že to nebude točit, jeho poslední filmy jsou pěkná nuda, Steven zakrněl, ztratil lesk, je za zenitem. Russella bych si nechal líbit. Uvidíme, ale chce to někoho, koho filmy ještě baví točit pro lidi a né pro "filmovou akademii".

na příspěvěk reagoval Folky

PanBlack

PanBlack (hodnocení, recenze)

Kubrickon

Tou "neschopností" je v článku myšleno, že mu prý dali k dispozici nedostatečně vysoký rozpočet, se kterým zřejmě není schopen zrealizovat svoji vizi filmu.

 

Ale je to tedy opravdu škoda, že to Spielberg nebude režírovat. Taky jsem se těšil a zřejmě stejně jako Psychopat no.8 hlavně kvůli Spielbergovi. Alespoň, že Cooper zůstal. Jsem ale hodně zvědav, koho Warneráci na to místo najdou. Já bych to klidně zase svěřil zpátky Davidovi O. Russellovi, který to měl dělat původně.

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Appoloyd

Záleží co je pro tebe hovadina.Každá byť drobná věc která může mít za následek ochromení nepřítele se dá považovat za hrdinský čin ovšem je otázkou jak daná země dokáže tyto činy ocenit.

Appoloyd

Appoloyd (hodnocení, recenze)

Zodiak455

"dřivejší režim" mi nič do hlavy nehustil totiž ešte som ani nebol. Nehovorím že Američania boli slaboši a myslím že boli dobrý vojaci taký patrioti ktorý bojovali za "americkú vlasť!".... To to že dostavali medaile za nijak moc (vo vojne) výnimočné činy je pravda ale aj to zvyšovalo ich motiváciu ale nejdem o tom nič vravieť lebo sa moc nevyznámm

na příspěvěk reagoval Zodiak455

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Dantte..

To je pravda,těžké dělostřelectvo proti němu nasazováno bylo ale téměř osudnou se mu stala střela DUM DUM která mu utrhla kus tváře.

Dantte..

Dantte.. (hodnocení, recenze)

No asi takto, Simo Häyhä jich zabil asi přes 700 (čísla jsou velmi nepřesná a zavádějící, jak sám uváděl). Oficiálně mu jich bylo připsáno 505, ale dalších 220 jich zabil samopalem ( ty se mu do statistiky oficiálně nezapočítávají). Proč se mu však říká nejlepší odstřelovač všech dob ? Protože tento počet dosáhl za pouhé 3 měsíce ( 5 - 8 lidí zabil denně) a jak koleka píše, většinou používal Mosin-Nagant M28 - což je zbraň s mechanickými mířidly. A s tímto archajickým materiálem trefil borce na zválenost 600 metrů. Říká se, že rusové se ho tak báli, že tam kde byl spatřen bylo okamžitě nasezeno těžké dělostřelectvo!!!.

na příspěvěk reagoval Zodiak455

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Je pravdou že byl až třetí ale vzhledem k tomu že zabíjel bez optiky s velkou přesností až na půl kilometru tak bych ho označil za nejlepšího(je to věc názoru).

Michalek

Michalek (hodnocení, recenze)

Milý uživateli zodiak455 -fin byl až 3. nejlepší odstřelovač,nejlepší dva byli rusové (bereme-li to ,dle odstřelů).Viz.14 komentářů∨

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Appoloyd

Nejlepší odstřelovač byl čistě náhodou Fin ;) .Rusové byli dobří odstřelovači ale to němci a američani taky.Zřejmě na tebe má velký vliv to že dřívější režim do nás hustil že USA byli slaboši a dostávali medaile za každý i nehrdinský čin.......Evidentně o tom nic nevíš protože kdyby ano tak by jsi mluvil úplně jinak!

na příspěvěk reagoval Appoloyd

Appoloyd

Appoloyd (hodnocení, recenze)

Už dávno čítal že je to sniper z najväčším počtom zabití za Americkú armádu. Mimochodom Američania sa v 2. svetovej o svojich vojakov ako tak starali. Zásobovali ich a za každú kokotinu im dali medailu, stačilo že vojakovi v tábore pri varení prsklo do oka a dostal purpurové srdce. Takže dobrý sniperi mali asi dobré podmienky na tréning atď.. Rusi tí nerobili nič Ruský vojaci museli jedlo kradnúť aby nezomreli od hladu tak Ruský sniperi ktorí boli lepší sa asi s tým museli narodiť lebo mali zlé podmienky.

PS. M.a.t.o Ja si ho práve viem veľmi dobre v tej roli predstaviť. Stačil by kostým aký mal v A-teame pri čom si myslím že dokáže zahrať aj niečo ako závislosť na vojne.

na příspěvěk reagoval Zodiak455

MAOL.CZ

MAOL.CZ (hodnocení, recenze)

Michalek

Tak pokud se jedná o nejlepšího americkýho snipera, tak snad nemusí být někde napsáno, že je to jen v amerických statistikách, že je to američan a podobně, né?? :-D :-D americký nejlepší sniper byl on a tím pádem je jedno, že rusové byli milionkrát lepší..hmm?? :-D jinak díky ;)

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama