Reklama

Reklama

V porovnání s ostatními technikami boje je ninjutsu prastarým bojovým uměním nejvíce prostoupeným záhadami. Film Enter the Ninja přináší napětí již výlučností svého námětu - zasvětí nás totiž se všemi podrobnostmi do málo známého umění "neviditelnosti". Film se odehrává v Japonsku a na Filipínách a vypráví příběh Colea (Franco Nero), člověka ze Západu, který je zasvěcován do tajných bojových rituálů ninjutsu. Cole přichází na pomoc přátelům v jejich boji proti půdu uchvacujícím naftařským králům a hravě se vypořádá se všemi protivníky - až se na scéně objevuje ninja - úkladný vrah. Oba pak využijí celé palety svého umění - rozvine se epizoda, která je tím nejsenzačnějším sledem boje o holý život, něco, co příznivci stříbrného plátna dosud neviděli! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla hodně výživná jízda. Kromě naprosto nablblýho příběhu (což se dá čekat) se spoustou naprostých nelogičností, sem nevěřícně sledoval absolutně příšerné souboje (ale fakt sou naprosto hrozné) - tak strašné souboje jsou jenom snad v Herkulovi z New Yorku s Arnoldem :) Hlavní hrdina vypadá dost pochybně a navíc nechápu režisérovu fixaci na bíle oblečení. Na druhou stranu u některých extra tupých scén jsem se královsky bavil, takže to není úplně špatná volba - moje nejoblíbenější jsou ty u kterých se vždycky musí vymyslet proč hlavního hrdinu nemůžou jednoduše zastřelit, ale musí si to rozdat pěstma... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ninja přichází je totálně naivní, ale přesto stoprocentně vynalézavá a přiblble zábavná akční podívaná, v níž se předabovaný Franco Nero snaží vtělit do nepřemožitelného nindži, ač mu to kdokoliv jen těžko uvěří, a já zcela upřímně přiznávám, že mě to celé bavilo každou minutou víc a víc (na rozdíl od jiného ninja filmu studia Cannon). Akčňák Menahema Golana prakticky kopíruje premisu Cesty draka s Brucem Lee, tedy že mistr bojových umění přijíždí z daleké země, aby ochránil své přátele před nájezdy a intrikami zlotřilých mafiánů. Jednoduchá, černobílá a hloupá zápletka, přesto plnohodnotný testosteronový biják, u nějž můžete dokonale vypnout mozek a užívat si té nadšenecké filmařiny, která slibuje bezelstnou dávku akce. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď je Franco Nero ( a vtedy dvojnásobne bol ) svetovou hviezdou, do úlohy sa totálne nehodil. Je pravda, že mu v 90% akčných scén pomáhali kaskadéri, rolu som mu neveril. Christopher George, tu prehráva čo mu sily stačia a ostatné figúrky ( aj tie hlavnejšie - Susan George napr. ), sú len do počtu. Preto je to skôr len nostalgické spomínanie, ako plnohodnotný filmový zážitok. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych film viděl ve 13-ti letech, určitě bych valil oči. Dnes však tohle působí úsměvně. Během úvodních titulků sice předvede Kosugi několik impozantních sestav s tradičními ninjovskými zbraněmi, ale už úvodní naháněčka obsahuje dost slabých bojových okamžiků. Franco Nero se do role "stínového válečníka" vůbec nehodí, chybí mu ninjovské charisma i ladnější pohyby. Děj je povětšinou nudný, sem tam ho protne nepříliš povedený kop či úder. Na závěr trocha akrobacie v jinak odláfknutém posledním duelu. Btw. postřehli jste v pětivteřinovém výstupu Michaela Dudikoffa?? Moc ninjutsu nepřevedl, že??:) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Když měl ještě obě ruce, byl to pěknej hajzl.. Teď je mnohem horší.." ;) Modroočko Franco Nero, z mého pohledu přeci jen dost nečekaný castingový tah, potkává kapitána Hooka v campu silném jako rána z Cannonu.. Šílený Menahem Golan vykrádá Cestu draka jako o život, důsledně a přitom nesmírně zoufalým způsobem, že jsem se mohl doslova umlátit smíchy.. Neskutečně zábavný biják, tím svým zvrhlým způsobem samozřejmě.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Jediný film série natáčaný mimo USA. (beso74)

Reklama

Reklama