Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

italka63 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem velmi dobré, Franco Nero v roli míšence Keoma výborný. Jenže má tři nevlastní bratry, kteří dělají poskoky místnímu bossovi.No..? atmosféra vykreslená skvěle, kamera vynikající, Franco hodně dobrý, linka ústřední melodie perfektní, vždyť ji mají na svědomí De Angelisové. Ale ten zpěv!! Ta osoba je snad vzor rozpolcené Shakiry, pro mne absolutní hrůza, zkazilo mi to absolutně film. To mám za to, že jsem si spoustu let tak prozpěvovala sólo i se sborem. Tu zpěvačku šoupnout rovnou na začátek děje do spárů a pod kopyta koní řádící bandy. Jinak western za zasloužené čtyři hvězdy. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Právě jsem přehodnotil svůj osobní žebříček nejlepších Westernů:-)) Geniální dílo ve všech směrech! V druhé půlce 70tých let Western značně opadnul ale to nezabránilo režisérovy Castellarimu natočit jedno z nejlepších Spaghetti. A ta hudba bratří Angelisů ! Nepopsatelné! Jsem naprosto konsternován a Franco je opět u toho.... ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný a originální spaghetti western. Nejde o další klon Leoneho, Castellri si jde vlastní cestou. Za zmínku stojí absence hudby od Ennia Morriconeho, což rozhodně není na škodu. Bratři Angelisové ji s přehledem nahrazují v podstatě jen jedou, za to ale skutečně působivou písní. Keoma má vážně skvělou mystickou atmosféru. Motiv záhadné stařeny se mi opravdu líbil a díky němu působil snímek "japonsky" (vzpomněl jsem si na Onibabu) ještě více, než jiné spahetti westerny. Scénář také poměrně originální (potěší flashbacky do minulosti, i když nejde o nic nového pod sluncem), ale na můj vkus možná trochu překombinovaný. Hlavně zdlouhavý souboj s Cadwellem a spol. Naštěstí to vynahradil atmosférický finální souboj s nevlastními bratry. A závěr. "Muž, který je svobodný nikdy neumírá". (ty pseudofilosofický kecy Franca Nera jsou ale snad ze všeho nejlepší!) 4,5 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes by člověk řekl asi cool. Nevím zda v sedmdesátých letech byl tento termín tak běžně užívaný jako označení pro něco stylového, ale to je jedno, Keoma je prostě cool. Parádní akce vyšperkovaná slow-motion při zásahu sice nemusí každému sednout, ale mě to nijak nerušilo a užíval jsem si dalšího ocelového hrdinu Franca Nera, výbornou hudbu a skvělé padouchy, zejména Keomovi bratři se povedli. Jen ten mystery konec a rodinné zúčtování už mi přišlo trochu navíc. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zas jedna vzpomínka, která zklamala. Už si nepamatuji, zda to běželo našimi kiny, či zda jsem to viděl na rakouské TV, ale pamatuji si jak mi to tehdy připadalo skvělý, drsný, hutný. Nyní mi to ale připadá jen jako na efekt splácaný kus, brakující vlastní žánr a předstírající snad i jakési filosofické hloubky. Jen takovej dobovej, parazitní penězotřískač. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama