Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (157)

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Snímek to není špatný, ale trochu více oddechový. Připadá mi to jako napodobování Barbara Conana, bohužel Kevin Sorbo svojí figurou nemůže Arnoldovu Conanovi sahat příliš vysoko. Přesto tento snímek není příliš špatný a zasluhuje si průměrné hodnocení. Ještě bych možná doplnil, že určité scény jsou spíše komedie. Alespoň hudební stránka filmu je hodně povedená. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tia Carrere v topu. Neuvěřitelný, jak tehdy vypadala. Bez pardonu bych jí dal do top tieru nejvíce sexy hereček historie. S herectvím je to pak už horší, ale on ani její kolega, Kevin Sorbo, na tom nebyl nějak lépe. Scénář, který měl být původce pro Conana, je béčkovej, stejně tak celá ta mytologie. Triky jsou šílený, akce toporná, prostě klasický středověký fantasy film z konce minuléto tisíciletí. I tak ho ale dávali na našich Novách a Primách tak často, že jsem si, z nostalgie, tuhle lahůdku pustit musel. Nějak jsem měl zafixováno, že je tu skvělá roštovačka tý přenádherný Tii, ale holt v lehce předpubertálním mládí mě ty hormony donutili vidět něco, co tu není. Ale ten mlaskačka na závěr je blivajs i dneska, však kdo by políbil voslizlého démona, aby zachránil svět? ()

Reklama

Eradin 

všechny recenze uživatele

Kull by si jiště zasloužil delší stopáž, protože za 90 minut se toho musí odehrát tolik, že je skoro až machrovina nacpat to tam všechno. Ale kupodivu jsem viděl celistvý příběh, který dával hlavu a patu. Zápletka nebyla zrovna dvakrát originální, ale osvědčená hra protikladů prostě funguje vždycky. Navíc metalový soundrack je prostě paráda, srdce mi radostí plesalo při každém riffu. Celkově velmi povedená fantasy pohádka, která nejen že neurazí, ale dokáže vylepšit jinak dost nudný večer. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Toto jsem viděla již jako děcko. Odychovka poplatná své době. Zrcadlí starou historii ve střípcích. Zrada, magie a touha po moci. To bylo vždy naši zhoubou. Láska nesmí chybět, protože i když je to klišé bez ní by ti démoni dávno vyhrály. Dnes bychom se mohli konečně poučit. Zmiňovaná Atlantida opravdu nebyla osidlena barbary ale naopak velcie vyspělou civilizací, která si dosti zle pohrávala s genetikou. I tady můžeme vidět odporný odkaz. Mutanta. Na půl člověka a napůl zvíře. Trochu mi tam nesedí roková hudba, ale hlavní postavy vybraly dobře. Musí se být na co koukat :) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré, sympaticky béčkové spojení Conana, Herkula a dalších fantasy. Kevin Sorbo ani Tia Carrere nejsou sice výteční herci, mají ovšem své charisma a se svojí rolí se vždy nějak vyrovnají. A navíc je mi velice sympatické i to, že se to nebere vůbec vážně (ta to hvězdička navíc). Metal jako hudební podbarvení soubojů mluví za všechno. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)
  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama