Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (242)

Djoker

všechny recenze uživatele

Nic senilnějšího jsem v životě neviděl. Jedna věc je, že si pražští scenáristé myslí, že všichni na vesnici chováme slepice a celý den jsme navlečený v montérkách a flanelových košilích, ale postavy prezentované v Počátcích jsou hnány až na samou hranici lidské demence. Všechny ty debaty v hospodě nad situací v obci a neustálé divení se tomu, jak je okolní svět krutý, úplně trhají uši. Nejenže tak nikdo nemluví, ale realitě se to ani neblíží. Vrcholem je pak přihřívání polívčičky stereotypů u postavy podnikatele, který je sice také naprosto tupý, ale občas prohodí nějaký drsný kalkul, aby se poctivý člověk měl nad čím ošívat. Samozřejmě ani tady nechybí šišlající a dobrácký dement, který je zřejmě v každé správné obci. Vstup do této seriálové charity by měl znamenat kariérní sebevraždu, jenže i tady platí výmluva na údajně vysokou sledovanost. Senilita už asi frčí i u mladších ročníků. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela přetrpitelné a jakožto spin-off Ordinace zatím mnohem lepší (což se samozřejmě změní, pokud se rozhodnou opět točit tak 265 dílů ročně). Zřejmě díky Stránskému a té sestřičce (netuším, kdo jí hraje). Ale že bych si to pustil sám od sebe, to nehrozí. Na to mám pořád spoustu lepších seriálů. ()

Reklama

lardko 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál na který se dívám. Seriál je něco jako ta blbost babovřesky , ale i tak se na tohle koukám , protože mi to přijde vtipné. Trochu jsem strhl hodnocení , protože ze začátku , asi prvních dvacet dílů se mi dost líbily , ale další díly už nejsou tak dobrý. Herci vůbec neumý hrát a hlášky v seriálu jsou věčinou dost trapný , ale v celku seriál jde. Docela mě i zajímá , ikdyž teď jsou ty díly dost nudný. Postupem času začínají ty díly být čím dál horší a nudnější. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Doktoři z Počátků stanovili ve své době laťku ubohosti seriálové tvorby. U režisérů ani tak nepřekvapí, čemu jsou schopni se upsat. Všichni se totiž podíleli na nějakém tom televizním seriálu s větší či hodně podobnou kvalitou. Jiří Chlumský má navíc zkušenost s podobně ubohou Ordinací v růžové zahradě. Stejné je to i se scénáristy. Ale peníze nesmrdí a něčím se vydělávat musí. Překvapí ale, kolik slavných jmen je schopno se takovému blábolu upsat. Dá se polemizovat, zda víc hloupější jsou jednotlivé zápletky, chování hrdinů, hrdinové sami nebo jejich dialogy. Například Uršula Kluková a Zdena Herfortová hrají totální slepice nad jejichž úvahami občas zůstává rozum stát. Podobně jsou na tom ale jejich mužští kolegové Milan Slepička, Zdeněk Dušek a Zdeněk Srstka. U posledního jmenovaného chápu, že bere jako odměnu možnost si ještě zahrát v seriálu a to prakticky po celou dobu jeho vysílání. Ale třeba přistěhovalecké rodiny, jíž dlouho vévodí Jitka Ježková, či jejich osudy dál, to je na pováženou. Nelze čekat nic než opravdu stupidní zápletky, chování a uvažování. Doktoři z Počátků měli svého času vyplnit prostor. A je opravdu obdivuhodné, že dosáhli více jako 120 epizod a 5 sérií. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Taková lepší Ordinace v Růžové zahradě,ale jinak opravdu nic moc.Nápad dát seriál do správné vesnické atmosféry není špatný,ale je takový moc jednoduchý.Výkony herců taky stojí za starou bellu,ale co bychom také mohli očekávat od českého seriálu.Ani Marek Vašut to nezachránil za barem.Českým seriálům toho vždycky chybí hodně. Hodnocení:30% ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Doktoři z Počátků jsou díky postavě doktora Oty Kováře (Martin Stránský) spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ve zmíněném seriálu si zahrál i Martin Písařík, avšak zcela jinou roli. Jedinou další postavou, která oba seriály spojuje, je pak Kovářova bývalá přítelkyně Kateřina Vránová (Jana Stryková). (Olík)
  • V jednom z dílů leží Panenka na posteli v kómatu. Při záběru je ovšem vidět, jak škvírkou v oku pokukuje a pohybuje rty. (Thomas211)
  • Natáčelo se v hostivařských ateliérech a v obci Pyšely. Interiérové a exteriérové scény jsou vyrovnané a oproti Ordinaci v růžové zahradě (od r. 2005) se točí více venku. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama