Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM DOKONALEJ. NEJSEM NEJLEPŠÍ MANŽEL... A MRZÍ MĚ, JESTLI JSEM NEBYL NEJLEPŠÍ OTEC. ALE V TOMHLE JSEM DOBREJ. CHCI SE O TO S TEBOU PODĚLIT. CHCI TĚ NAUČIT, CO JSEM SE NAUČIL JÁ. TÍM, CO DĚLÁM, OVLIVŇUJU ŽIVOTY LIDÍ. A POHÁNÍ MĚ TO A MILUJU TO. A MYSLÍM, ŽE KDYŽ TOMU DÁŠ ŠANCI, ZAMILUJEŠ SI TO TAKY."... /// Kulinářský orgie (ne vole, na kuře s rejží zapomeň…), víc než solidní obsazení a takovej příběh vo kuchařovi, kterej vyměnil nóbl restauraci za pojízdnej stánek (kterej má i při kurevský představivosti celkem daleko do nákladního automobilu s potravinama…). Když píšu příběh, myslím tím PŘÍBĚH! Žádný salvy smíchu, jen (v uvozovkách) taková pohodovka o zalepení díry na hladovým americkým trhu a vobjevení cesty k synovi. Kdyby to bylo podle skutečný události, možná by tahle reklama na Twitter a na rodinu chytla jinej rozměr. (Nebo taky ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju něco tweetnout. 2.) Viděl jsem Babicu kupovat pojízdnej stánek na párky v rohlíku. 3.) Thx za titule ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u filmu necítil tak pozitivně, jako při sledování filmu Chef. Příběh je přesně pro mě - plnej žrádla a fajnových lidí. Za fajnové považuju především toho, kdo tenhle film vymyslel, tedy Jon Favreau a pak jeho kolega v boji - John Leguizamo. Ten mě také konečně po dlouhé době ukázal, že komediální talent mu nikdy nebyl cizí, a proč že ho mám vlastně tak rád. Spolu pak vytvořili parádní dvojku, která se suprově doplňovala v příběhu, který ne a ne polevit až do závěrečného hvizdu. Po shlédnutí se mi v žaludku rozpoutal takový hladový koncert, že i já, běžný nekuchař, jsem si uvařil tak dobrý žrádlo, že i Jon by záviděl. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to koukalo, ale když jsem si tu přečet, že v tom hraje Dustin Hoffman nebo Scarlett Johansson, tak jsem asi čekal něco víc. Tohle na mě dělalo dojem, že Jon Favreau ani neměl ambice natočit film, kterej by to "něco víc" v sobě měl, ale jenom se chtěl divákům zalíbit za každou cenu. Je tam spoustu žrádla, na který dostanete nejspíš během sledování chuť, k tomu hezký prostředí, hezký počasí, hezký herečky, hezká muzika, camea pár slavnejch xichtů a "moderní" téma sociální sítě. Nějaká zápletka nebo příběh je úplně na vedlejší koleji. Nejzajímavější ze všeho je sledovat v detailních záběrech přípravu všech těch jídel. Ale na to, jak někdo připravuje kubánskej sendvič nebo aglio e olio, se můžu podívat třeba na youtube a zabere mi to 5 minut. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť partičku z najlepšej súčasnej komiksovej produkcie ako sa napchávajú skvelo vyzerajúcim jedlom za zvuku latino hudby, je neodolateľné. Celý čas som jedol všetko čo bolo po ruke, len aby som sa vyrovnal pochúťkam na plátne a nepriblížil som sa im ani zďaleka. Pritom skvelé jedlo zbožňujem a neviem sa ho nabažiť. Vidno, že Favreau nie je fušer a jeho Kovboji a Votrelci boli skrátka blbosťou nad ktorou mali dozor debilný producenti. Ale toto jeho sofistikované dielko je úžasný spôsob ako zobrať klišé príbeh a svojou osobitosťou ho hodiť do pohody. A verte mi. Ten film je mega pohodový. Začínam sa tešiť na Knihu Džungle. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekejte upjatější první dějství, tím spíš se to pak krásně uvolní spolu se svým hlavním hrdinou a bude mít hodně co říct - na téma rodičovství/ dělat co vás baví. Špičkově zahraná (ne asi) a taková ta civilně stavěná lidská drama-komedie, možná největší pohodička co jde letos ven. Rozhodně jsem neviděl naposled, jen příště nebudu dívat o půlnoci a s prázdnou ledničkou... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)
  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)

Reklama

Reklama