Reklama

Reklama

Návrat Falcona

  • USA Falcon Rising
Trailer

VOD (1)

FAVELA, první z franšízy CODENAME: FALCON, představuje bývalého mariňáka Johna „Falcona“ Chapmana, temného antihrdinu hnaného vinou a utrpením. Trpí posttraumatickou stresovou poruchou a zničí sám sebe, pokud nedostane ke zničení něco jiného – užitečný krajní prostředek pro Ministerstvo zahraničí USA. Když je Chapmanova sestra brutálně napadena na misi v Brazílii, Chapman odlétá do Sao Paula, aby útočníky vystopoval, a rychle proniká do tamějšího podsvětí a objevuje svět drog, obchodu se sexem, úplatných policistů a syndikátů organizovaného zločinu, které bojují o nadvládu. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

verbal 

všechny recenze uživatele

Míša Jé Bílý, ač je černý, opět valí tudo svým unikátním neporazitelným stylem, který staří kung-fu mistři nazývají Hroší kopyto. S mrštností porážkového Segala a rychlostí rozzuřeného lenochoda tak v této céčkové sračce funivě unaví pár špatných tanečníků samby a metrových rachitických ťamanů v choreografii, za níž by se nemusela stydět ani prasátka z Maxim Turbulenc. Ale je vidět, že Míša na film tvrdě trénoval. Již zvedne své otylé koleno až k pasu! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

O príbehu netreba hovoriť - hoci zaujímavé prostredie, prepracovanosťou neprekračuje rámec B-čkovej akčnej produkcie (to nie je výtka, to je iba konštatovanie). Michael aj Lateef stále objemovo spuchnutý - ale mrštnosť im miestami nechýba. A vôbec, celkovo to mohlo byť veľmi zaujímave B-čko, ktoré si viem živo predstaviť ako by bolo nadupané v akcii , keby za kamerou stálo duo Stovall-Florentine a nie Stovall-Barbarash. 5/10 . Ale keď už neprší, tak aspoň som rád, že kvapká... 5/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná. Rutinérský manták Barbaráš to opět pohřbil hluboko v zemi a natočil rutinní nudnej a doslova klišé přetékající akčňák. Ne já už fakt začínám bejt alergickej na to když je hlavní hrdina vypsychovanej bejvalej voják co se chce zabít a na životě už mu nesejde. Obvzlášť když to hraje někdo komu to neuvěřím ani náhodou. MJW nebyl nikdy můj extra oblíbenec hlavně je to neskutečný herecký prkno až to bolí. souboje by ještě šli nebejt toho tradičně podivnýho střihu. Akce je málo a je nezajímavá jenom ta závěrečná čtvrthodina mě celkem bavila, Crowder je pořád borec, ale přišel mi tu totálně nevyužitej jeden krátkej fight na začátku a na konci nakládačka od MJW. Příběh je samozřejmě pakárna, ale tak to bych zase u podobnýho filmu nekritizoval. problém je v tom, že Ernie Barnabáš prostě neumí on je něco jako Waxman dostanete prostě těžkej průměr a nic navrch. nemluvě o tom, že je to prostě nuda. Nad vodou to drží jenom výborná kamera to závěrečný finále a atraktivní Jihoamerický prostředí. Mimochodem když už jsme u toho, tak fakt nechápu když se i takový béčko točí v Brazílii proč se musí např Expendables držet furt v tom hnusným Bulharsku, ale to už sem asi nepatří.30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí brazilských slumů je pro žánr dostatečně atraktivní, příběh rutinní, ale vyhovující a jakž takž sedlo i obsazení. Horší to bylo s bitkama. dokud se střílelo, tak to docela šlo, ale jakmile se pomalý White pustil do konfrontace s někým rychlým, působila jeho vystoupení když ne úsměvně, tak alespoň hodně strojeně. Problém je, že nikdo pomalejší než White se tam jaksi nevyskytoval. Škoda. S někým mrštnějším z toho mohlo být lehce nadprůměrné béčko. 35% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Asi takhle... není to z kategorie filmů, u kterých si musíte chrstnout do ksichtu kyselinu, abyste si rozleptali obě oči... ne, dá se vcelku v klidu dokoukat, samozřejmě okohybné svaly aktivujete především, když před kameru naběhnou White a Crowder. Druhý jmenovaný znovu preferuje především líbivé techniky capoeiry, byť choreografie soubojů není tak provázaná jako v případě např. třetího Undipusted (chybí i lepší oponent, hlavně v prvním fightu). White kope do všech světových stran i k nebesům, kouká se na to pořád pěkně, ale už to prostě není stoprocentní. Finále postrádá údernost a jistou "levelovost", tak oblíbenou u béčkových akčních filmů. Lepší by bylo zaměřit se na každého protivníka zvlášť, než na všechny najednou. Děj vatový, to je jasné, ale alespoň vcelku atraktivní lokace. Pohodových 40%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Jako akční choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Larnell Stovall. (Rominator)
  • Napriek tomu, že dej sa odohráva v Brazílii, natáčanie prebiehalo v Portoriku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama