Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 1

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (521)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Najít v posledních 5 letech dobrý horor je zhruba tak obtížné, jako najít pannu mezi dvanáctkami. Od úvodní scény bylo nad slunce jasné s jakou píčovinou budu mít zase co do činění. Poté už se pouze jen stupňovalo neustále narůstající přehlídka zoufalství, debility a především neuvěřitelné nudy. Všechno se hroutí na zcela dementním scénáři, katastrofálně zvolené lokalitě (přesunout děj z lesa do paneláku mohlo napadnout jen kolosální píču), kde se tato šílenost odehrává a především nesmírně uboze napsaných postavách, kde nemůžou samozřejmě chybět lesby a transky. Všichni herci, herečky a zástupci neidentifikovatelného pohlaví jsou vám tak krajně nesympatičtí, že je vám zcela lhostejné, jak se bude snímek vyvíjet a jak skončí. Absolutní ztráta času. Ze soudku toho povedeného stojí za zmínku snad jen technická úroveň vraždiček. [15 %] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Sam Raimi má môj rešpekt a uznanie. Keď som ako puberťák prvý krát videl jeho horror "Evil Dead" (Lesný duch) tak som sa skoro dosral od strachu. Tento film sa stal pre mňa jedným z najvýraznejších a najkultovejších horrorových snímkov. Je to silne atmosferické dielo. V roku 2013 bol vyprodukovaný remake. Ten je utopený v krvi, hnuse a gore, ale desivá atmosféra Raimiho originálu tomu chýba. Prešlo ďalších desať rokov a neskúsený írsky režisér Lee Cronin sa rozhodol opäť oživiť "Lesného ducha". No prišiel s progresívnou, prevratnou novinkou. Démonický lesný duch nebude vyčíňať v lese, ale v rozpadajúcom sa paneláku uprostred mestského getha. Progresívne to nie je len kvôli zmene prostredia, ale aj vďaka kastrácii mužského elementu. Sú tam len samé nesympatické kundy a dve transgenderové čudá. Vírus neoliberálnej woke propagandy už infikoval aj horrorovú tvorbu. Toto je ešte horšie ako ten nepodarený remake. ** ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

4*, pretože po remeselnej stránke je to kvalitný film. Hlavne kamera bola značne vynaliezavá. Herci sa tiež snažili, hlavná hrdinka vyzerajúca jak staršia Naomi Scott, sympatická. Väčšina filmu je nedejové psycho a to vcelku intenzívne. Len furt nevidím zmysel v tom, remakeovať furt ten istý film, furt tie isté scény, iba stupňovať množstvo umelej krvi. Možno by som ešte skritizoval nedostatočné využitie (mimochodom skvelého) nápadu, preniesť Evil Dead do mestského prostredia. Ale je to lepšie jak Alvarezov remake. Pár scén (úvodné titulky, spojené telá, strúhadlo) môže mať aj istý kultový potenciál. 75% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krvavých scén si užijeme, pravý hororový fanúšik bude v siedmom nebi, ale my ostatní by sme chceli trochu viac dusnej atmosféry a pracovanie s postavami. Prišlo mi to také unáhlené, od jedného krváku k druhému, občas som si vravel spomaľme trochu... Aj to obyčajné listovanie v knihe má väčšiu silu, než niekoľko minútové krvavé scény a na tom presne trebalo stavať. Nebol to márny pokus v hororovom žánri, ale musí z neho ísť strach, tu to bolo len sakra krvavé... 60%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dám päť, i keď je to skôr na štyri, nakoľko posledné týždne a hádam aj mesiace vychádza jedna sračka za druhou, ktoré doslova a do písmena solídne ťahajú tejto krásny žáner ku dnu. Netreba všetky komentáre užívateľov brať doslovne. Určite to od úvodu až do samého konca nie je taký nárez, pričom rapídne zrýchlenie deja plného excelentných hororový záberov dostane priestor až v záverečnej tretine. Klamal by som, keby som tvrdil, že sa dej nerozbehne ďaleko skôr, no s tými potokmi krvi či lietajúcimi hlavami, rukami, sa divák určite nedostane do kontaktu hneď od úvodu. Bál som sa tohto pokračovania, no musím uznať že to tvorcovia zvládli na výbornú a keďže momentálne je tento horor, v tomto roku, ako sám vojak v poli, pričom skutočný znalec hororovej tvorby, jednoducho nemá s čím porovnávať, tak mi neostáva naozaj nič iné, ako udeliť jackpot. Je to kvalitne spracované, je to pochmúrne, je to špinavé, je to krvavé a to už dnes bohužiaľ (či Chvála Bohu?) - stačí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Při přehrávání gramofonových desek jsou značené jako: One 13. listopad 1923, Two 24. leden 1923, Three 24. leden 1923. Navíc u „dvojky“ hlas mnicha datum potvrdí. Chronologicky to tedy nedává smysl a deska č. 1. by měla být správně datována 13. 11. 1922. (Haymar)
  • Jedná se o jediný díl série Evil Dead, který neobsahuje vozidlo Oldsmobile Delta 88 Royale z roku 1973. (HanzoBureshi)
  • Pizzerie, ze které děti mají pizzu, se nazývá „Henrietta's Pizza“. Toto je odkaz na Henriettu Knowby (Lou Hancock), jednu z postav ve snímku Smrtelné zlo 2 (1987). (HanzoBureshi)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama