Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 2

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (518)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to dost příjemně překvapilo - nečekal jsem, že to bude tak dobré, respektive tak zábavné. Především krvavé finále se fakt povedlo - krví se zde skutečně nešetřilo, a to je jedině dobře. Největší výtku tak mám nakonec k nedostatku originality - dějově tam není asi nic, co by člověk neviděl už stokrát jinde (osobně jsem si u toho vzpomněl například na loňský horor Venus), ale fandům série tohle určitě nevadí, a jako povyražení na jeden večer to funguje více než dobře. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu ten fame, který samozřejmě pramení i z toho, že jsem horory notně přejedený a vlastně bych na něj nějaký čas měl přestat koukat. Nový Evil Dead Rise mě však půlku filmu notně nudil a jen jsem si odškrtával další vraždy a lekačky, které jsme už viděli milionkrát. Jasně, čistě technicky je to natočeno akurátně, ale přijde mi zvláštní, že na ten deset let starý reboot se tolik nadávalo a tento mnoho lidí nedá dopustit a do kin se derou davy. Ale chápu, že jsem pro tentokrát v menšině, fanoušci hororů jsou jistojistě nadšení, leč nechápu, že jsou ještě stále nepřejedění. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem fanda série, mě nové Evil Dead celkem zaujalo. Je dobré to vidět v novém kabátě, případně od jiného tvůrce. Je to dost děsivé a dějí se tam vážně nechutnosti. Alyssa Sutherland v roli matky předvádí skvělý výkon. Přežije vůbec někdo tuhle noc plnou hrůz ve starém domě, kde skoro nic nefunguje? Tato rodinka si skutečně projde peklem. Dost se mi to líbilo, hlavně závěr v drtičce. :D "Maminka pase červy." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho pořádně opřeli a krev stříká všemi směry. Určitě si byli moc dobře vědomi, že série Evil Dead = brutalita. Humor měl svého času na svědomí od 2. dílu Bruce Campbell. Možná je dobře, že v roce 2023 absolutně chybí. Tady se na lekačky rozhodně nehraje. Tohle není žádná duchařina. Finále krásně graduje. Postavy sympatické. Poctivých 65% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Můj osobní "problém" s tímhle žánrem je, že mě neděsí, ale znechucuje a nijak zvlášť nebaví. Takže nemám proč se na něj dívat, místo mrazení a vstávání chlupů vzadu na krku se ušklíbám a kroutím hlavou. Dokonce asi ve 4/5 děje jsem se musel dost bránit smíchu (sborové deklamování již mrtvých směrem k živým). Za mě nejslabší druh horrorů, řemeslně OK, scénáristicky nijak zvlášť, osobně lehce odpudivé, v souhrnu marné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je množství odkazů na předchozí díly. Auto s drtičkou „Fonda's Tree Surgery“ odkazuje na původní „lesní tématiku“ ED jedničky a dvojky. Další z aut dole v garáži má SPZ „T7H238“, kde čísla odkazují na předešlé filmy (rok): Smrtelné zlo 2 – 1987, Armáda temnot - 1992, remake Lesní duch – 2013 a 3. série Ash vs. Evil Dead – 2018. (Haymar)
  • Film měl mít původně premiéru na streamovací platformě HBO Max, ale nakonec se rozhodlo, že snímek půjde do kin. (HanzoBureshi)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama