Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (346)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tu sa Allenovi nepodarilo úplne okúzliť, ale to ani celkom nedomrvil. Dvojica Colin Firth- Emma Stone mi nie úplne sadla, najmä prvý menovaný, hoci sa na úlohu suchého aristokrata dokonale hodí. Trochu romantiky ale presvedčí nejedného diváka, že je to film napriemerný. Pre mňa ale len priemer a to aj vzhľadom na to, že Woody má na viac. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po několika letech nekritického přijetí každé Allenovy filmové novinky, jsem se letos poprvé neubránil jistému zklamání... a trochu i nudě. Výchozí zápletku hodnotím jako roztomilou, taktéž i zasazení do meziválečné Evropy (byť jsem všechnu tu retro atmosféru à la Velký Gatsby bohužel vyhodnotil jako nepřesvědčivou - pár dobových kostýmů a naleštěných veteránů k dokonalé iluzi skutečně nestačí). Za největší problém považuji obsazení, což je s podivem, protože Colin Firth je můj herecký oblíbenec, a Emma Stone mi minimálně... nevadí. Ačkoli se ve filmu mluví o přítomnosti chemie a magie a kdesi cosi mezi ústřední milostnou dvojicí, ve skutečnosti mezi nimi nic takového není ani omylem. Vinou velkého věkového rozdílu (o kterém v celém filmu překvapivě nezazní jediná zmínka!) mezi oběma herci působí ti dva spíše dojmem, jako by Stanley byl káravý Sophiin papínek, který ji - SPOILER ALERT - klepne přes prsty při odhaleném prohřešku. Ne vážně, Firth strašně zestárnul... I proto mi jejich závěrečný polibek - (jediný v celém filmu!) - přišel jako hodně rozpačitý. Jinak je v to v podstatě klasická ukecaná allenovka, která obsahuje všechny typické atributy Allenovy režijní filmografie - byť třeba humoru zde po mém soudu bohužel citelně ubylo - a spoustu podnětných myšlenek o životě (líbila se mi třeba poznámka o tom, že všichni lidé přicházejí na tento svět odsouzeni k smrti, ačkoli nespáchali žádný zločin). A když tak nad tím přemýšlím, začínám být asi už i trochu unavený z toho, jak Allen stále točí filmy ze života společenské smetánky, která život zabíjí (ne)produktivní zahálkou. Allen má k těmto lidem jistě blízko, a může si díky tomu dovolit i místy vystrčit satirické růžky, ale na mě to už začíná působit neživotně a odtažitě - i díky přesvícené kameře celý tento film působí jako jeden velký idealizovaný obraz světa, který nikdy nikde neexistoval - s výjimkou Allenovy hlavy. 4 hvězdy hlavně z mé hluboké oddanosti mému oblíbenému tvůrci, který mě i ve svých slabších filmech dokáže potěšit (což se nedá říct o většině současné produkce, mezi níž tento snímek vyčnívá jako příjemné osvěžení). ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem se těšil na každou Woodyho premiéru a neváhal obětovat peníze a čas za návštěvu kina. Ty časy minuly. Sledování jeho filmů začalo nepříjemně připomínat rutinní odškrtávání položek v seznamu. Nemá čím překvapit a ani se o to nepokouší. Už podruhé použil jako východisko prostředí kabaretní kouzelnické show, jen Prokletí žlutozeleného škorpióna mi přišlo svěžejší a vtipnější, dělané víc pro diváka než pro laskání vlastního ega. Počátek vypadá nadějně. Colin Firth na sebe zaslouženě strhává pozornost a role mu sedí. Emma Stone je, když nic jiného, aspoň osobitá a až do odhalení mystifikace snímek jakžtakž po komediální stránce funguje. S přibývajícími minutami se ale nějak zacyklí, ztratí šarm a začne unavovat. Slušelo by mu víc sebeironie, smyslu pro realitu, ochotu jít za práh citové bolesti a poučeného smutku. Závěr posunuje film někam k banalitě, stěží se dá pochopit Sophiina volba životního partnera. Woody podlehl stařecké ješitnosti a rozumím těm komentářům, ve kterých se skloňuje slovo snob. Vzhledem k jeho předchozím zásluhám to ale přece jen na slaboučké 3 hvězdičky vytáhnu. V Kouzlu měsíčního svitu se objevuje kousek Woodyho životní filozofie, částečně bere inspiraci i z odkazu Oscara Wilda, ale co naplat, k jeho vrcholným filmům to má hodně daleko. Celkový dojem: 50 %. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie každý skeptik musí byť cynik. Nie každý génius je charakteristický len logickým myslením a neschopnosťou bláznivo sa zamilovať. Aj keď nie som veriaca, tak ako Woody Allen verím v jediný zázrak, verím v lásku. Láska je mojím náboženstvom a mojím vyšším princípom. Možno to znie sentimentálne, alebo dokonca pateticky, ale nech:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Allenovi to podľa mňa s kúzelníkmi príliš nejde. Ani Scoop, ani Prekliatie žltozeleného škorpióna neboli žiadne zázraky a Kúzlo ním tiež nie je. Kúzlo síce nejaké má, ale prekvapivo občas drhnú dialógy a keďže sme v romantickej komédii, presne vieme, kam to smeruje. Predvídateľnosť neprekryje ani prekvapivý zvrat pred rozuzlením a to aj napriek tomu, že ma presne v tomto prevedení nenapadol. No a každá z postáv tu neustále ospevuje krásu Emy Stone, čo nechápem ešte viac, ako Firth jej nadprirodzené schopnosti. Mám proste iný vkus, ako jeho kúzelník a nepriťahujú ma ani "médiá". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)
  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama